Wiem, że martwisz się centrowaniem, ale dla mnie jako początkującego, większym problemem było postawienie podkładki w karo tak, żeby siedziała na miejscu. Przy każdej próbie na sucho ta ...piiii... gdzieś mi uciekała. Uznałem, że na początek tak będzie mi łatwiej to złożyć. Jak dojdę do wprawy to pewnie przestanę je przyklejać.
[ Dodano: 15 Luty 2015, 23:31 ]
Po złożeniu całej latarki mogę powiedzieć, że zasięg jest imponujący. Wyszło zgodnie z założeniami, tzn. krótki ref OP Convoya S2+ sprawia, że latarka w pośrednich trybach świeci na tyle szeroko, że jest całkiem przydatnym EDC. Po przygrzaniu w trybie full 3,05A pojawia się ukryta moc oskalpowanej diody XP-L V6, której zasięg spokojnie można porównać z seryjnym C8.
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Szczegóły całego projektu postaram się przedstawić niebawem w recenzji.
Teraz minusy.
Wiedziałem, że barwa po skalpie się ociepli. Koledzy ostrzegali.
![W mur :mur:](./images/smilies/wallbash.gif)
Ale chyba nie dowierzałem, albo nie myślałem, że aż tak! Można powiedzieć, że popsułem dobrą diodę bo wyszedł z tego odcień budyniu i to karmelowego. Z pięknego 3C poleciałem w jakieś dziwaczne 5C. Barwa jest straszna, ale cóż- na błędach się człowiek uczy i wiem teraz, że aby po skalpie osiągnąć 3C to należy skalpować 1C!
Oto udokumentowana zbodnia na diodzie za 7$.
![Obrazek](http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_54e11e1a9c22f5730.jpg)