Jakie macie opinie o latarkach ksenonowych?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
piotrekstz

Post autor: piotrekstz »

Pyra pisze:Witam
piotrekstz pisze:Mam już taką w domu: http://allegro.pl/oryginalna-latarka-z- ... 54565.html

Świeci rewelacyjnie, a ta co dzisiaj zamówiłem to t6, czyli jeszcze lepsza w porównaniu do poprzedniej wg mnie.
Dobra... poddaję się :|
Pozdrawiam

Jezuuuu, no mówiłem już, że całkowicie mi wystarczy to co tutaj opisuję, a na tym forum przecież przeczytałem, że t6 jest mocniejsza od Q5, nie potrzeba mi żadnych luksusowych markowych latarek a 500 zł :grin:
michal1

Post autor: michal1 »

Problem jest w tym, że taka dioda potrzebuje dobrego odprowadzania ciepła, jeśli ma długo pożyć, a ta konstrukcja raczej jej nie zapewni. Poczytaj trochę forum i obejrzyj Convoy s2. :idea:
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
piotrekstz pisze: Jezuuuu, no mówiłem już, że całkowicie mi wystarczy to co tutaj opisuję, a na tym forum przecież przeczytałem, że t6 jest mocniejsza od Q5, nie potrzeba mi żadnych luksusowych markowych latarek a 500 zł :grin:
Nie przywołuj imienia...
A zerknąłeś chociaż do tematów zaproponowanych przez Ebola. Tam jest wyraźnie opisane, dlaczego XML i zoom, to jest tragiczne rozwiązanie, i żadne T6 tu nie pomoże.
Co z tego, że dioda wygeneruje te ... 200 - 300lm, kiedy i tak tylko mały procent się wydostanie z latarki przez soczewkę.

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Defcio

Post autor: Defcio »

Szukaj latarek które mają reflektor jak latarka - zwierciadło, nie soczewka jak projektor filmowy. Cena obu rozwiązań jest podobna.
Ni-Cd Man.
ww296

Post autor: ww296 »

Kup sobie bezpośrednio w chinach Convoya C8 zasilanego 8 układami 7135
np takiego - http://www.aliexpress.com/item/Convoy-C ... 31634.html

Do tego ogniwo 18650 z ładowarka - ogniwo najlepiej ze sklepiku z tego forum.

Światła będzie wielokrotnie więcej niż z tego badziewia który masz lub kupujesz na allegro a cena w okolicach raptem dwóch takich latarek jakie kupujesz.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Poczytałem i odrazu poprawił mi się humor :)

Z trolami nie ma co dyskutować. Znam takich kilku, pokazują mi latarki zoom Police, 10 000 kW i tworzą opowieści w których rozpalają nimi ognisko :D

Wszystkie te zoomy przedstawione w tym temacie przez użytkownika piotrekstz wysiadają nawet w porównaniu z niemodowanym brelokiem do kluczy TrustFire mini 02.
ILPT
piotrekstz

skaktus pisze:Poczytałem i odrazu poprawił mi się humor :)

Z trolami nie ma co dyskutować. Znam takich kilku, pokazują mi latarki zoom Police, 10 000 kW i tworzą opowieści w których rozpalają nimi ognisko :D

Wszystkie te zoomy przedstawione w tym temacie przez użytkownika piotrekstz wysiadają nawet w porównaniu z niemodowanym brelokiem do kluczy TrustFire mini 02.
Dobra dobra, niech ci będzie, że jestem trollem, ale nie będę się powtarzał. Jestem zadowolony z tego co mam, a ty jak cię stać to kupuj sobie śmiało latarki za kilkaset zł. Polak wiecznie marudzi i jest niezadowolony :P
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

piotrekstz pisze:

Dobra dobra, niech ci będzie, że jestem trollem, ale nie będę się powtarzał. Jestem zadowolony z tego co mam, a ty jak cię stać to kupuj sobie śmiało latarki za kilkaset zł. Polak wiecznie marudzi i jest niezadowolony :P
Cieszę się że jesteś zadowolony ze swych zakupów, ale podejrzewam że jedna noc intensywnego świecenia, i byłoby po Twojej latarce. Nikt Ci tu nie chce dogryzać ani pokazywać wyższość, jednak to co kupiłeś to bubel nienadający się do użytku. Zmierz proszę do jakiego napięcia ta cudna ładowarka ładuje aku, bo może się okazać że nosisz bombę w kieszeni.
A poza tym to nie trzeba kupować latarek za kilka stów. Poprzeglądaj oferty w sklepiku, i zobaczysz że poniżej stówki, dostaniesz światełko które bije na głowę to Twoje lampeczki. Zarówno osiągami, jaki i trwałością i bezpieczeństwem użytkowania.
Pozdrawiam
piotrekstz

Człowiek tu przychodzi się poradzić w sprawie zakupu latarki, a wy od razu każecie mu wchodzić w poziom zaawansowany i kupować jedyne słuszne latarki marki x i w cenie xxxxxx. Ciekawe, czy na siłowni zaczynacie od podnoszenia największych ciężarów, czy wasza przygoda z fotografią zaczęła się od razu od kupna jako pierwszego w swoim życiu aparatu super lustrzanki cyfrowej z teleobiektywem.

Dostałem to co chciałem i produkt sprostał moim wymaganiom:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tutaj masz, zdjąłem soczewkę, zadowolony?

Obrazek

Wszedłem tylko się zapytać która latarka lepsza spośród wymienionych i dziękuję, otrzymałem wyjaśnienia, porady i nie nic tu po mnie :) A wy jeśli macie ochotę, to sprzeczajcie się między sobą, kupujcie sobie nawet latarki, które oświetlą księżyc w nowiu itd. :)

[ Dodano: 21 Styczeń 2015, 21:11 ]
Ebola pisze:
piotrekstz pisze:

Cieszę się że jesteś zadowolony ze swych zakupów, ale podejrzewam że jedna noc intensywnego świecenia, i byłoby po Twojej latarce. Nikt Ci tu nie chce dogryzać ani pokazywać wyższość, jednak to co kupiłeś to bubel nienadający się do użytku. Zmierz proszę do jakiego napięcia ta cudna ładowarka ładuje aku, bo może się okazać że nosisz bombę w kieszeni.
A poza tym to nie trzeba kupować latarek za kilka stów. Poprzeglądaj oferty w sklepiku, i zobaczysz że poniżej stówki, dostaniesz światełko które bije na głowę to Twoje lampeczki. Zarówno osiągami, jaki i trwałością i bezpieczeństwem użytkowania.
Pozdrawiam
No dobra, kiedyś na pewno sobie kupię to co polecasz, ale jak już kupiłem buble, to poużywam ich sobie dopóki nie wysiądą ;)
Kyle

Post autor: Kyle »

Co do Twoich zdjęć:
- tryb "rozskupiony" wygląda fajnie (równy)
- tryb skupiony wygląda tragicznie (zamiast w miarę jednolitego okręgu, jest paskudny kwadrat i w dodatku chyba widać strukturę chipa)
Ostatnio zmieniony środa 21 sty 2015, 21:44 przez Kyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

Widzisz na siłowni nie chodzi by zaczynać od wielkich ciężarów, lecz aby od początku wykonywać ćwiczenia prawidłowo! Ale nikt Cię tu do niczego nie zmusza, ani nikt nie każe Ci wydawać milionów na latarki. W każdym razie tak jak pisałem wyżej, cieszę się że jesteś zadowolony ze swoich zakupów i mam nadzieję że będą Ci one służyć.
Pozdrawiam
P.S nie obrażaj się, bo nikt tu nie chcę źle dla nikogo.
Ostatnio zmieniony środa 21 sty 2015, 21:42 przez Ebola, łącznie zmieniany 1 raz.
Kyle

Post autor: Kyle »

piotrekstz pisze: czy wasza przygoda z fotografią zaczęła się od razu od kupna jako pierwszego w swoim życiu aparatu super lustrzanki cyfrowej z teleobiektywem.
Koledzy nie radzą Ci kupować od razu Hasselblada, tylko poprawnie złożony o poprawnej konstrukcji aparat kompaktowy, a nie jednorazówkę marki krzak. Produkt który kupiłeś, z tego co tu niektórzy pisali, ma np. tragiczne odprowadzanie ciepła, a akumulator ma np. 10% pojemności deklarowanej (bo w to 4800 mAh w tej cenie jakoś tak wiesz ... nie wierzę).

ps. czy na sprzedawanie sprzętu tak nie zgodnego z deklarowanymi parametrami nie ma czasem w polskim prawie paragrafu? Bo tak na mój gust, jak ten akku będzie miał np. mniej niż 50% deklarowanej pojemności, to mamy do czynienia z jawnym oszustwem
Awatar użytkownika
maciex93

Post autor: maciex93 »

Ta latarka ma białą diodę czy niebieską? :twisted:
Powtórzę to co już koledzy wyżej napisali, nikt tu nie chce źle dla osoby która szuka pomocy, zawsze staramy się polecić najlepsze rozwiązanie na jakie pozwala budżet zainteresowanego.

Popatrz jak oszukują na ogniwach i ich pojemnościach http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?p=146575
Tak samo jest z parametrami latarek, tysiące lumenów wyssanych z palca.

Tu nie chodzi żeby od razu wchodzić na poziom zaawansowany, ale zakupu dokonać raz a dobrze.
Jeżeli obecnie posiadana latarka padnie, to następna, ta która będzie już porządna, będzie droższa o kwotę wydaną na tą pierwszą.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
shafter

Post autor: shafter »

Jak dostałem moją pierwszą czołówkę XML z podobnym zoomem to też myślałem ze złapałem pana boga za nogi, kilkanaście dni później przyszedł mi Convoy C8 za 65zł i wtedy zrozumiałem co to jest porządna latarka. Czołówka owszem spełnia moje potrzeby ale do C8 się absolutnie nie umywa.
Ostatnio zmieniony czwartek 22 sty 2015, 10:27 przez shafter, łącznie zmieniany 1 raz.
ww296

Post autor: ww296 »

piotrekstz pisze: Dobra dobra, niech ci będzie, że jestem trollem, ale nie będę się powtarzał. Jestem zadowolony z tego co mam, a ty jak cię stać to kupuj sobie śmiało latarki za kilkaset zł. Polak wiecznie marudzi i jest niezadowolony :P
Nikt nie polecił Ci w tym temacie latarki przekraczającej wartość 100 zł (z wysyłką).

A latarki za kilkaset zł i więcej i owszem są, ale na tym forum ludzie raczej modyfikują latarki za kilkadziesiąt zł tak aby dorównały tym za kilka/kilkanaście "stówek" lub przewyższały je parametrami.

Moja pierwsza latarka to też był zoom - może troszkę lepszy niż Twoje wybory bo markowy (i dużo droższy - 130 zł z wysyłką), też się cieszyłem z tej latarki ale np Latarka zaklinowana w moim poprzednim poście bije ja na głowę - i nie chodzi o sam zasięg (który i tak jest większy) tylko ogólnie o użyteczność - a kosztowała 65 zł (z wysyłką)
ODPOWIEDZ