Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Kupiłem dwie sztuki tych 11W, jedna niestety będzie się musiała poświęcić dla dobra nauki. :)
U mnie tego w koszu z 50 szt jest, wszyscy wolą świetlówki kompaktowe Philipsa po 8 zł, a ja już mam zapas. Tak za miesiąc te ledówki pewnie po12zł będą. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojto

Post autor: Wojto »

Kusi ta żarówka z Biedronki. Ja aktualnie posiadam tylko jedną żarówkę LED 9.5W @806lm marki Osram. Miałem okazje "pomacać" różne żarówki LED w sklepie i zauważyłem że te tanie, nawet po 10zł były dużo lżejsze od Osrama, pukając w miejsce radiatora wydawały pusty dźwięk.

Ile ważą te żarówki z Biedry? :P Moja 92g.

Wracając do tematu ostatniego zakupu to dostałem właśnie taką zapalniczkę:
http://www.fasttech.com/products/0/1000 ... ne-lighter
Bardzo dobra, ma przełącznik chroniący przed przypadkowym włączeniem i takie pokrętło które pozwala na odpalenie jej i zostawienie włączonej bez trzymania przycisku, zapala za pierwszym razem i nie gaśnie. Z wad to miałem problem z nabiciem jej oraz ta gumowa stopka jest bezużyteczna :P
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

W sierpniu były po 18 zł (17,99).

Zatem czekamy na efekty sekcji :) Potem polecam jakiś okrągły radiator z Core i5 itp i można się bawić. Klona z Castoramy dałem na taki właśnie radiator, okrągły, z Core i5 z aluminiowym rdzeniem. Po godzinie pracy, radiator parzy ;)
ILPT
Awatar użytkownika
Zbychur

Wkręciłem te 11W w żyrandol z zamkniętym od góry kloszem. Po 10 min nie można było dotknąć plastiku na radiatorze, zaraz wyłączyłem i wykręciłem trzymając za szklaną bańkę, bo ta akurat była letniawa. Położyłem i po 5 minutach, na pewniaka chwytam za radiator i nie można było tego utrzymać, po następnych 5 minutach można było utrzymać ale nadal gorące. To działa jak kondensator ciepła. Całkowite stygnięcie do uzyskania temperatury mniej więcej pokojowej trwało jakieś 20-25 minut.
Przy okazji sprawa sekcji narządów, sama się rozwiązała. W wersji 9,5W z pękniętym kloszem, wypadła mi dziura kiedy kładłem ja na stół, więc resztę włożyłem do bąbelkowej koperty i bach....., i już wiem co za licho tam siedzi. :)
Awatar użytkownika
skaktus

Więc gdzie są fotki ? ;) Co do tego nagrzewania masz rację - wewnętrzny radiator ma sporą pojemność cieplną, zanim odda to przez plastik na zewnątrz mija sporo czasu.
ILPT
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

POWERBALL 250Hz PRO
Awatar użytkownika
Zbychur

skaktus pisze:Więc gdzie są fotki ?
Będą :) wrzucę za moment.
Awatar użytkownika
bulwa11

Post autor: bulwa11 »

Fajne te "żarówki" z Lidla. Jedna wylądowała u mnie w pokoju - nie zawsze opłaca się odpalać 150W MH ;)
Przyjemna barwa, nie są zimne, ale nie są też żółte.
Obrazek

Solarforce L2 XM-L T5 4B mod Grega || X1 XM-L2 T6 3C mod Grega || 3x MH 150W @CDM-T 942 || MH HQI-BT 400W/D
Awatar użytkownika
Rysiu.

Post autor: Rysiu. »

tOmki pisze:POWERBALL 250Hz PRO
:ok:
Też mam od ponad pół roku, chwale sobie bardzo na zespół cieśni nadgarstka, bandaż na nadgarstek 40 min kręcenia i ból znika :)

Problem jest tylko taki że nie można zapominać o drugiej ręce bo teraz mam prawą silniejszą od lewej :razz:
UF C2: XM-L2 T6 3C @8AMC; XM-L U2 1C @10AMC; XM-L2 T6 3C@10AMC; XM-L2 U3 7A@10AMC
Awatar użytkownika
skaktus

bulwa11 pisze:Fajne te "żarówki" z Lidla. Jedna wylądowała u mnie w pokoju - nie zawsze opłaca się odpalać 150W MH ;)
Przyjemna barwa, nie są zimne, ale nie są też żółte.
Raczej z biedronki :)

Oczywiście czekamy na fotki bebechów :)
ILPT
Awatar użytkownika
Zbychur

skaktus pisze:Oczywiście czekamy na fotki bebechów
Dobra, dobra już daję :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak na szybko. Sterownika jeszcze nie wydobyłem, trzeba się do niego dostać od strony gwintu.
Awatar użytkownika
skaktus

Czyli 30 ledów 3528 lub w podobnej obudowie (3528 mają tylko 0,2W). Chłodzenie szczątkowe, ile popracuje, tego nikt nie wie.
ILPT
arekm

Post autor: arekm »

Taranisa (Plus) - od czegoś tego quada trzeba zacząć...
Awatar użytkownika
tOmki

Post autor: tOmki »

arekm pisze:Taranisa (Plus) - od czegoś tego quada trzeba zacząć...
Ulallalala, to kolega zaszalał. Kupowane w Polsce czy import ?
arekm

Post autor: arekm »

Z banggood, tylko najpierw musi dotrzeć. Aparatura na dłuższy okres więc taki wybór. Quad za to będzie po (rozsądnej) taniości.
Zablokowany