FastTech

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
flojd

Post autor: flojd »

Zamówiłem 2014.12.22 dwie czołówki https://www.fasttech.com/products/1628300. Przedwczoraj przyszła paczka - jedna czołówka jest inna(mimo tego samego numeru na pudełku). Obie są z diodami XML(zamiast XML2).

Reklamacja rozpoczęta wiadomością ze zdjęciem zawartości paczki i objaśnieniem po czym rozpoznaję XMLkę. Obsługa nie widzi na zdjęciu zielonego koloru dookoła diody, tylko srebrny(moim zdaniem widać zieleń bez problemu). Natomiast pomylonej latarki nie kwestionują i obiecują sprawdzić magazyn, ale na razie bez podania konkretnego rozwiązania. Tymczasem ja dorobiłem na zdjęciu strzałki i dodałem porównanie do podobnej latarki z XML2, dorzuciłem znalezione w necie fotki obu ledów i czekam drugą dobę na odpowiedź.
Szczerze mówiąc to nie interesuje mnie ani dioda XML, ani ta druga, inna latarka, więc najbardziej urządzałby mnie zwrot kosztów za tą niewłaściwą lub dosłanie takiej jak należy, a do drugiej dosłanie właściwej diody, bo jednej latarki potrzebuję w sumie na już. No ale takie rzeczy to chyba tylko na ali. :/

\\edit 2015.01.16: Reklamacja diod w końcu uznana. Mizerna propozycja zwrotu 2$ lub odesłania latarek za zwrotem kosztów.
franio1991

Post autor: franio1991 »

Dostałem dziś zawiadomienie że na cle jest moja paczka i muszę dokonać zgłoszenia celnego by ją odebrać... miał ktoś coś takiego?
arekm

Post autor: arekm »

Wiele osób, odpal wyszukiwarkę.
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Zauważyłem ostatnio, że moje paczki coraz częściej przechodzą przez celnych i sobie do nich zaglądają lub nawet zatrzymują celem wyjaśnienia wartości, bo nie zawsze wiąże się to z koniecznością uiszczenia opłat (do 45 euro nie podlega opłacie).
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

ElSor u mnie na tych większych zawsze jest zielona pieczątka.
Małymi paczkami się nie interesują.
tre33

Post autor: tre33 »

Jeszcze nigdy nie miałem paczki bez zielonej pieczątki. Nawet drobiazgi za dziesiąt centów. Myślałem, że ona zawsze jest.
franio1991

Podpowiecie co zabrać za dokumenty na pocztę gdy pójdę o paczkę walczyć? Na stronie PayPal nie znalazłem nic co by mogło służyć za potwierdzenie zapłaty. Jedynie z fasttech zamówienie.
Awatar użytkownika
mauzer

Post autor: mauzer »

Screen strony przedmiotu/strony zamówienia z widoczną ceną i ew. wyciąg z konta/paypala/ichniejsza faktura jeżeli da się wygenerować na stronie sklepu. Na podstawie tego wyliczą cło+zapewne VAT (nigdy mi nic nie wpadło na cło, ale dużych rzeczy nie zamawiam). Z ciekawości - coś większego? Jaka kwota?
Awatar użytkownika
przemek1602

Post autor: przemek1602 »

Raz tylko dostałem paczkę bez pieczątki. Ktoś może orientuję się czy UC albo US zlicza wysłane do nas paczki w ciągu np roku?
franio1991

66,13$
części do latarki, z 3 powerbanki i jakieś pierdoły
Awatar użytkownika
mauzer

Mogą sobie zliczać - liczy się kwota pojedynczego zamówienia. Także dorzucisz pewnie jakieś 30% do tego, co zapłaciłeś. Kumpel ostatnio zamawiał sporą pakę za jakies 90$ i nic, obyło się bez haraczy - przypadek.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

przemek1602 pisze:Ktoś może orientuję się czy UC albo US zlicza wysłane do nas paczki w ciągu np roku?
mauzer pisze:Mogą sobie zliczać
Ale zaraz US wsadzi ryja i będzie sprawdzał czy przypadkiem nie zalegamy 60gr podatku albo czy nie handlujemy czymś.
mauzer pisze:Kumpel ostatnio zamawiał sporą pakę za jakies 90$ i nic, obyło się bez haraczy - przypadek.
No i mi też ostatnio coś takiego przeszło bez żadnego zacięcia.
franio1991

Jeśli tyle doliczą to będzie to ostatnie zamówienie
Awatar użytkownika
mauzer

Wystarczy trzymać się kwoty <45&#8364;/zamówienie wraz z kosztem przesyłki (KP też clą z tego, co słyszałem!). Kiedyś ponoć było 50$, nie jestem w stanie teraz zweryfikować tej kwoty)
Awatar użytkownika
przemek1602

Post autor: przemek1602 »

Dlatego chciał bym mieć potwierdzoną wypowiedź czy zaliczają czy też nie.
ODPOWIEDZ