Śledzenie naszych przesyłek

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Sibit, polak mądry po szkodzie. Kupiłeś bo myślałeś że to okazja. Poczytałeś i teraz wiesz że pośrednik też zarabia.
Sibit

Post autor: Sibit »

Nawet nie tyle okazja bo wiedziałem że wychodziło trochę drożej, normalne że pośrednik zarabia, ale wszystko powinno być klarowne.Po prostu myślałem że będzie sprawniej, bezpieczniej itd... Teraz się będę bujał z typem.
ptja

Post autor: ptja »

Sibit pisze:Zgodnie z obowiązującym prawem mogę odstąpić od umowy kupna dopiero kiedy dostanę telefon. Tak wywnioskowałem z przepisów.
Moim zdaniem termin "14 dni" jest końcową datą. Początkiem jest dzień zawarcia umowy. Nie znalazłem w przepisach nic, co uniemożliwiałoby odstąpienie od umowy zanim towar zostanie dostarczony.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
lumi3

Post autor: lumi3 »

Jak był to telefon z BATERIĄ to jest duże prawdopodobieństwo że idzie drogą morska i wysyłka może iść nawet 3 miesiące wysyłka na pewno była darmowa więc trzeba czekać
TDK

Post autor: TDK »

ptja pisze:
Sibit pisze:Zgodnie z obowiązującym prawem mogę odstąpić od umowy kupna dopiero kiedy dostanę telefon. Tak wywnioskowałem z przepisów.
Moim zdaniem termin "14 dni" jest końcową datą. Początkiem jest dzień zawarcia umowy. Nie znalazłem w przepisach nic, co uniemożliwiałoby odstąpienie od umowy zanim towar zostanie dostarczony.

Można odstąpić od umowy wcześniej na podstawie art. 491 - 492 kodeksu cywilnego.
Sibit

Post autor: Sibit »

Po sprawie, Dogadałem się w końcu ze sprzedawcą, odda kasę.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Do tego soczysty negatyw opisujący działalność sprzedawcy. Ale ludzie boją się wystawiać te negatywy nawet jak zostali oszukani "bo też dostane negatywa" :/
lumi3

Manekinen pisze:Ale ludzie boją się wystawiać te negatywy nawet jak zostali oszukani "bo też dostane negatywa"
No właśnie allegro powinno w jakiś sposób regulować te komentarze.Sam miałem taka sytuacje że nie wystawiłem że względu na to że też bym dostał i nawet allegrowicz mi to napisał.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

lumi3 pisze:No właśnie allegro powinno w jakiś sposób regulować te komentarze.
Nie licz na to, im mniej negatywów tym lepszy wizerunek i większy ruch. Gdyby można było wystawić uzasadniony i zatwierdzony negatyw bez negatywa zwrotnego (przecież jako kupujący wywiązałeś się ze swoich obowiązków to jakim prawem masz dostać negatywa zwrotnego) to na kartach wielu sprzedających byłoby czerwono, ludzie mniej chętnie by kupowali i mniejszy zysk dla allegro. Ogólne dobro i uczciwa konkurencja się nie liczy, $prowizja$ jest najważniejsza.
ptja

Post autor: ptja »

Ja założyłem osobne konto do zakupów, ale i przedtem nie bardzo się obawiałem odwetu: http://allegro.pl/show_user.php?uid=1496
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Karolcio

Post autor: Karolcio »

Co może być powodem tego, że paczka utknęła na WER Warszawa? Zwykle nie leżała tam dłużej niż 48h, a teraz już trzeci dzień wyświetla się nadejście przesyłki tam. Znów mają jakieś poważne opóźnienia?
PawelG.

Post autor: PawelG. »

Może być tak, że znowu nie aktualizują statusów.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Możliwe, że wcale jej tam nie ma i jest już gdzieś blisko Ciebie. PP pozmieniała opcje śledzenia i dla takich przesyłek pojawia się tylko WER Warszawa a potem "Przekazanie do odbioru", a i to nie zawsze.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Od nowego roku maiłem już 9 paczek i wszystkie spędzały na WER Warszawa równo 3 dni. :cry:
Przedtem było tak jak mówisz- max 48h
lumi3

Ja już mam dwie paczki które wiszą od 2 miesięcy na wer warszawa a paczki dawno w domu.

Ot cała poczta polska
ODPOWIEDZ