Projekt lampki rowerowej 3x xm-l2
- smokuxx1987
jak to jest z tym akrylem bo :
maksymalna temperatura użytkowania: 80 °C (z Wikipedii )
natomiast
Zintegrowane zabezpieczenia:
- stabilizacji termicznej diod (TJ LED=85÷95°C)
- termiczne (SHDN>140°C z histerezą 25°C)
( informacje z karty modułu led)
czy nie takie akrylowe szkiełko nie zacznie się odkształcać pod wpływem temperatury.
maksymalna temperatura użytkowania: 80 °C (z Wikipedii )
natomiast
Zintegrowane zabezpieczenia:
- stabilizacji termicznej diod (TJ LED=85÷95°C)
- termiczne (SHDN>140°C z histerezą 25°C)
( informacje z karty modułu led)
czy nie takie akrylowe szkiełko nie zacznie się odkształcać pod wpływem temperatury.
Ostatnio zmieniony środa 21 sty 2015, 09:50 przez kuba575, łącznie zmieniany 1 raz.
- smokuxx1987
Super, a można wiedzieć jaki jest całkowity koszt wykonania samej lampki - bez pakietu?
Ostatnio zmieniony piątek 23 sty 2015, 09:14 przez snowden, łącznie zmieniany 1 raz.
Skoro miałem zmieniać na akryl to zamiast zamawiać postanowiłem wyciąć sobie u siebie w mieście. Dałem 4 zł za sztukę z plexy 1,5 mm. Dla porównania zamówiłem też z ciekawości u szklarza szklane po 3 zł za sztukę.
Następną zmianą były: kształt pakietu taki jak teraz lepiej pasuje do torby pod siodełkiem, wtyczki oraz woltomierz i włącznik do woltomierza.
Wtyczki zabezpieczyłem klejem dwuskładnikowym, trzyma się mocno. Następnym etapem będzie pokrycie całego pakietu ( oczywiście prócz wejść wtyczek i woltomierza ) płynną gumą luba rozcieńczonym terostatem.
Od lewej dwa szklane po prawej plexa dwa z folią ochronną i jedno bez.
Następną zmianą były: kształt pakietu taki jak teraz lepiej pasuje do torby pod siodełkiem, wtyczki oraz woltomierz i włącznik do woltomierza.
Wtyczki zabezpieczyłem klejem dwuskładnikowym, trzyma się mocno. Następnym etapem będzie pokrycie całego pakietu ( oczywiście prócz wejść wtyczek i woltomierza ) płynną gumą luba rozcieńczonym terostatem.
Od lewej dwa szklane po prawej plexa dwa z folią ochronną i jedno bez.