Co sobie ostatnio kupiliście?

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Nie migocze ta żarówka? Z miesiąc temu kupiłem to http://allegro.pl/zarowka-led-e27-24-sm ... 18868.html i nie jest pod tym względem zbyt ciekawie.
Ostatnio zmieniony czwartek 08 sty 2015, 23:20 przez Manekinen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Ta biedronkowa ani drgnie, nawet jak sąsiad spawa to energooszczędne czasem potrafią delikatnie pomrugać, ta nie.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Chyba się nie zrozumieliśmy, nie chodzi mi o podatność na spadki napięcia w sieci ale o sterownik, czy jego częstotliwość pracy i wypełnienie nie są uciążliwe dla oka. Czy nie daje się we znaki podczas poruszania czymś przed oczami.
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Zbychur pisze:Całkiem dobra jak za tą kasę, światła w okolicach 60W tradycyjnej żarówki, może minimalnie mniej, nie wiele słabiej świeci niż philips o podobnej mocy, trochę mniej się grzeje. Bańka szklana, będzie ciężko zdjąć bez stłuczenia. Moja po próbach rozebrania pękła.
Ja po zastąpieniu w pokoju 60W tradycyjnej na 6W Ikea (jak dobrze pamiętam 2700K 87CRI) nie widzę wielkiej różnicy w barwie i co najważniejsze w ilości światła. Porównaj jeszcze raz ;)
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

Ja mam wersję 9,5W i 850lm wg producenta, ale realnie będzie jednak mniej. Kolega Fluxor pisze o 11W.
pkorol

Post autor: pkorol »

Pyra pisze:Witam
A sobie kupiłem źródło światła w kategorii energooszczędności .... E, bo niżej już nie ma ;)
Ale za to jak świeci.... :mrgreen:

[url=http://www.swiatelka.pl/upload_img/miniaturki/IMG_5496d22bc435c2429.jpg]Obrazek[/url]

Pozdrawiam

Witam, proszę o linka, próbowałem znaleźć, niemogę:(
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

Manekinen pisze:Chyba się nie zrozumieliśmy, nie chodzi mi o podatność na spadki napięcia w sieci ale o sterownik, czy jego częstotliwość pracy i wypełnienie nie są uciążliwe dla oka. Czy nie daje się we znaki podczas poruszania czymś przed oczami.
Wyjątkowo dobry sterownik jest zastosowany. Nie ma żadnego migotania ani zmęczenia wzroku.
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Fluxor, a jak z grzaniem ???
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Standardowo - piekarnik. Na ledach pewnie koło 100 lub więcej. Obudowa ma jakieś 70 st, z tym że to plastik a radiator jest zatopiony wewnątrz i pewnie ma dużo więcej st.
ILPT
Awatar użytkownika
Fluxor

Post autor: Fluxor »

To kto rozbierze swoją żarówkę, żeby zbadać jak wygląda w środku?
http://specjalistycznyspecjalista.blogspot.com/
POST MOŻE ZAWIERAĆ LOKOWANIE PRODUKTU
fotorondo

Post autor: fotorondo »

skaktus pisze:Standardowo - piekarnik. Na ledach pewnie koło 100 lub więcej. Obudowa ma jakieś 70 st, z tym że to plastik a radiator jest zatopiony wewnątrz i pewnie ma dużo więcej st.
To warto kupić ??
Czy nie zawracać sobie głowy, jak to plastyk to i chłodzenie żadne.
Poświeci 3-5 miesięcy i reklamacja ?
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

U mnie już wszystkie wykupione, zaziewałem za bardzo.
Awatar użytkownika
skaktus

Kupić możesz, ile poświeci to nie wiem. Kupowałem takie coś w Castoramie - obudowa podobna. Wewnątrz siedziało 19 ledów 5630, posadzonych na aluminiowym MCPCB. MCPCB przykręcone do metalowego krążka o średnicy 5 cm, grubość 2 cm, zatopiony w podstawie żarówki, wykonanej z plastiku. Dolna część podstawy to puszka w której siedzi driver zalany sylikonem.

Żarówka była ciepła po 15 min pracy, po 30 min mocno gorąca, po godzinie parzyła. Pomiar temperatury termoparą wykazywał ~ 86 st na MCPCB dla ledów.
ILPT
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

W biedronce zazwyczaj idziesz i oddajesz, biorą to na straty, mało kiedy chcą reklamować. Warto kupić te ledy nawet z tego powodu.
Awatar użytkownika
skaktus

Tak, biedra zazwyczaj odrazu oddaje kase. Ja jednak wolę ledy własnej produkcji, głównie ze względu na fakt, że wiem że się nie pieką i nie padną z byle powodu.
ILPT
Zablokowany