Solarforce L2P z allegro
Sterowanie bardzo podobne, w sensie takim ze obsługa włącznikiem. Co do funkcjonalności to co kto lubi, od cafel'a z jego oferty mam wersję extendended, tak to chyba sie nazywa, od aguuu11 mam sterownik z softem grupowym, czyli wybór jednej z 5ciu dostępnych grup. Także to tak jakby troche ciężko porównać, jak ktoś lubi wodotryski to wiadomo że ten extended jest dla niego, jak ktoś lubi funkcjonalność i prostote obsługi to wiadomo że sterownik konfig. będzie bardziej przyjazny. Ja osobiście gubie sie w tym extended bez jakiejs instrukcji przed oczami. A jako że to latarka, czyli ma świecić kiedy ja tego potrzebuję to chętnie tą wersje extended zmieniłbym teraz na wersję konfig. bo grupy które oferuje są bardzo dobrze przemyślane, a samo sterowanie przebiega bardzo płynnie.
Ale jak to mówią, co kto lubi.
Ale jak to mówią, co kto lubi.
Re: Solarforce L2P z allegro
Witam
Ta poprzednia nie powiem ładnie świeciła ale kolor jak dla mnie był już za żółty i "zalatywał" jajecznicą
Używałem kiedyś latarki z diodą XM-L T6 4C, obecnie wszystkie na XM-L2 T6 3C.Pawcio pisze:Drugie pytanie to jaką barwę światła najlepiej wybrać? Zależy mi na naturalnej, ewentualnie lekko wpadającej w ciepłą. Czy jest jakaś znaczna różnica między XM-L2 T6 3C a T6 4C? I którą spośród tych dwóch byście polecali?
Ta poprzednia nie powiem ładnie świeciła ale kolor jak dla mnie był już za żółty i "zalatywał" jajecznicą
Powiedz nam jaką % moc ma tryb moon? - bo jakoś aguu11 się nie podałocwancisz pisze:Tak, ja mam doświadczenia z użytkownikiem aguuu11, jakość ta sama co u wspomnianego grega a cena bardziej konkurencyjna, bardzo dobry kontakt...
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Ale sprzedający, jak patrzę na jego stronę to ma też programowalny;cwancisz pisze:Sterowanie bardzo podobne, w sensie takim ze obsługa włącznikiem. Co do funkcjonalności to co kto lubi, od cafel'a z jego oferty mam wersję extendended, tak to chyba się nazywa, od aguuu11 mam sterownik z softem grupowym, czyli wybór jednej z 5ciu dostępnych grup. Także to tak jakby trochę ciężko porównać, jak ktoś lubi wodotryski to wiadomo że ten extended jest dla niego, jak ktoś lubi funkcjonalność i prostotę obsługi to wiadomo że sterownik konfig. będzie bardziej przyjazny.
Grupowy - http://solarforce.eu/instrukcja-i-opis- ... nf-23.html
Programowalny - http://solarforce.eu/instrukcja-sterown ... nf-22.html
W opisie sterownika programowalnego ( za dopłatą) ma 12 poziomów:tomeksz68 pisze:Powiedz nam jaką % moc ma tryb moon? - bo jakoś aguu11 się nie podało
Z pewnością moon jest poniżej 1%Jasność świecenia, możliwa jest do ustawienia w 12tu krokach.
Jasności ( procentowo): ~.2 .7 1 1.5 2 3 4 6 9 13 18 25 35 50 70 100 %
Ostatnio zmieniony piątek 26 gru 2014, 13:29 przez max4max, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Solarforce L2P z allegro
Czy mieliście może okazję sprawdzić oferowane przez tego użytkownika światełka? Czy macie jakieś opinie na temat tego sprzedawcy?
Testowałem L2 porządnie zlutowane daleko świeci (SMO)
Zabezpieczenia ogniwa jak i termiczne ok, polecam niezdecydowanym
Światełko objęte 2 letnią gwarancją
Testowałem L2 porządnie zlutowane daleko świeci (SMO)
Zabezpieczenia ogniwa jak i termiczne ok, polecam niezdecydowanym
Światełko objęte 2 letnią gwarancją
cwancisz, sugerujesz, że nie chciałem pomóc koledze i napisałem nie na temat
Przypomnę, że tytuł wątku to "Solarforce L2L z allegro".
Latarkę L2P od grega można też kupić na allegro.
Ja z kolei zamówię od grega jeszcze jedną L2P z mocniejszą diodą, bo dotychczasowa sprawuje się bdb.
Nie napiszę dalej czym mi pachnie Twoja wypowiedź.
Pozdrawiam
M...
Przypomnę, że tytuł wątku to "Solarforce L2L z allegro".
Latarkę L2P od grega można też kupić na allegro.
Ja z kolei zamówię od grega jeszcze jedną L2P z mocniejszą diodą, bo dotychczasowa sprawuje się bdb.
Nie napiszę dalej czym mi pachnie Twoja wypowiedź.
Pozdrawiam
M...
Nie wiem czym ona CI pachnie i co sugerujesz, wyrażam swoją opinię jak wszyscy na forum i tyle, coś widzisz w tym zaskakującego? Ja nie...
Jak ktoś lubi przepłacać to przepłaca, ja raz przepłaciłem i więcej tego błędu nie popełnię, dlatego polecam zakup u aguuu11 i tyle w temacie. Problem? Nie widzę żadnego...
Jak ktoś lubi przepłacać to przepłaca, ja raz przepłaciłem i więcej tego błędu nie popełnię, dlatego polecam zakup u aguuu11 i tyle w temacie. Problem? Nie widzę żadnego...
Ostatnio zmieniony środa 04 lut 2015, 10:48 przez cwancisz, łącznie zmieniany 1 raz.
Hej, co do oskalpowanej XP-L w M3 to mam już ten sprzęt i jestem nadal w szoku, latarka niewiele większa od L2P a skupienie jest takie jak w dużo większych szperaczach, jak znajdę czas to może uda mi się zrobić jakieś zdjęcia porównujące L2P i M3, tylko jak dla mnie barwa światła troche za ciepła, ale w terenie nie sprawia wrażenia żółtej, bardziej pod neutralną podchodzi.
BTW, z jakimi ustawieniami najlepiej fotografować żeby najdokładniej odwzorować natężenie światła z latarki?
BTW, z jakimi ustawieniami najlepiej fotografować żeby najdokładniej odwzorować natężenie światła z latarki?
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t ... hlight=isocwancisz pisze:BTW, z jakimi ustawieniami najlepiej fotografować żeby najdokładniej odwzorować natężenie światła z latarki?
A tak na szybko to Dariusz70 robi na ISO 200, 2s, F/3,5 a ja wczoraj rowerowe zrobiłem na ISO 1600, F/3.5, 1/10s czyli po przeliczeniu ISO 200, F/3,5 1s (3 ostatnie są nieco ciemniejsze, bo zamiast ISO 200 ustawiłem ISO 100). Moje oko odbiera tak jak "moje" ustawienia a Dariusza pewnie jak jego.
Grega ustawienia ISO 200, f/8, 5s co daje ISO 200 F/3,5 1s czyli dokładnie tyle samo co u mnie.