Opóźnienia w mailach DX/PP

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
maniek776

Opóźnienia w mailach DX/PP

Post autor: maniek776 »

Pomocy!!! Nie wiem o co chodzi! Chciałem, i kupiłem latarke na deal.nie mam za bogato w domu i zbierałem ttroche na moje wymarzone swaitełko pare miesiecy. Wybrałem latarke, dodałem do koszyka. Dalej była forma płatności - 3 do wyboru, wybrałem standardrd pay pal (2opcja).po czym pojawiło się okno do logowania na pay pal. Zalogowałem się i wyskoczyła lista przedmiotów które chece kupić oraz cena w dolarach, złotych i adres na jaki ma być dostarczona przesyłka. Nastepnie zatwierdziłem i minęlo już 3 godziny i nie dostałem zadnego potwierdzenia złożenia oferty, pieniądze z konta mi zniknęły w tej samej sekundzie co zlozylem zamowienie (mam powiązaną kartę w paypal), i do tej pory ani slychu ani dychu od paypal ani od dealextreme, czy ktos wie o co chodzi??? Bardzo prosze o odpwiedz!!! Nie dostałem żadnego maila od deal ani paypal!!! Czy to jakikeś oszustwo czy trzeba czekać aż dotrą pieniądze do nich z mojego konta?

Jestem zalogowany na dx i w karcie i i innych bajerach dotyczacych przesyłki nie ma nic!!! Nie dostałem żadnego maila z kodem zamówienia ...

Bardzo proszę o odpowiedź!!!

Z góry dziękuję i wszystkich pozdrawiam!!!
Ostatnio zmieniony wtorek 10 mar 2009, 07:38 przez maniek776, łącznie zmieniany 1 raz.
maniejk
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Skoro pieniadze poszly to dotarly do DX. W PayPalu nie gubia sie przelewy. PayPal powinien przyslac ci meila z potwierdzeniem zaplaty. Pozniej juz tylko obserwuj status zamowienia na DX. Jesli bedzie dobrze to za tydzien wysla ci paczke.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Post autor: Calineczka »

Hej MAniek.
Bez paniki. Przydało by się jakieś słowo powitania :evil:
Tym razem daruję....
a zgloszenie takich rzeczy wypełnia się tutaj:
http://services.dealextreme.com/forms/O ... pe=Missing
i spokojnie, DX jeszcze nikogo z nas nie oszukało a paypal jest pewny.
No :wink:
maniek776

Bardzo Dziekuję Wszyskim użytkownikom za życzliwą pomoc w TAK SZYBKIM CZASIE!!! Naprawdę dla mnie to zaskoczenie!!! CHCAIŁEM PRZEPROSIĆ WSZYSTKICH ZA BRAK PRZYWITANIA I PRZEDSTAWIENIA SIE (ZWŁASZCZA !!!CALINECZKĘ!!! PRZEPRASZAM)ale to wynikło wszystko z nerwów bo naprawdę zbierałem na moje światełko bardzo długo chociaż suma zamównienia to 167 zł ale dla mnie to naprawdę dużo. IDĘ już spać. POZDRAWIAM WSZYSTRKICH I PROSZĘ O POMOC W MOJEJ SPAWIE!!! JESZCZE RAZ Z GÓRY WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ!! TRZYMAJCIE SIĘ !!! I DOBRANOC!!!
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

Spokojnie Maniek, gdybyś miał jakies kłopoty to pisz, ale nie spodziewam się. A z emocjami tak jest.....czasem trudno opanować ;-)
Pochwal się co sobie kupiłes ;-)
Awatar użytkownika
Calineczka
Kontakt:

marcus pisze:przeżywasz jak mrówka okres :mrgreen:
za taką POMOC dziękujemy :evil:
Posta o okresach mrówek skasowałem.... :evil:
Awatar użytkownika
Dominik

Post autor: Dominik »

Calineczka, ale ma racje... maniek776, pośpiech wskazany jest tylko przy łapaniu pcheł :mrgreen:
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Maniek776 nie przejmuj sie. Skoro wypełniłeś już ticketa do nich czekaj spokojnie :) Kiedyś miałem podobną sytuacje. Ktoś z forum poprosił mnie o kupienie mu latarki. Zawsze robię tak ze kupuje na swój adres i jak sie pojawia numer zamówienia zmieniam na docelowy. Nie udało sie tego zrobić bo nie dostałem ORDER NUMBER, mimo iz odrazu napisałem do nich w tej sprawie. Jak wstałem koło 7:30 była odpowiedz z numerem zamówienia i status już shipped :mrgreen: Będzie dobrze :wink:
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Moze sprawdz czy nie wrzucilo ci meila do SPAMU. Za pierwszym razem jak zamawialem to skrzynka myslala ze to spam jest. Dzisiaj zamawialem 2:37 meil o potwierdzeniu platnosci paypalem, minute pozniej meil od DX z danymi zamowienia.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
maniek776

No i dalej niestety nic z tego. Wiem że przezywam ale to było wczoraj bo się wkurzyłem okropnie teraz już emocje opadły. Bo skoro mam powiązaną karte w PP i pieniądzę od razu są płacone przez mój bank to dlaczego nie dostałem żadnego potwierdzenia ani od DX ani od PP. Sprawdzałem w spamie ale nic nie ma. Poczekam jeszcze dzień dwa może się coś wyjaśni.

A teraz mam pytanie do Was szanowni użytkownicy. Jak to jest dokładnie z zakupem w DX??? Wpłacam pieniądzę przez PP i co dalej??? Domyślam się że potem przychodzi na mój adres mail z potwierdzeniem dokonania zapłaty i z tym kodem do przesyłki, który muszę wpisać na swoim koncie w DX żebym mógł się dowiedzieć co sie dzieje z przesyłką tak???

Z góry dziękuję za odpowiedź
Awatar użytkownika
Dominik

Hmm, to zobacz w parametrach transakcji dla kogo zostały zablokowane pieniądze.
użytkownik zbanowany za niekoleżeńskie zachowanie (m.in. wykasowanie wartościowych treści ze swoich postów)
Awatar użytkownika
lennin

Post autor: lennin »

Płacisz PP za towary z DXa. Pieniądze schodzą od razu z konta jeżeli masz powiązana prawidłowo karte i dostajesz potwierdzanie na meila. Jednocześnie dostajesz drugą wiadomość(czasem potrafi sie ona opóźnić z numerem zamówienia z DXa). Nie ma potwierdzenia z PP nie ma transakcji.
Obrazek Obrazek
Czy to jakaś nowa niesprecyzowana choroba? .....światła, światła więcej ŚWIATŁAObrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dominik

Tak mi to zaczyna wyglądać, transakcja została przerwana przed jej zakończeniem i system banku zablokował tymczasowo pieniądze - zwykle na 3-4 dni.
Awatar użytkownika
marcus

Post autor: marcus »

bank by tak se mógł zablokować kase na 3-4 dni ?? ładne rzeczy
Awatar użytkownika
Dominik

marcus, tak, dla zabezpieczenia transakcji. Jest to bardzo częste np. przy awariach bankomatów - kasy nie dostałeś, ale jest zablokowana do rozliczenia lub zdjęta z konta :mrgreen:
ODPOWIEDZ