Panowie proszę o pomoc jestem laikiem w temacie a podjąłem się pomóc koledze ze światłem w motocyklu.
Potrzebuje jakiś schemat jak zrobić.
Tak to miej więcej ma wyglądać
Problem, swiatło stop i pozycja w LED
Problem, swiatło stop i pozycja w LED
Ostatnio zmieniony piątek 30 sty 2015, 10:45 przez biaggi, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Problem, swiatło stop i pozycja w LED
Witam
Pozdrawiam
A konkretnie czego oczekujesz, jakieś założenia...biaggi pisze:Potrzebuje jakiś schemat jak zrobić.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Chce by w środku było światło stop a w koło pozycja, ja to wykonałem według tego schematu
problem jest taki że albo jest pozycja albo stop, nie wiem gdzie błąd zrobiłem ale moim zdaniem na stop nie idzie +
problem jest taki że albo jest pozycja albo stop, nie wiem gdzie błąd zrobiłem ale moim zdaniem na stop nie idzie +
Ostatnio zmieniony piątek 30 sty 2015, 11:37 przez biaggi, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Dziwny trochę układ zrobiłeś, jeśli masz jeszcze możliwość, to diody od stopu, zrób w konfiguracji 3 x 3 a nie 2 x 4 + 1.
Hmm, weź Ty sprawdź czy przypadkiem na stop nie jest podawany minus...
A jeśli zamienisz końcówki: stop pod pozycyjne i odwrotnie, to świeci?
Pozdrawiam
Dziwny trochę układ zrobiłeś, jeśli masz jeszcze możliwość, to diody od stopu, zrób w konfiguracji 3 x 3 a nie 2 x 4 + 1.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Schemat zrobił mi kolega, możliwość mam bo rozlutowałem wszystko i muszę od nowa to robić.Pyra pisze:Witam
Pozdrawiam
Właśnie tak mi sie wydaje ze to wszystko chodziło po minusie, jak sie wpiąłem w kostki to zupełnie nic nie działało
Rozumiem, że masz zrobić te światła "od zera"? Podjąłeś się pomóc koledze, tylko czy to nie będzie "niedźwiedzia przysługa" Zdajesz sobie sprawę, że w razie wypadku, kolizji, czy nawet zwykłej kontroli, przez takie pozbawione jakiejkolwiek homologacji światła, kolega będzie miał spore nieprzyjemności?
Bo ważna jest moc diod, ich kąt, rozłożenie światła by nie oślepiał jadących z tyłu i tym podobne aspekty. Poza tym wykonanie musi być bardziej niż niezawodne, a jak sam przyznajesz jesteś laikiem w temacie. Ja bym się nie podejmował, bo od tego zależy czyjeś bezpieczeństwo, a może i życie.
Bo ważna jest moc diod, ich kąt, rozłożenie światła by nie oślepiał jadących z tyłu i tym podobne aspekty. Poza tym wykonanie musi być bardziej niż niezawodne, a jak sam przyznajesz jesteś laikiem w temacie. Ja bym się nie podejmował, bo od tego zależy czyjeś bezpieczeństwo, a może i życie.
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
To mi pomogłeś, dziękipaolo1976 pisze:Rozumiem, że masz zrobić te światła "od zera"? Podjąłeś się pomóc koledze, tylko czy to nie będzie "niedźwiedzia przysługa" Zdajesz sobie sprawę, że w razie wypadku, kolizji, czy nawet zwykłej kontroli, przez takie pozbawione jakiejkolwiek homologacji światła, kolega będzie miał spore nieprzyjemności?
[ Dodano: 1 Luty 2015, 12:09 ]
Niestety nie mogę bo sa tak miejsca na diody w plastyku zrobione i muszę zachować to tak by pasowało.Pyra pisze: jeśli masz jeszcze możliwość, to diody od stopu, zrób w konfiguracji 3 x 3 a nie 2 x 4 + 1.