Nie był. I to może być dobry trop.Zbychur pisze:Nie wiem czy był poruszany temat wystających plusów albo ich brak w w/w ogniwach?
Latarka MTE H4-1 - latarkisklep.pl
Czyli pewnie najciemniej pod latarnią, obstawiam to co Zbychur. Xrcis masz miernik z opcją amperomierza ? Najlepiej byłoby wtedy odkręcić włącznik latarki i zadziałać miernikiem jak MIstrz Pyra w tej fotce :
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... b02096.jpg
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... b02096.jpg
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Plusy w tamtych podrobionych bateriach Ultrafire były wystające w 100% i wszystko stykało, podejrzewam że coś ze sterownikiem nie tak.
Baterie ultrafire ze sklepu latarkisklep.pl
Chodzi o to, że tak czy siak wtedy latarki nie działały bo myślałem, że to przez baterie Ultrafire te chińskie, a teraz kupiłem firmowe baterie EEPPOWER 3400mAh 3.7V ze sklepu hurt.com.pl i włożyłem do tamtych dwóch latarek MTE i latarki też nie działały. Czyli i baterie i latarki do kitu.
Włożyłem te nowe akumulatory EEPPOWER 3400mAh 3.7V ze sklepu hurt.com.pl do nowej SF M9 i śmiga jak ta lala. Po prostu słaby chiński sprzęt.
Teraz to i tak już nie ważne bo mam SF M9, która działa i jestem w pełni zadowolony.
Baterie ultrafire ze sklepu latarkisklep.pl
Chodzi o to, że tak czy siak wtedy latarki nie działały bo myślałem, że to przez baterie Ultrafire te chińskie, a teraz kupiłem firmowe baterie EEPPOWER 3400mAh 3.7V ze sklepu hurt.com.pl i włożyłem do tamtych dwóch latarek MTE i latarki też nie działały. Czyli i baterie i latarki do kitu.
Włożyłem te nowe akumulatory EEPPOWER 3400mAh 3.7V ze sklepu hurt.com.pl do nowej SF M9 i śmiga jak ta lala. Po prostu słaby chiński sprzęt.
Teraz to i tak już nie ważne bo mam SF M9, która działa i jestem w pełni zadowolony.
Zapewne chodzi o Keeppower?? Ale nie widzę ich w ofercie hurt.comXrcis pisze:EEPPOWER 3400mAh
Co do MTE, miałem model MC-G33 OP i SMO, oraz H6 i jest to sprzęt bardzo dobry, może trochę za drogi ale w Polsce. Jakość wykonania, rozwiązania konstrukcyjne co do odprowadzania ciepła itp. najwyższym poziomie. H6 świeci jak Armytek predator, G33 mimo mniejszych rozmiarów reflektora ma zasięg i jasność jak dobrze zmodowany Convoy C8. Jedynie do czego można się było doczepić to szybki niby czyste i przejrzyste ale jakoś tak zalatywały na zwykłą ale dobrej jakości pleksi. Wydaje mi się, że problem u Ciebie tkwił w mocowaniu sterownika do piguły. Mianowicie sterownik w G33/H6 jest dokręcany dość grubym pierścieniem i bardzo twarda sprężynka nie wiele wystaje, zabezpiecza to sterownik przed uszkodzeniem w razie upadku latarki z wysokości na głowicę. Może faktycznie było coś uszkodzone, ale w 2 egzemplarzach jednocześnie? Nie wiem, w każdym razie MTE nie nazwałbym tak do końca chińskim chłamem. Oczywiście M9 to bardzo dobry wybór.
Dokładnie, MTE to są całkiem przyzwoite latarki, jakościowo wcale nie gorsze od SolarForce.
PS U nas nawet tanizna po sprowadzeniu do kraju (legalnie) wychodzi drogo, a nawet bardzo drogo, jak doliczymy koszty transportu, cła, VATy, sraty, zusy, marże to mamy często plus 200% do ceny wyjściowej, tak to już jest w państwie "wampirycznym", takim jak nasze.
___
PS U nas nawet tanizna po sprowadzeniu do kraju (legalnie) wychodzi drogo, a nawet bardzo drogo, jak doliczymy koszty transportu, cła, VATy, sraty, zusy, marże to mamy często plus 200% do ceny wyjściowej, tak to już jest w państwie "wampirycznym", takim jak nasze.
___
Na górników mogę jeszcze płacić, ale kilkusettysięcznej zgrai urzędszkodników-pierdzistołków, wśród których jest wiele miernot, którym bym obawiał się dać łopatę do ręki (co by nie zepsuli), wolałbym nie utrzymywać.Lampek pisze:Ktoś na górników musi płacić.Vigo pisze: tak to już jest w państwie "wampirycznym", takim jak nasze.
___