Mała latarka na AAA w rozsądnej cenie.
Witam
Proponuję Ci zerknąć jeszcze na ten link, bardzo fajne latareczki a i tryby w Ti3 bardzo dobre. Tryb moon to 0,04Lm:
http://www.thrunite.com/catapult-light/
Proponuję Ci zerknąć jeszcze na ten link, bardzo fajne latareczki a i tryby w Ti3 bardzo dobre. Tryb moon to 0,04Lm:
http://www.thrunite.com/catapult-light/
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
A UltraFire LZZ-06 ($10) / Crelant V01A ($10) / XL-03 ($9) / JEXREE Mini ($5).
Trzeba zweryfikować "jakość", np. JEXREE Mini ma problemy z przełączaniem trybów...
Zdaję mi się że JEXREE Mini za $5 ze szklanym szkiełkiem, aluminiowym reflektorem (niestety SMO), koronką z nierdzewki, stabilnym klipsem i otworem na kółko, bije wszelkie rekordy "rozsądności ceny"
tylko co z tym przełączaniem trybów....
Recenzje/info:
- Crelant V01A
- LZZ-06 i JEXREE Mini
[ Dodano: 29 Sierpień 2014, 11:10 ]
Może i CQG S1 za $9, ale to z nierdzewki.
Był/jest dostępny klon za $6 ale bez otworu na kółko więc do kluczy się nie nadaje.
Trzeba zweryfikować "jakość", np. JEXREE Mini ma problemy z przełączaniem trybów...
Zdaję mi się że JEXREE Mini za $5 ze szklanym szkiełkiem, aluminiowym reflektorem (niestety SMO), koronką z nierdzewki, stabilnym klipsem i otworem na kółko, bije wszelkie rekordy "rozsądności ceny"
tylko co z tym przełączaniem trybów....
Recenzje/info:
- Crelant V01A
- LZZ-06 i JEXREE Mini
[ Dodano: 29 Sierpień 2014, 11:10 ]
Może i CQG S1 za $9, ale to z nierdzewki.
Był/jest dostępny klon za $6 ale bez otworu na kółko więc do kluczy się nie nadaje.
Najszerszym miejscem jest sześciokąt, który zapobiega turlaniu się latarki.Kiełek pisze:1) Mógłbyś zmierzyć tego Tanka w najszerszym miejscu? Średnicę albo obwód.
Ten sześciokąt po przekątnej ma ok. 16,5 mm, cała reszta ma około 15 mm i 70 mm długości.
Widać na co świeci, jest mocniejszy niż breloczki do kluczy z diodą.Kiełek pisze:2) Jak wygląda jego tryb low - widać że świeci, czy widać na co świeci?
Przed chwilą wsadziłem do niego Philipsa 900 mAh, który na dzień dzisiejszy ma ok. 500 mAh.Kiełek pisze:3) Wiesz może czy pociągnie na tanim akumulatorku Ni-Mh?
Był ładowany chyba ponad tydzień temu, przy wkładaniu do latarki miał napięcie 1,3 V.
Wszystkie tryby świecenia się od siebie różniły, ale były słabsze niż na Eneloopie, czy ReCyko+.
Po ok. 15 min świecenia w trybie high, nie widać, żeby ilość światła była mniejsza niż na początku.
Napięcie akumulatora po tych 15 min spadło do poziomu ok. 1,15V.
Nowy Eneloop AAA (BK-4MCCE) kosztuje około 7 zł (komplet 4 szt. to koszt 27 zł).
Eneloopy ze starszej serii UTGB można kupić nawet po 6 zł za sztukę.
ReCyko+ dla odmiany kosztuje nieco ponad 4 zł za sztukę.
Wydaje mi się, że nie są one zbyt drogie i spokojnie można się "szarpnąć" nawet na Eneloopa
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Witam po dłuższej przerwie, mam nadzieję, że za wykopanie tego postu nie dostanę złotej łopaty
Postanowiłem napisać, bo jako sprzęt EDC preferuje też Victorinoxy i zawsze mi zależało na tym, aby podręczna latarka mieściła się w odpowiedniej kieszonce kaburki do pasa na scyzoryk. Maglite Solitaire żarówkowa to faktycznie słabizna na dzisiejsze czasy, do tego moja się szybko popsuła. Miałem Tanka i TrustFire, obydwie zdechły i właśnie je wystawiłem na części na tutejszej giełdzie, może komuś się przydadzą. Przeglądałem tu posty odnośnie innych latarek, ale do chińskich wynalazków trochę się zraziłem, a polecane firmówki (Olight, Fenix) są dość kosztowne no i odrobinę, ale za grube. A trafiła się okazyjnie Maglite Solitaire LED (w cenie nowej od firmy od prywatnej osoby nowy zestaw z Vickiem Classic wartym połowę tej kasy), więc choć obawiałem się troszke tych 37 lumenów, to zaryzykowałem parę dni temu i na razie nie żałuję. Jakość wykonania piękna, latarka malutka i leciutka, a siła światła mile zaskoczyła. Prawdopodobnie amerykańskie lumeny trochę mocniejsze od chińskich , a do tego nadrabia dobrym rozkładem i fajną dość ciepłą barwą, ogólnie niezbyt wiele ustępuje swoim azjatyckim poprzedniczkom, które miały teoretycznie przynajmniej 80 lumenów - jako podręczna lampka na bliższe dystanse powinna wystarczyć, miejmy nadzieję że jakością w połączeniu z możliwością noszenia w kaburce nadrobi nieco słabszą moc i brak trybów. Na razie zużywam pierwszy akumulatorek, zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę, postaram się napisać recenzję za jakiś czas.
Postanowiłem napisać, bo jako sprzęt EDC preferuje też Victorinoxy i zawsze mi zależało na tym, aby podręczna latarka mieściła się w odpowiedniej kieszonce kaburki do pasa na scyzoryk. Maglite Solitaire żarówkowa to faktycznie słabizna na dzisiejsze czasy, do tego moja się szybko popsuła. Miałem Tanka i TrustFire, obydwie zdechły i właśnie je wystawiłem na części na tutejszej giełdzie, może komuś się przydadzą. Przeglądałem tu posty odnośnie innych latarek, ale do chińskich wynalazków trochę się zraziłem, a polecane firmówki (Olight, Fenix) są dość kosztowne no i odrobinę, ale za grube. A trafiła się okazyjnie Maglite Solitaire LED (w cenie nowej od firmy od prywatnej osoby nowy zestaw z Vickiem Classic wartym połowę tej kasy), więc choć obawiałem się troszke tych 37 lumenów, to zaryzykowałem parę dni temu i na razie nie żałuję. Jakość wykonania piękna, latarka malutka i leciutka, a siła światła mile zaskoczyła. Prawdopodobnie amerykańskie lumeny trochę mocniejsze od chińskich , a do tego nadrabia dobrym rozkładem i fajną dość ciepłą barwą, ogólnie niezbyt wiele ustępuje swoim azjatyckim poprzedniczkom, które miały teoretycznie przynajmniej 80 lumenów - jako podręczna lampka na bliższe dystanse powinna wystarczyć, miejmy nadzieję że jakością w połączeniu z możliwością noszenia w kaburce nadrobi nieco słabszą moc i brak trybów. Na razie zużywam pierwszy akumulatorek, zobaczymy jak się spisze na dłuższą metę, postaram się napisać recenzję za jakiś czas.
Ten Nitefighter całkiem ciekawie wygląda, może być niezłą alternatywą dla Tanka007 E09
Ciemności rozświetlają mi: