Witam wszystkich. Kupiłem ostatnio latarkę z tej aukcji (nie chciałem wydawać kroci) http://allegro.pl/hit-latarka-ultrafire ... 40697.html. Latarka dzisiaj do mnie doszła. I tutaj mam pewne wątpliwości co do diody, gdyż nie wygląda ona jak obiecywany model Cree XM-L2 U2, ba, ta dioda nie ma nigdzie napisu cree, tylko jakiś LB. Sądzę że to podróbka. Wrzucam zdjęcie i proszę o pomoc w zidentyfikowaniu tej diody. Jak myślicie co robić, użerać się z nim za te pieniądze?
Przebija zielony kolor z podłoża soczewki to XM-L ale nie 2, masz podstawę do zwrotu bo niezgodne z opisem, poza tym całość to lipa, ogniwo do kosza. Najlepiej odeślij całość, masz na to 14 dni, bez podania przyczyny.
skaktus, Jaka strata 30zł? Sprzedający ma obowiązek zwrócić kwotę za towar plus wysyłkę w jedną stronę, więc jeśli zwracasz towar bez podania przyczyny tracisz tylko na odsyłce towaru.
A jeśli zwracasz z tytułu niezgodności opisu ze stanem faktycznym, sprzedający jest zobowiązany wymienić towar na zgodny z umową, lub zwrócić całość kwoty.
A więc latarka ma diode XM-L zamiast XM-L2
Na pewno nie ma 1300lm
Ogniwo nie ma pojemności 3000mAh
Z resztą gość sam na aukcji wrzucił fotki pokazujące różnicę między XM-L a XM-L2, czyli wiedział co sprzedaje.
latek2, oddawaj to czym prędzej, dołożysz drugie tyle i kupisz coś lepszego.
Zarówno od tej latarki jak i od tego ogniwa. Na tym akku to poświeci moooże 15 minut. A dioda będzie się tam grzała równo i też długo nie wytrzyma.
Ostatnio zmieniony środa 14 sty 2015, 14:00 przez fotorondo, łącznie zmieniany 1 raz.