reflektor do Q5

Coś Ci się zepsuło? Nie chce działać jak powinno? Opisz dokładnie swój problem a postaramy się pomóc...
karmel

reflektor do Q5

Post autor: karmel »

To mój pierwszy post więc witam wszystkich światełkowców. Po wielu tygodniach pogłębiania wiedzy na temat technologii led, postanowiłem zbudować własna latarkę diodową. No i... udało się odpaliła, wszystko ok. poza tym że zastosowalem soczewkę ledil, która nie ma satysfakcjonującego skupienia, co za tym idzie i odpowiedniego zasięgu.Proszę doradźcie gdzie można nabyć reflektor do Q5, może ktoś ma na zbyciu lub będzie zamawiał.
Pozdrawiam.
foxx

Post autor: foxx »

powinnie wrzuc zdjecia swojej latarki :)
Awatar użytkownika
Umberto
Kontakt:

Post autor: Umberto »

Za dużo szczegółów nie podałeś ale jak będzie na wielkość pasował to np. ten
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3257
jest gładki i wg mnie nie najgorszy...
ja też mam swoją lampke:)
Awatar użytkownika
Steff.k

Post autor: Steff.k »

Podaj wymiary to coś się wymyśli ;-). Jak Ci nie wejdzie ten zaproponowany przez Umberto, to mogę Ci polecić TEN . Malutki ale całkiem nieźle skupia, oczywiście jak masz miejsce to montuj większy.
karmel

Aktualnie to jest kolimator 26mm ,ale jeżeli będzie coś większego to nie ma problemu wymienię głowicę na większą.
Załączniki
latarka2.JPG
latarka2.JPG (91.2 KiB) Przejrzano 179 razy
Awatar użytkownika
Bulba

Post autor: Bulba »

Looknij na alledrogo, "WojtasJD" mial swego czasu bardzo fajne reflektorki
Mam jedna latareczke na tym i jestem bardzo zadowolony.
My definition is High Definition.
Bledy w pisowni sa celowe, zamierzone i chronione prawami autorskimi.
Uzywanie podobnych bledow jest zakazane i bezprawne ®
Miodosław

Post autor: Miodosław »

Czyżby kolejny "tokarz"!?! :-)
Fajnie wyszło! :-)
Na alledrogo możesz znaleźć całkiem sporo przeróżnych reflektorów i kolimatorów, poza tym mamy DX i jeszcze parę innych miejsc, o których możesz poczytać na forum :-)
W toczeniu mistrzem ( ;-) ) u nas jest midi. Przez jego ręce przeszła też niejedna optyka, więc możesz poprosić go o poradę (na pewno nie obrazi się na konkurencję! ;-) ).
Dubito ergo sum!
Piotrek K.

Post autor: Piotrek K. »

Podłączę się do tematu :smile: .
Potrzebuję reflektorek do bocialarki z diodą XR-E najlepiej żeby zbytnio nie skupiał (około 5-15*). Dodam tylko że na DX ani w innych zagranicznych sklepach internetowych nigdy nie kupowałem i chciałbym tego uniknąć.
Bulba pisze:Looknij na alledrogo, "WojtasJD" mial swego czasu bardzo fajne reflektorki
Też myślałem o takich, nawet pytałem o nie (19.02.2009).
A oto odpowiedź jakiej udzielił mi WojtasJD:
Narazie brak, jak potrzeba więcej niz pojedyncze szt. to moge sciagnac
karmel

Witam!
Miodosław masz racje, tokarz,chociaż na co dzień nie pracuję na tokarce to jednak mam do nich dostęp,a nawet do cnc.Ostatnio zacząłem się nudzić w pracy, no i wystrugałem sobie latareczkę.Jej składniki to:odpady alu.,dioda XR-E Q5, sterownik "Df&Cali",zasilanie li-ion,wyłącznik wydłubany z jakiejś chińszczyzny,soczewka ledil.Wszystko w całosć i ogień.Jedyne co mnie jeszcze nie cieszy to właśnie skupienie wiązki,poszukam coś w waszych propozycjach, o zakupach na DXie to jeszcze muszę poczytać
Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ