Zapalniczka z latarki
Zapalniczka z latarki
Witam
Widział ktoś coś takiego?
https://www.youtube.com/watch?v=da-I7IeAYv0 (od 1:50)
Ciekawe czy to bezpieczne dla ogniwa jak i dla samego użytkownika latarko-zapalniczki.
Widział ktoś coś takiego?
https://www.youtube.com/watch?v=da-I7IeAYv0 (od 1:50)
Ciekawe czy to bezpieczne dla ogniwa jak i dla samego użytkownika latarko-zapalniczki.
Szczerze? Kompletny debilizm. Rozkręcać latarkę i obciążać ogniwo jakąś przystawką z drutem oporowym, tylko po to, by odpalić papierocha? Kilka papierosów i ogniwo dostanie w d... raz dwa (pozytywny scenariusz). Podsumowując - niebezpieczne dla ogniwa i użytkownika, tym bardziej, że odpalając papierosa, musimy do tego zbliżyć twarz.
Kochający tata swojej najukochańszej na świecie córeczki ***** Latarka - obecnie 3W plastikowy "no name" na 3 xAAA za 6zł z Biedronki
Dlaczego bzdura ?Ebola pisze:Dla mnie to też bzdura, tylko jestem ciekaw czego to jeszcze te chińczyki nie wymyślą;)
Idziesz na wyprawę np. w jakiś las na tydzień. Bierzesz to co najpotrzebniejsze - nóż, zapałki, woda, zapałki / zapalniczka itd. Do tego latarka. Dodatkowa głowica będąca zapalniczką to bardzo dobry pomysł, coś w stylu krzesiwa. Do tego waga dodatku nie jest bardzo znacząca.
Samo ogniwo w tyłek nie dostaje - takie same ogniwa działają długi czas w elektronicznych papierosach, gdzie prądy typu 3A z ogniwa to standard.
ILPT
Już wole rozpalać krzesiwem niż czymś takim. Myślisz że takim wynalazkiem pójdzie łatwo? Krzesiwem jak ma się odrobinę wprawy to idzie rozpalić ognicho nawet w trudnych warunkach, a taka zabawką? Podobnie jakbyś chciał rozpalić ogień zapalniczką samochodową. Poza tym jak siądą mi wszystkie baterie to zostanę bez ognia i światła.
Latarka z takim bajerem nie musi być jedynym źródłem ognia. Prócz tego może też być ogrzewaczem itd. Jest wiele zastosowań. Można nią podsuszyć zalane krzesiwo itd
Trochę otwarcia na nowe pomysły Wszystko negujesz
Kiedyś mówiono, że SMS w komórce to głupota, przecież telefon jest do rozmów, nie do pisania.
Trochę otwarcia na nowe pomysły Wszystko negujesz
Kiedyś mówiono, że SMS w komórce to głupota, przecież telefon jest do rozmów, nie do pisania.
ILPT
Mokre krzesiwo też działa: P Może i wszystko neguję (w tym temacie ) ale nie jestem przekonany co do bezpieczeństwa tego ustrojstwa. Jako ogrzewacz do rąk, hmm może to by się sprawdziło, tylko boje się że dość znacznie nagrzewa się ogniwo podczas pracy.
[ Dodano: 16 Styczeń 2015, 13:31 ]
Fakt, kiedyś byłem wielkim przeciwnikiem smartfonów, póki nie rozwaliłem solida. Teraz sam mam smartfona, i mimo iż wkurza mnie częstotliwość ładowań, to do solida jako podstawowego telefonu bym nie powrócił;)
[ Dodano: 16 Styczeń 2015, 13:31 ]
Fakt, kiedyś byłem wielkim przeciwnikiem smartfonów, póki nie rozwaliłem solida. Teraz sam mam smartfona, i mimo iż wkurza mnie częstotliwość ładowań, to do solida jako podstawowego telefonu bym nie powrócił;)