Latarka na żagle

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
lobuz1

Post autor: lobuz1 »

Nefrytowy pisze:
michal1 pisze:Zasięg c8 fabrycznej to ok. 100m. Jednak po modzie można uzyskać ponad 300m. Fabrycznie takiej latarki nie kupisz, ale na pewno znajdzie się coś po modach. ;)
do kogo się najlepiej po taką modyfikowaną zwrócić???
http://allegro.pl/convoy-s8-3xxp-g2-s2- ... 73928.html
fotorondo

Post autor: fotorondo »

lobuz1, mowa jest o C8, a ty wyskakujesz z S8.
Seria S świeci raczej szeroko w porównaniu z serią C.
lobuz1

Post autor: lobuz1 »

Nie wyskakuję- to tylko moja luźna propozycja. Na śródlądzie super
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Każda latarka wszędzie jest super. Zależy tylko do czego będziemy jej używać.
Jak chcemy zasięgu to będzie inna, jak szerokości to inna, a jak się komuś zamarzy ściana światła to jeszcze inna.
Mam C8, mam S2 mam S3-podobną z kolimatorem, i S3-podobną ze skalpem. Każda świeci innaczej.
michal1

Post autor: michal1 »

Chińskie zoomy nie są super. :mrgreen:
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

Tylko jest jeszcze pytanie, do czego ta latarka ma być używna na jachcie?

Jeżeli tylko do doświetlania pokładu i prac na pokładzie to niepotrzebny jest zasięg.
W zeszłym roku na Mazurach używałem Sunwaymana C20C na prawie 8 metrowym jachcie i była wystarczająca.
Z powodzeniem służyła do doświetlania okolicy jachtu, pokładu jak i podczas wieczornych nasiadówek.

Na morzu wykorzystuje się radary do penetracji otoczenia.
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Pawel P

Post autor: Pawel P »

Życzę powodzenia w szukaniu na morzu tym radarem kogoś, kto wypadnie za burtę.
Karolcio

Post autor: Karolcio »

michal1 pisze:Zasięg c8 fabrycznej to ok. 100m. Jednak po modzie można uzyskać ponad 300m.
:o - mam fabrycznego Convoya C8 SMO 2,8A. Naprawdę jesteś w stanie, bądź któryś z szacownych moderów, poprawić tak tę latarkę żeby ponad 3-krotnie zwiększyć jej zasięg :?: Zasięg rozumiany jako odczucia tej samej osoby w tych samych warunkach. Piszę o koszcie i zabiegach rozsądnych dla tej latarki. Mniej więcej zdaję sobie sprawę z zalet modowania, jakoś jednak nie widzę tak radykalnego zwiększenia (i tak dobrego) zasięgu C8, owszem można poprawić co innego...
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Okolice 300m są realne ;) http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p ... ee42a2741b
ponad 60kcd
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Luigi

Post autor: Luigi »

Convoy z linku powyżej będzie dobry, najlepiej w wersji z oskalpowaną diodą i driverem Grega.
Oferta tutaj:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... sc&start=0
Z czołówek nada się Armytek Tiara A1, lub Petzl Tikka RXP (recka tutaj)
http://light-test.info/index.php?option ... 54&lang=pl
Taki Mactronic też powinien dać radę
http://light-test.info/index.php?option ... 54&lang=pl
Też żegluję i w Chorwacji pływał ze mną Armytek Predator.
Zacna lampka, ma wszystko, co trzeba - niezły zasięg, kompaktowe wymiary i tryb moon, ale niestety nie mieści się w budżecie.
Sky Ray King (XML T6 3C) DRY (XML T5 4B) Zebralight H600 FW (XML) Yezl S7 SS (XPG S2 2T) Ultrafire C3 SS (XML T6 3C) Klon TK35 (XML U2 1C) Solarforce L2P (XML T5 4B) Ultrafire A3 (XRE Q5), LedLenser P5 (XRE) Jetbeam Raptor RRT-0 (XPG R5)
michal1

Post autor: michal1 »

Na XP-L + skalp podobno bez problemu wyciąga 300m. :) Zawsze można się jeszcze bawić w zwiększanie prądów itp. :)

[ Dodano: 12 Luty 2015, 00:01 ]
Latarkę masz modowaną, czy fabryczną?

[ Dodano: 12 Luty 2015, 00:04 ]
Przepraszam nie doczytałem. :) Ze swojej latarki otrzymujesz jakieś 800lm, spokojnie można zwiększyć do 1100lm :D
tnt_gt

Post autor: tnt_gt »

A może M9
GT Rulez ale teraz czas na CUBE
Nefrytowy

Post autor: Nefrytowy »

tnt_gt pisze:Tylko jest jeszcze pytanie, do czego ta latarka ma być używna na jachcie?

Jeżeli tylko do doświetlania pokładu i prac na pokładzie to niepotrzebny jest zasięg.
W zeszłym roku na Mazurach używałem Sunwaymana C20C na prawie 8 metrowym jachcie i była wystarczająca.
Z powodzeniem służyła do doświetlania okolicy jachtu, pokładu jak i podczas wieczornych nasiadówek.

Na morzu wykorzystuje się radary do penetracji otoczenia.
Teść sporo żegluje i to wszędzie i w prze rożnych sytuacjach, czasem radar nawali, czasem trzeba zobaczyć linię brzegową itp, itd
wniosek ważny jest zasięg z możliwie największym kątem.
Ostatnio zmieniony niedziela 15 lut 2015, 09:56 przez Nefrytowy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ