Mam pytanie czy w takim przypadku wykorzystania nakrętek koniecznie muszą być dwa kolory?bezlot pisze:mam ze sobą dwie takie nakrętki (czerwoną i zieloną).
Czy nie możemy poprzestać tylko na jednym.
Moderator: greg
Mam pytanie czy w takim przypadku wykorzystania nakrętek koniecznie muszą być dwa kolory?bezlot pisze:mam ze sobą dwie takie nakrętki (czerwoną i zieloną).
Tak szczerze to w takich sytuacjach dotychczas kładłem na latarkę (sześcioletni Fenix na jedną baterię AA, nazwy modelu wybaczcie nie pomnę) przeźroczystą zapalniczkę a na to paczkę zapałek. Lepiej rozpraszało światło niż nakrętka.fotorondo pisze:Zielona pod latarkę, a czerwona na. I już jest nastrojowo.
Trzeba było od razu mówić, że chodziło Ci o plastikowe zakrętki robiące za dyfuzor.bezlot pisze:Na czołówce przy plecaku zwykle mam nałożoną czerwoną nakrętkę - przydaje aby przewodnik widział mnie kiedy robię za tzw "zamek". Zaś zielona pozwala na szybkie spojrzenie na mapę w nocy bez przekłamywania kolorów i straty czasu na adaptację do otaczającej ciemności.
Pojęcie względne, w stosunku do wersji OP na pewno. Ale rozkładu bym nie zamienił, jest meeega szerokozieloczek100 pisze:vin324pl, nie straciłeś na zasięgu?
pisz maileGrathon pisze:Witam.
Kolego Greg. Proszę o kontakt. Nie mogę wysłać do Pana wiadomości. Pisze, ale przy wyślij pojawia się błąd. A, wiadomości sa w skrzynce "do wysłania" Pewnie pańska skrzynka pełna
Pozdrawiam.