Ciężka wytrzymała latarka

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Ciężka wytrzymała latarka

Post autor: marmez »

Cześć

Brat mnie pyta, czy bym zrobił jego koledze solidnego Maglite 4D, bo ten jeździ na taksówce w UK i ktoś mu powiedział, że dobrze mieć taką latarkę i się napalił, a ja głupi palnąłem, że może jaką inną gotową ciężką dużą latarkę poszukam... (bo przerabiać dla kogoś nie za bardzo mi się teraz chce) No i teraz wychodzi, że nie za bardzo wiem jakie by się nadawały do obrony w razie czego ;)

Proszę podajcie propozycje jakiś dobrych "pałek" (ale jednak latarek, a nie pałek, żeby nie było, że to broń ofensywna), to już sobie ich poszukam i pomyślę i przekażę. Zasięgu pewno wielkiego mieć nie musi, ale pewno by nie przeszkadzał. Standardowe kilka watów z XM-La pewno starczy, a jak będzie mocniejsza, to też pewno nie zaszkodzi.

Kwota? Trudno mi powiedzieć jak by coś poniżej 200-300zł było to pewno lepiej, bo jak więcej, to już taniej będzie Maglite'a faktycznie przerobić ;)

Pozdrawiam :)
Ostatnio zmieniony wtorek 13 sty 2015, 18:56 przez marmez, łącznie zmieniany 2 razy.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Awatar użytkownika
Dariusz70

Post autor: Dariusz70 »

Crelant 7G5CS solidna i ciężka. Konkretna koronka z nierdzewki.
Zasilanie 2S - jest za co chwycić. Fabrycznie dobrze wykona.
Na Aliexpress można znaleźć za dobrą cenę.
Dariusz70
darek.l(małpa)interia.pl
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Do samoobrony zdecydowanie polecam UniqueFire UF-1405. Cena bardzo rozsądna, bez moda jakiś tam zasięg też będzie, a w kwestiach obronnych to istna maczuga. :mrgreen: Latarka razem z ogniwami waży ok. kilograma, a środek ciężkości jest mocno przesunięty ku górze, głównie za sprawą soczewki asferycznej z grubego szkła i potężnego pierścienia do regulacji zooma. Efekt kija baseballowego murowany. :lol:
Lepiej żeby potencjalny użytkownik miał poukładane w głowie bo można tym zrobić krzywdę. Jest to broń bardziej ofensywna niż defensywna...

Obrazek
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

piciex,
Tylko że latarkę o takim kształcie łatwo jest wyrwać z ręki, ewentualnie w stresie sama może wylecieć podczas zamachnięcia.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

http://www.cnqualitygoods.com/goods.php?id=1675

Do tego przedłuża na 2 lub 3 ogniwa.
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ebola pisze:piciex,
Tylko że latarkę o takim kształcie łatwo jest wyrwać z ręki, ewentualnie w stresie sama może wylecieć podczas zamachnięcia.

To lepiej żeby paska na nadgarstek używał bo jak mu wyleci i trafi to jeszcze kogoś zabije. :razz:
fotorondo

Post autor: fotorondo »

Może zamiast latarki jakiś klucz do kół, tak po prostu. ;-)
Awatar użytkownika
Ebola

A ja myślę że mag nawet bez przeróbek spełni swoje zadanie. Choć i tak znam lepsze narzędzia samoobrony:)
Awatar użytkownika
Ebola

smokuxx1987,
Tylko ciekawe jak to świeci, a poza tym rzuca się w oczy. Skoro kumpel jeździ w UK to pewnie stać go na paralizator i jakiś gazik. Skuteczniejsze i bezpieczniejsze, zarówno dla napastnika jak i dla broniącego się.
Awatar użytkownika
smokuxx1987

Post autor: smokuxx1987 »

Żeby poświecić koło samochodu wystarczy.
Może właśnie o to chodzi żeby rzucało się w oczy, napastnik może się przestraszyć i odpuścić.

marmez szuka latarki więc daje linki do latarek.

Gaz ma swoje plusy i minusy, jak rozpylisz w bliskiej odległości od napastnika to sam możesz ucierpieć.

W jakich czasach przyszło nam żyć, że musimy się martwić o to żeby nie zrobić krzywdy napastnikowi bo jeszcze nas pozwie do sądu.....
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Pamiętaj, że wszystko działa w dwie strony. Może dojść do sytuacji, że sąsiad który cie nie lubi, zaatakuje cie pałką w "obronie własnej" w trakcie jak ty podlewasz kwiatki w ogródku - bo bał się że chcesz go utopić ;)
ILPT
Awatar użytkownika
marmez
Kontakt:

Post autor: marmez »

Wielkie dzięki za tyle propozycji w tak krótkim czasie :) Wybiorę z 3 z tego i mu pokażę.

Co do samoobrony, to faktycznie nie napisałem, że już mu mówiliśmy o gazach i paralizatorach jako "bezpieczniejszych", ale się napalił, też mam nadzieję, że ma na tyle poukładane, że komuś i sobie bigosu tym nie narobi, no ale bratu ufam, a ten by raczej nie pomagał wariatowi broni kupować :)

Pozdrawiam, marmez

[ Dodano: 9 Styczeń 2015, 13:11 ]
Ebola pisze:A ja myślę że mag nawet bez przeróbek spełni swoje zadanie. Choć i tak znam lepsze narzędzia samoobrony:)
Zgadza się, ale ma też świecić przyzwoicie :)
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
slavoy

Post autor: slavoy »

Zobacz też SOLARFORCE GLADIATOR wydaje się być dosyć poręczna, a i jakość wykonania też chyba niezła.
ODPOWIEDZ