K2 Led Lenser (breloczek)

czyli nasze opinie, odczucia i wnioski o światełkach
Awatar użytkownika
Polsky

K2 Led Lenser (breloczek)

Post autor: Polsky »

Maleństwo K2 używam jako zapas i jest zawsze w pokrowcu wraz multitoolem tzn. Pokrowcu Leatherman'a.
Przez to, że zawsze jest pod ręką często go używam. Przy wyciąganiu pomaga oczko to do zaczepienia do kluczy, które również jest dobrej jakości i całość jest obrotowa więc nie ma z tym jakiś dziwnych problemów.
Barwa zimna/niebieskawa lekko. Wciąż działa na pierwszym komplecie baterii LR44. Mam ja parę miesięcy i używam ze 2-3 razy w tygodniu w razie potrzeby szybkiego/krótko trwałego doświetlenia. Jest bardzo jasna z dość dobrym skupieniem.
Nie posiada szybki tylko soczewkę, dookoła której jest biały plastik. Wydaje mi się ze jest to poliamid. Tyle co mogłem rozkręcić to jest na zdjęciu.
Świeci intensywnie jak na taki gadżet i jest bardzo dobrze wykonane.
K2 LL jest bardzo małych rozmiarów i jeśli ktoś nie oczekuje cudów to maleństwo, które mogę polecić.
Ps.Dzięki lekkości I małym rozmiarom można wziąść ja do ust aby mieć dwie ręce wolne a to też się często przydaje gdyż nie trzeba wgryzać się w twarde aluminium ;)

Obrazek
windows print screen

Obrazek
photo hosting

Obrazek
image upload no compression

Obrazek
upload pics
Awatar użytkownika
Machnac

Post autor: Machnac »

Potwierdzam, bardzo fajny gadżet. ja ją noszę przy kluczach i już niejednokrotnie była przydatna, m.in. do oświetlania chodnika z zamarzniętym błotem pośniegowym :evil:
Jasna, bardzo kompaktowa, lekka i energooszczędna. Przez ponad dwa lata użytkowania założyłem niedawno dopiero drugi komplet baterii.

jakby co polecam :-)
Olight - M22
MacTronic - Scream 243 i 750, Epic, Noise500, Walle, BRIGHT EYE plus stare Titany i inne
Led Lenser - M3R, K2, K1
Energizer, Duracell, Philips - wspomnienie zeszłego stulecia :-)
Awatar użytkownika
vin324pl

Post autor: vin324pl »

Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Na allegro jest Z WYSYŁKĄ za 35zł, a w tym conrad wysyłka jest 17zł minimum :wink:

PS Nie powinienem o takiej godzinie mieć dostępu do allegro, za łatwo kupuję ;P
No nic, obejrzymy sobie ten breloczek i porównamy do Nitecore Tube :) Znajomy coś tego typu chciał, to głowa od nadmiaru mnie boleć nie będzie :) A i syn chciał :P
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
lucass3

Post autor: lucass3 »

Nie wiem czy widzieliście ale w Lidlu pojawiły się (na reklamie brak) 2x małe latareczki brelokowe za chyba 8zł
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Ja widziałem, widziałem je też w lidlu, miałem wziąć, ale po chwilowym zastanowieniu stwierdziłem, po co mi one, skoro mam lepsze światło w telefonie.
ODPOWIEDZ