Banggood

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Karolcio

Post autor: Karolcio »

michal1 pisze:Zamówiłem przesyłkę z BG i wchodzę na konto. W zakładce zamówienia jest napisane, że została wysłana, klikam na numer przesyłki i przenosi mnie na 17track. Niestety nie może znaleść mojego zamówienia i nie mogę zobaczyć gdzie jest. :-|
Prawdopodobnie przesyłka jeszcze nie jest widoczna w trackingu. Warto jednak wiedzieć, że witryna 17track czasami się muli, nie działa, w takim przypadku można skorzystać np. z naszej poczty:
http://emonitoring.poczta-polska.pl/
neutrinus
Kontakt:

Post autor: neutrinus »

z BG ostatnio baterie przyleciały samolotem.. Więc statek raczej nie grozi :)
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Dzis przyszedł "power bank" :mrgreen: http://www.banggood.com/Mobile-Portable ... 10650.html
Zamówiona 10.01 paczka nie rejestrowana China Post.
michal1

Post autor: michal1 »

Dlaczego na 17 track pojawia się na chwilę:
Szwajcaria - Polska a potem znika?
Skorzystałem też z serwisu Poczty Polskiej i tam też Szwajcaria - Polska, a placówka pocztowa Singapur. :-|
arekm

Post autor: arekm »

Wielokrotnie było wyjaśniane. Poczta szwajcarska (+ parę innych poczt europejskich) ma placówki w Chinach, Singapurze, Hongkongu itd. Interfejsy www do śledzenia upraszczają temat. Stąd takie "dziwności".
michal1

Dzięki :)
Karolcio

Post autor: Karolcio »

Z kronikarskiego obowiązku odnotuję kolejny udany zakup w tym sklepie. Banggood trzyma dobry poziom jeżeli chodzi o czas realizacji i zgodność tego co dostałem z zamówieniem, z tym zastrzeżeniem jednak, że wysyłają nowe wersje Convoyów, chociaż na stronie nie ma o tym info i ciągle wiszą stare zdjęcia.
arekm

Kliknij im "report error" na stronie produktu.
ww296

Post autor: ww296 »

ja zamówiłem sobie dwa drony wraz z częściami przez wigilią i jeszcze ich nie ma a zapasowe baterie doszły już.
Drony nie zostały jeszcze wysłane, tłumaczą się brakiem na stanie, a cały czas w tym czasie są w ofercie dostępne!!!
Wczoraj napisali że drony sa, ale brakuje kilku części zamówionych razem - poprosiłem aby wysłali na razie same drony - mam nadzieje że wreszcie przyjdą zwłaszcza, że czytając topik o takich urzeczeniach na forum człowiek się niecierpliwi ;
)
michal1

A co tak konkretnie zamawiałeś? Mi od prawie tygodnia nie wysłali baterii. ;)
arekm

Po tylu miesiącach zakupów w Banggood dopiero wczoraj się zorientowałem, że "PREORDER NOW" to nie jest preorder. Heh.

U nich "preorder" służy do tego, żeby potem na maila otrzymać informację jak już towar dotrze na stock i zacznie być sprzedawany. Nic się nie płaci itd.

Innymi słowy "preorder now" == "powiadom gdy będzie dostępne".
ww296

http://www.banggood.com/JJRC-H5C-Explor ... 45819.html
wczoraj napisali że wysyłają same drony bez części zapasowych, które wyślą kolejna paczką wkrótce.
Części to dodatkowe płozy i albo silnik albo przekładnia silnika - nie pamiętam dokładnie.
michal1

Ja hubsana x4, ciekawe kiedy dojdzie ;)
ww296

Co ciekawe zapasowe baterie do tych dronów doszły już dawno a to właśnie je podejrzewałem o problemy z przesyłką.
Ostatnio zmieniony czwartek 29 sty 2015, 20:19 przez ww296, łącznie zmieniany 1 raz.
maro21

Post autor: maro21 »

Zamówienie:
S2+ red
NITECORE Digicharger D4
M1
doszło po 10 dniach, z s2+ i ładowarki jestem zadowolony a M1 pomylono diode/sterownik ale walczę o rekompensatę :twisted:
Ganzo G718B
ODPOWIEDZ