Spór/roszczenie paypal - udało się komuś wygrać?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

ElSor, a co to fake number? Bo ja dwa tygodnie dostałem taki numer bez liter, same cyfry i zastanawiam się co to jest? Najpierw kazali mi to śledzić na faspeed.com- były tam jakieś magazynowe bzdury jak pakowanie, kontrola jakości, itp. i widniało moje nazwisko z dokładnym adresem. :-| Potem nr pojawił sie w 17track, stanął na "Guangzhou international export turnkey fengkai split each other, Opening" i tak wisi. Siedem innych paczek z tego samego czasu zamawiania zdążyło tą dogonić, przebiec obok niej z hukiem i połowa jest już u mnie. :|
madkeinam

Post autor: madkeinam »

Też dostałem raz "fake number", polegał on na tym, że był to jakiś numer ale na pewno nie mojej paczki :-P Miał jakieś śledzenie do warszawy i tam traking się skończyl ze 2 tygodnie temu. Że jest "fejkiem" powiedział mi program do śledzenia przesyłek. Kilka numerów też dostałem kompletnie bez sensu, napisane było, że przesyłka z trakingiem, po wysyłce dostałem numer, który nijak nie dał się śledzić. Przesyłki dochodziły, więc nie wnikałem szczególnie, zwłaszcza, że to pierdółki były.
Awatar użytkownika
piciex

No to OK bo ja ten mój widzę w 17track, tylko nic się nie dzieje. :mrgreen:
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

YC417696161YW
WS622775345CN
Możliwe do śledzenia na specjalnie spreparowanej stronie > http://www.yw56.com.cn/english/index.aspx
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Ale dziady. Lądowanie na lotnisku w Niemczech i koniec śledzenia dla tej strony. Martw się gdzie paczka, dzwoń po urzędach celnych i rób z siebie głupka.
dariuszek

Post autor: dariuszek »

Graja na zwłoke... np podadzą Ci numer paczki nierejestrowanej, czas ochrony w PP sie skonczy i bedą Cie mieli w d...
Ostatnio zmieniony piątek 06 lut 2015, 17:34 przez dariuszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Ja obecnie założyłem spór na PayPalu ale od kilku dni brak odpowiedzi sprzedawcy. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tego wyjdzie.
ILPT
hoka

Post autor: hoka »

skaktus pisze:Ja obecnie założyłem spór na PayPalu ale od kilku dni brak odpowiedzi sprzedawcy. Zastanawiam się czy w ogóle coś z tego wyjdzie.
Dostaniesz zwrocik. Na paypalu bardzo ciężko zablokować sprzedawcy spór nawet gdy kupujący ewidentnie kłamie.
Awatar użytkownika
skaktus

Zobaczymy co z tego wyjdzie. Pisałem już sam do sprzedawcy przed rozpoczęciem sporu ale też nie odpowiedział. Miałem nadzieję że spór go zmobilizuje ale nic z tego.
ILPT
Awatar użytkownika
piciex

piciex pisze:ja dwa tygodnie dostałem taki numer bez liter, same cyfry i zastanawiam się co to jest? Najpierw kazali mi to śledzić na faspeed.com- były tam jakieś magazynowe bzdury jak pakowanie, kontrola jakości, itp. i widniało moje nazwisko z dokładnym adresem. :-| Potem nr pojawił sie w 17track, stanął na "Guangzhou international export turnkey fengkai split each other, Opening" i tak wisi. Siedem innych paczek z tego samego czasu zamawiania zdążyło tą dogonić, przebiec obok niej z hukiem i połowa jest już u mnie.

Okazuje się, że ta paczka też była u mnie tylko trzeba czasem się przejechać i zajrzeć do skrzynki na listy... :mur:
Mimo tego status w trackingu się nie zmienił i nadal jest "Guangzhou international export turnkey fengkai split each other, Opening". Nie kumam tych przesyłek bez liter w numerze, ale ważne, że dotarło.
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

Mi się właśnie udało. BG wysłał do mnie mobiusa nierejestrowaną przesyłką. Nie doszedł. Paypal, spór. BG podał numer trackingu - nieprawidłowy. Zadzwoniłem do PP i przedstawiłem sytuację. Spór zakończony na moją korzyść.
Awatar użytkownika
piciex

A Mobius może w końcu kiedyś przyjdzie. ;-)
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

piciex pisze:A Mobius może w końcu kiedyś przyjdzie. ;-)
Nie sądzę, jedzie od 31.12.2014 z magazynu z UK..
ptja

Post autor: ptja »

Ja zgłosiłem niedostarczoną paczkę z intl-outdoor po 40-paru dniach (od 25.10) jako spór, a potem przekształciłem w roszczenie. PP oddał kasę. Paczki nie otrzymałem.
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Awatar użytkownika
skaktus

A wiecie może coś o gwarancjach, jakie daje ebay ? Moja paczka nie doszła, spór na PP założony, sprzedawca nie odpowiada.
ILPT
ODPOWIEDZ