Co sobie ostatnio kupiliście?
Witam
A u mnie już jest RED od Dariusza w nieco tańszej wersji: 3way driver, XM-L2 U2 3C (na Noctigon V2 zalutowanym bezpośrednio). Jest to prezent dla córki dlatego w tym kolorze. Bardzo fajna, matowa, opalizująca (metaliczna) anodyzacja. Małą niedogodnością może być dla niektórych włącznik metalowy gdyż jest dość mały, tzn wciska się tylko wewnętrzna - środkowa część i np. mój kciuk częściowo opiera się na zewnętrznym pierścieniu. W rękawiczkach lub jeśli ktoś ma grube palce może być kłopot.
Pozdrawiam
A u mnie już jest RED od Dariusza w nieco tańszej wersji: 3way driver, XM-L2 U2 3C (na Noctigon V2 zalutowanym bezpośrednio). Jest to prezent dla córki dlatego w tym kolorze. Bardzo fajna, matowa, opalizująca (metaliczna) anodyzacja. Małą niedogodnością może być dla niektórych włącznik metalowy gdyż jest dość mały, tzn wciska się tylko wewnętrzna - środkowa część i np. mój kciuk częściowo opiera się na zewnętrznym pierścieniu. W rękawiczkach lub jeśli ktoś ma grube palce może być kłopot.
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- DSC_1809.jpg (55.53 KiB) Przejrzano 585 razy
-
- DSC_1808.jpg (53.62 KiB) Przejrzano 585 razy
3kzł 3novatica gate w formie kitu do złożenia.
Ciekawe do ilu zejść się da budując samodzielnie jakąś drukarkę (przy założeniu nie posiadania żadnych gratów)
ps do tylu? http://www.byq3d.eu/index.php?id_produc ... &id_lang=7 (ale pewnie tragedia jakościowa wydruków)
Ciekawe do ilu zejść się da budując samodzielnie jakąś drukarkę (przy założeniu nie posiadania żadnych gratów)
ps do tylu? http://www.byq3d.eu/index.php?id_produc ... &id_lang=7 (ale pewnie tragedia jakościowa wydruków)
ale:arekm pisze:3kzł 3novatica gate w formie kitu do złożenia.
Czyli jeszcze trochę setek trzeba dołożyćDo zestawu niezałączamy:
- wałków gładkich fi8 2 * 316mm , 2 * 400mm, 2 * 320mm
- 12 łożysk tocznych fi8
- pasków zębatych gt2 760mm, 780mm oraz 2 zębatek gt2 z20
- 5 silników nema 17
- sterownika RepRap
- sterowników silników krokowych stepstick
- przewodów
- zasilacza
Pozdrawiam i też chętnie poczytam i się poślinię
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Drukowanie żadnych figurek mnie nie interesuje.
W tej chwili mam powiedzmy 95% gratów za ok. 1,3k zł. Nie na wszystkim oszczędzałem.
Zacząłem montaż mechaniczny.
Po co to wszystko?
1. żeby "wejść" w tą technologię i poznać problemy,
2. w modelarstwie, majsterkowaniu urządzenie przydatne dla mnie paru osób wokół mnie,
3. z ciekawości.
Skąd projekty?
1. Jest trochę softu do modelowania 3D, w tym również darmowego. Ja akurat mam dostęp do komercyjnego Rhinoceros - i uczę się go.
2. Jest w sieci mnóstwo gotowych projektów. Są z tym całe repozytoria.
EDIT:
Jeśli chodzi o projekty, to zerknij choćby tu.
W tej chwili mam powiedzmy 95% gratów za ok. 1,3k zł. Nie na wszystkim oszczędzałem.
Zacząłem montaż mechaniczny.
Po co to wszystko?
1. żeby "wejść" w tą technologię i poznać problemy,
2. w modelarstwie, majsterkowaniu urządzenie przydatne dla mnie paru osób wokół mnie,
3. z ciekawości.
Skąd projekty?
1. Jest trochę softu do modelowania 3D, w tym również darmowego. Ja akurat mam dostęp do komercyjnego Rhinoceros - i uczę się go.
2. Jest w sieci mnóstwo gotowych projektów. Są z tym całe repozytoria.
EDIT:
Jeśli chodzi o projekty, to zerknij choćby tu.