Swiatła cofania
Swiatła cofania
Witam.
W moim Jeepie światła cofania są raczej symboliczne.
Będę robił nowy bagażnik na dach i wymyśliłem, żeby w tylną belkę wbudować po jednym punkcie świetlnym na rogach. Wystarczy jak oświetli max 20 metrów za autem. Ograniczeniem jest średnica światełka - ok. 30 mm. Światło rozproszone, załączanie "z palca". Ideałem byłby taki kształt
Dałoby się wtedy wbudować tak, że byłoby płasko.
Macie jakieś pomysły?
W moim Jeepie światła cofania są raczej symboliczne.
Będę robił nowy bagażnik na dach i wymyśliłem, żeby w tylną belkę wbudować po jednym punkcie świetlnym na rogach. Wystarczy jak oświetli max 20 metrów za autem. Ograniczeniem jest średnica światełka - ok. 30 mm. Światło rozproszone, załączanie "z palca". Ideałem byłby taki kształt
Dałoby się wtedy wbudować tak, że byłoby płasko.
Macie jakieś pomysły?
- extreme_ilumin
Witam, w wymiary się nie zmieściłem ale może takie coś uda się gdzieś wlepić.
lampka z Alie
lampka z Alie
Solarforce L2P extended v2.0
Skilhunt H02
Skilhunt H02
- extreme_ilumin
Też byłbym zainteresowany jakością świecenia, patrząc na zdjęcia szerokość świecenia by mi pasiła, ciekawe jak w praktyce. Mam chęć wrzucić coś podobnego do mojego "enduro", bo zdarza się wracać po zmroku przez polne i leśne drogi do domu a reflektor fabryczny nie do końca daje radę.
Convoy S2+; C8; Moon M-3r
Opis tej lampki z ali trochę śmierdzi,
Dioda wygląda na 10W coba które ostatnio na banggood były po 0,6$, tyle że 3A puszczone w taką diodę to jakieś bajeczki, jakby przyjąć że to wersja 12V to byłoby ponad 30W
[ Dodano: 12 Luty 2015, 12:36 ]
Nie wygląda na to żeby miała jakiś sterownik w sobie - zatem podpięcie bezpośrednio pod instalację nie wróży nic dobrego
Dioda wygląda na 10W coba które ostatnio na banggood były po 0,6$, tyle że 3A puszczone w taką diodę to jakieś bajeczki, jakby przyjąć że to wersja 12V to byłoby ponad 30W
[ Dodano: 12 Luty 2015, 12:36 ]
Nie wygląda na to żeby miała jakiś sterownik w sobie - zatem podpięcie bezpośrednio pod instalację nie wróży nic dobrego
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Robione parę chwil temu.
Tak wygląda lampka
Tak po zdjęciu soczewki
Tak świeci
Do końca ogrodzenia jest ok. 20 metrów.
Drzewo ma ok. 8 metrów wysokości.
Cuś mie ta nocna sesja nie wyszła , ale to ten pierwszy raz . Pogląd mniej więcej jest. Świeci nawet lepiej niż myślałem, do auta na cofania nadaje się. Dioda daje ciepłe światło. Myślę, że dzięki soczewce nie oślepia. Do mojej koncepcji nie pasują gabaryty - średnica 7cm, długość ok 8cm.
Generalnie po 10W spodziewałem się więcej.
Tak wygląda lampka
Tak po zdjęciu soczewki
Tak świeci
Do końca ogrodzenia jest ok. 20 metrów.
Drzewo ma ok. 8 metrów wysokości.
Cuś mie ta nocna sesja nie wyszła , ale to ten pierwszy raz . Pogląd mniej więcej jest. Świeci nawet lepiej niż myślałem, do auta na cofania nadaje się. Dioda daje ciepłe światło. Myślę, że dzięki soczewce nie oślepia. Do mojej koncepcji nie pasują gabaryty - średnica 7cm, długość ok 8cm.
Generalnie po 10W spodziewałem się więcej.