O co w tym wszystkim chodzi? Dobór latarki
-
O co w tym wszystkim chodzi? Dobór latarki
Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy temat na forum Postanowiłem zakupić sobie latarkę. Szukając w wyszukiwarce różnych ciekawych modeli znalazłem Wasze forum. Przeczytałem parę przypadkowych tematów gdzie trafiłem na wiele niezrozumiałych rzeczy typu tuningowanie i przerabianie latarek W związku z tym iż zmieniło to mój cały światopogląd na "latarkowy świat" prosiłbym o pomoc w doborze latarki bądź to seryjnej bądź jakiejś do przerobienia. Jestem członkiem straży rybackiej i dobra latarka jest mi bardzo potrzebna
Podejrzewam, że jako strażnik rybacki potrzebujesz latarki o dużym, a nawet bardzo dużym zasięgu i skupionym snopie światła, jeżeli Twój budżet wytrzyma to popatrz sobie na latarkę Olight M2X Javelot, jest to obecnie najbardziej dalekosiężna (katalogowo ~800m zasięgu) latarka w tak stosunkowo niewielkich gabarytach.
___
___
-
Myślałem że będzie droższa Ale niestety i tak przeszło dwukrotnie przekracza mój budżet
Kolega ma led lensner L7. Jest dość fajna ale szybko pożera baterie i myślę że latarki za tą cenę mogą świecić jeszcze troszkę lepiej No chyba że się mylę i w tym przedziale cenowym nic lepszego nie da się uzyskać...
Kolega ma led lensner L7. Jest dość fajna ale szybko pożera baterie i myślę że latarki za tą cenę mogą świecić jeszcze troszkę lepiej No chyba że się mylę i w tym przedziale cenowym nic lepszego nie da się uzyskać...
LedLenser to droga firma i latarki o niezbyt wygórowanych realnych parametrach. Z tańszych propozycji będzie np XinTD X3. Z dobrym ogniwem 26650 poświeci z 1,5 w trybie max. Godnym zainteresowania jest Warsun MX900, po modzie zaświeci na ponad 300m realnie (sprawdzone osobiście). Z przedłużką na 3 ogniwo będzie pełna moc przez ~4h.
-
-
-