Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
fxxx

Post autor: fxxx »

Zasilacz serwerowy 540W razem z UPS 1000VA true sinus bez akumulatorów. Jak ktoś chce to był jeszcze jeden 1600VA za 200zł na trzy akumulatory. Niestety kupiłem też dwie chłodnice do passata, masę gratów przy rozrządzie i jeszcze prawdopodobnie będę musiał mini remont głowicy robić, prawdopodobnie wytarty wałek rozrządu :(.
ww296

Post autor: ww296 »

Dwa lata męczyłem się ze sporadycznymi resetami komputera stacjonarnego, jakieś dwa miesiące temu zjawisko nasiliło się na tyle że pozwoliło zdiagnozować usterkę - moduł ddr3. Dzisiaj zakupiłem i zamontowałem nowe moduły - 2 X 4 GB CL7 :) nigdy nie miałem tak szybkiej i tak dużo pamięci operacyjnej :)

poza tym parę dni temu doszła w miarę tania czołówka na 1 18650, moja pierwsza dioda XP-L (do C8), tanie coby i trochę drobiazgów do latarek - jeszcze czekam na xm-L-ki od Zbychura i przetransfiguruję większość moich latarek ;)
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

Z Chin dotarły dziś radyjka Baofeng BF-888S. Oba dały się przeprogramować na kanały PMR tanim kabelkiem i działają wedle instrukcji. Cena za 2szt na Ali, jak na alledrogo za 1szt.
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

ElSor pisze:Z Chin dotarły dziś radyjka Baofeng BF-888S.
Dasz namiar skąd ?
Awatar użytkownika
ElSor
Site Admin

Post autor: ElSor »

http://www.aliexpress.com/snapshot/6419913046.html tylko zauważ, że cena obecnie jest mało atrakcyjna.
Awatar użytkownika
Tomek210
Kontakt:

Post autor: Tomek210 »

Dawno żaden zakup nie sprawił mi tyle radości. Graetz Melodia 919 :mrgreen:

Obrazek
Awatar użytkownika
Pyra
Site Admin

Post autor: Pyra »

Witam
pkorol pisze:Witam, proszę o linka, próbowałem znaleźć, niemogę:(
Tutaj , ale w innych nie widziałem, więc może to lokalna inicjatywa sklepu...
Tomek210 pisze:Dawno żaden zakup nie sprawił mi tyle radości. Graetz Melodia 919 :mrgreen:
A u mnie ebonitowy bateryjny Pionier, czeka na remont...

Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Lampek

Post autor: Lampek »

Tomek210 pisze:Dawno żaden zakup nie sprawił mi tyle radości. Graetz Melodia 919
Kolega ma takich radyjek kilka ładnych setek, grubo ponad 500.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

http://www.toshiba.pl/discontinued-products/40l5435dg/ :)

W sumie spodobał mi się obraz w porównaniu z samsungami, panasonicami, LG i sony w tym przedziale cenowym. Przy dynamicznych scenach nie było widać smużenia, a czarny był czarny. Wifi jest, 3D też, choć na tym drugim mi nie zależało. Będzie do odbioru w poniedziałek. Jednak komedia jaka towarzyszyła zakupom jest nie do opisania. Ale spróbuję to zrobić, tylko w innym dziale.
Awatar użytkownika
Volo

Post autor: Volo »

Komedia,czyżby zakup w EuroRTVAGD?
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Kupiłem tą żarówkę LED 11W z Biedronki. Bardzo fajna :D Oby tylko działała długo.
W porównaniu do Osrama 9.5W jest różnica w świetle i jasności. Osram ma barwę 2700k a Biedronkowa 3000K, preferuję tamtą cieplejszą. Jasność na korzyść tej z Biedronki. Obie ważą tyle samo.

Ktoś używa, albo wie jaką mają żywotność takie lampy LEDowe o mocy 9-11W? Używane w przewiewnych lampach.
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Mam dwa osramy, oba 12W, oba z radiatorem na zewnątrz. Jedna na 7 ledach XT-E, druga na 36 ledach 5630. Obie wytrzymały ~ 3 miesiące ;) Obie miały ~ 85 st na radiatorze w przewiewnej lampie. Po padnięciu zasilacza, pozostawiłem ledy jak były w tej na ledach 5630 i realnie może w nie popchać 5W.
ILPT
Vigo

Post autor: Vigo »

U mnie śmiga kilka tych biedronkowych, różnych mocy od 4 do 9,5W, pracują w różnych oprawach, również takich zamkniętych, zupełnie "nieprzewiewnych" i działają od kilku dobrych miesięcy bezawaryjnie.

___
Awatar użytkownika
kurdolf

Post autor: kurdolf »

Zanim wszedłem na to forum myślałem, że mam dobrą latarkę Maglite 6D niestety trzeba było pójść z czasem i zakupić coś lepszego. Moje nowe nabytki :smile:
Olight Sr 51

Obrazek
X-1 Od Grega 3x Xp-L

Obrazek

i ładowarka Opus BC-3100 jako, że choroba postępuje już do mnie lecą następne światełka :mrgreen:
rafalklis
Kontakt:

Post autor: rafalklis »

Ładny, bogaty zestawik. Gratuluję. Masz szperacza, EDC i dobra ładowarkę. Teraz już nic więcej nie potrzebujesz :mrgreen:
Zablokowany