Co sobie ostatnio kupiliście?
Ja mogę jeszcze porównać Dremel 300 do jakiejś takiej taniej z biedronki i w kategorii włącznika to wygrywa ta z biedronki, bo Dremela 300 włącza się tym samym przełącznikiem, którym się reguluje obroty, stopni tam dobrze nie widać, za każdym razem trzeba na nowo ustawiać obroty... W tej z biedrony włącznik jest osobny od pokrętła regulacji, raz ustawiasz, a potem włączasz i wyłączasz tylko, o wiele wygodniej Chyba większość Proxxonów też ma osobny włącznik od regulacji obrotów
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
wiertarko-wkretarke lidlową... - 170zł
Ekonomiczny wybór
[ Dodano: 27 Styczeń 2015, 23:17 ]
Identyko einhel...
Co mnie zastanowiło jest opisany 12V...
W akumulatorek w moim jest na 10,8V (i ma tyle)
Na trzecim pinie z plusem jest 11,8V...(nie łączy się wewnątrz wiertarki z niczym)
W srodku 3x18650 o teoretycznej pojemności 1,3ah. Czyli po wsadzeniu 3xNCRek, mogę lekko podwoić jego pojemność, może kiedyś
Ekonomiczny wybór
[ Dodano: 27 Styczeń 2015, 23:17 ]
Identyko einhel...
Kod: Zaznacz cały
http://allegro.pl/wiertarko-wkretarka-tc-cd-12-li-12v-20nm-einhell-i5017741319.html
W akumulatorek w moim jest na 10,8V (i ma tyle)
Na trzecim pinie z plusem jest 11,8V...(nie łączy się wewnątrz wiertarki z niczym)
W srodku 3x18650 o teoretycznej pojemności 1,3ah. Czyli po wsadzeniu 3xNCRek, mogę lekko podwoić jego pojemność, może kiedyś
Okazyjnie wpadła NiteCore E4A Pioneer, po trochu szukałem czegoś na 4xAA, a i była okazja aby wykorzystać kupon Allegro, sterowanie trochę pokręcone dwustopniowym klikiem (musiałem poczytać instrukcję obsługi ), wykonanie jak to u NiteCore klasa, migający na niebiesko włącznik służący do lokalizacji latarki w ciemności plus migaczowa informacja o stanie baterii, w sumie fajny grubcio:
Mała rzecz, a cieszy
Moje oświetlenie rowerowe: (3+2)xXML z przodu + 2xXP-E z tyłu + gorące obręcze + bidon z prądem + rozświetlona przyczepka
Posiada ktoś wkrętak z oferty lidla?
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action ... l&id=28587
Za tą samą cenę od 5lutego pojawia się też w biedronce. Rózni się oznaczeniem producenta i wyposażeniem. Wg opisu ma też mniejszy moment obrotowy (3.5 vs 4 opcja z Lidla).
Z kształtu identyczne, inna kolorystyka i nazwa producenta więc może technicznie niczym się nie różnią
Myślicie, że warte uwagi?
http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action ... l&id=28587
Za tą samą cenę od 5lutego pojawia się też w biedronce. Rózni się oznaczeniem producenta i wyposażeniem. Wg opisu ma też mniejszy moment obrotowy (3.5 vs 4 opcja z Lidla).
Z kształtu identyczne, inna kolorystyka i nazwa producenta więc może technicznie niczym się nie różnią
Myślicie, że warte uwagi?
Męczę aktualnie podstawowy model ESP01 i jestem bardzo zadowolony. Największym problemem jest rozproszona wiedza i brak konkretnej dokumentacji. O tym jak zmienić prędkość portu szeregowego dowiedziałem się zupelnie przypadkiem. Mam już dopracowany sprzęt i stabilne połączenie, wiec nie martwię się opiniami z internetu. Zwłaszcza, że jest wiele alternatywnych wsadów z dobrym wsparciem. Najbardziej interesuje mnie zabawa w IoT bez sterowania z zewnątrz, a tego mediatek chyba nie oferuje.krzycho_ pisze:Flora pytanie jak długo , czytałem sporo o problemach z tymi ESP - sam też kupiłem ale nie odpalałem po przeczytaniu opinii.
WIFI232-T na mediateku jest o wiele lepszy
Moje oświetlenie rowerowe: (3+2)xXML z przodu + 2xXP-E z tyłu + gorące obręcze + bidon z prądem + rozświetlona przyczepka