Ultafire C8 przetrałem diode i jest ciemna plama

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
dominv8

Ultafire C8 przetrałem diode i jest ciemna plama

Post autor: dominv8 »

witam, zakupiłem latarkę Ultrafire C8 na obudowie piszę XML-L2. wszystko było dobrze dopóki jej nie rozkręciłem i nie wiem w sumie po co przetarłem diodą o koszulkę żeby z kurzu otrzeć i teraz świeci to _TAK_ , a wcześniej nie było tej ciemnej plamki w środku tylko całe białe światło .

da się coś z tym zrobić lub wymienić tą diodę i jakie to są koszty mniej więcej, chyba że ktoś chce kupić taką latarkę i sobie to naprawi, sprzedam po kosztach kupiłem ją na banggood za 12 dolarów.
Ostatnio zmieniony sobota 24 sty 2015, 14:31 przez dominv8, łącznie zmieniany 1 raz.
DNF

Post autor: DNF »

Pokaż zdjęcie jak wygląda dioda, prawdopodobnie przetrąciłeś soczewkę.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Naderwałeś prawdopodobnie soczewkę, spróbuj ją delikatnie poruszyć i zobacz czy będzie miała tendencje do oderwania się, ale nic na siłę. Może uda Ci się zrobić skalpa na sucho i wyjdzie Ci ładny thrower. Inna opcja to że podłoże ma luz pod reflektorem i jest pod kątem w stosunku do niego, a to bardzo źle. Najlepiej zrób fotki.
Ostatnio zmieniony sobota 24 sty 2015, 14:31 przez Zbychur, łącznie zmieniany 1 raz.
dominv8

Post autor: dominv8 »

ok, dzięki za odzew, problem rozwiązany, coś się ten odbłyśnik źle ustawił podczas skręcania i tak się robiło złożyłem starannie latarkę i wszystko wróciło do normy, można zamknąć temat.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Lepiej tematu jeszcze nie zamykać, sprawdź najpierw czy nie masz dziury pod diodą.
DNF

Post autor: DNF »

Albo co gorsza nadmiaru materiału na środku piguły.
ODPOWIEDZ