Hej, dostałem do rąk driver od Edima U25 czyli step-up zasilanie od 0,8-3V, driver nie posiada trybów, ot taki powrót do korzeni , po prostu latarka. Konstrukcja jest prosta, głowica i zakrętka jest ze stali nierdzewnej, korpus z aluminium. Do poprawnego działania latarki wystarczy jeden paluszek AA, korpus jest dzielony co pozwala na dobór zasilania wedle potrzeby, na jednym paluszku latarka daje sobie spokojnie radę, światła jest w sam raz a czas świecenia powinien oscylować w przedziale 1h 30min przy zastosowaniu ogniwa o pojemności 2000mAh. Driver w przypadku zasilania 1AA jak i 2xAA pobiera z aku 1A, po prostu w zależności od zasilania uzyskujemy różne jasności sam run time jest pewnie podobny. Na razie nie testowałem jak długo faktycznie latarka będzie świeciła z poszczególnymi opcjami zasilania, może jutro przetestuję . Na koniec kilka fotek.
Na końcu porównanie latarki do VB-16 która jest ustawiona na max
Tu zasilana jednym ogniwem AA
Tutaj dwoma AA
Latarka 1-2AA
Latarka 1-2AA
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Hej, latarkę zrobiłem sam od podstaw, a pamiętasz na zlocie moją CR-kę z nierdzewki, to właśnie ona ewoluowała . Latarka miała iść na sprzedaż ale jednak zostanie do mojej kolekcji , jakoś tak wpadła mi w oko.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, są tylko i wyłącznie moją własnością, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.