Eagle Eye X6 BLF special edition
Eagle Eye X6 BLF special edition
Witajcie.
Trafiły do mnie 2 latareczki jak w temacie, czyli Eagle Eye X6 BLF special edition.
Link http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
Zakupiłem wersję z diodą XM-L2 T6 4C.
Dotarły w schludnym pudełku wraz z 2 zapasowymi o-ringami, smyczką na nadgarstek, oraz zamienną zieloną (GITD) gumką na włącznik.
Klips również już założony na latarkę.
Latarka ma szybkę z powłokami AR, przyzwoity sterownik z 4 trybami stałymi, diodę na miedzianym podłożu z bezpośrednim padem termalnym, dokładnie jak sinkpad czy noctigon. Pod diodą odpowiednia ilość pasty termo-przewodzącej.
Piguła i głowica są wytoczone z 1 kawałka aluminium, tak jak w nowych convoy M1/M2.
Odprowadzanie ciepła naprawdę dobre.
Włącznik Omten, szkoda że ten mały. Sterownik przyzwoity, zbudowany w oparciu o układ pokroju QX5241, niestety oznaczenie zdarte, a nawet jeśli to ciężko o PDF'a z info o nim.
Obróbka, anodyzacja bardzo dobra, gwinty gładkie, przesmarowane.
Sprężynka na dupce trochę licha, można mostkować, ale ja nie dawałem plecionki tylko dodatkową grubszą sprężynkę, równolegle z oryginalną. Zmniejsza się rezystancja, zwiększa sztywność, no i wygląda estetycznie.
Głowica ma 40mm, o około 5mm mniej niż np C8.
Długość latarki 135mm.
Waga 129g bez ogniwa.
C8 i X6 (nie sugerować się jasnością, chodzi o przedstawienie spotu)
Reflektor ma mniejszy niż C8, można by porównać go do tego w M1, z tą różnicą że jest gładki (SMO). Świeci bardzo fajnie, realny zasięg około 90-100m.
Tryby:
Low 3%
Med. 20%
High 50%
Turbo (@ 3.3A z obniżeniem do 50% po 3 min.)
Posiada pamięć ostatnio używanego trybu. Przy napieciu około 2,7V obniża tryb do najniższego i mruga informując o potrzebie zmiany/naładowania ogniwa.
Porównanie convoy S2+, EE X6 i convoy M1:
Myślę, że latarka jest warta swojej ceny i można ją polecać, użytkować bez poprawek i obaw o szybkie padnięcie czegoś.
Jedna z lepszych budżetowych latarek jakiem miałem.
Wiem że na forum są osoby które ją też mają, może jakieś spostrzeżenia?
Trafiły do mnie 2 latareczki jak w temacie, czyli Eagle Eye X6 BLF special edition.
Link http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
Zakupiłem wersję z diodą XM-L2 T6 4C.
Dotarły w schludnym pudełku wraz z 2 zapasowymi o-ringami, smyczką na nadgarstek, oraz zamienną zieloną (GITD) gumką na włącznik.
Klips również już założony na latarkę.
Latarka ma szybkę z powłokami AR, przyzwoity sterownik z 4 trybami stałymi, diodę na miedzianym podłożu z bezpośrednim padem termalnym, dokładnie jak sinkpad czy noctigon. Pod diodą odpowiednia ilość pasty termo-przewodzącej.
Piguła i głowica są wytoczone z 1 kawałka aluminium, tak jak w nowych convoy M1/M2.
Odprowadzanie ciepła naprawdę dobre.
Włącznik Omten, szkoda że ten mały. Sterownik przyzwoity, zbudowany w oparciu o układ pokroju QX5241, niestety oznaczenie zdarte, a nawet jeśli to ciężko o PDF'a z info o nim.
Obróbka, anodyzacja bardzo dobra, gwinty gładkie, przesmarowane.
Sprężynka na dupce trochę licha, można mostkować, ale ja nie dawałem plecionki tylko dodatkową grubszą sprężynkę, równolegle z oryginalną. Zmniejsza się rezystancja, zwiększa sztywność, no i wygląda estetycznie.
Głowica ma 40mm, o około 5mm mniej niż np C8.
Długość latarki 135mm.
Waga 129g bez ogniwa.
C8 i X6 (nie sugerować się jasnością, chodzi o przedstawienie spotu)
Reflektor ma mniejszy niż C8, można by porównać go do tego w M1, z tą różnicą że jest gładki (SMO). Świeci bardzo fajnie, realny zasięg około 90-100m.
Tryby:
Low 3%
Med. 20%
High 50%
Turbo (@ 3.3A z obniżeniem do 50% po 3 min.)
Posiada pamięć ostatnio używanego trybu. Przy napieciu około 2,7V obniża tryb do najniższego i mruga informując o potrzebie zmiany/naładowania ogniwa.
Porównanie convoy S2+, EE X6 i convoy M1:
Myślę, że latarka jest warta swojej ceny i można ją polecać, użytkować bez poprawek i obaw o szybkie padnięcie czegoś.
Jedna z lepszych budżetowych latarek jakiem miałem.
Wiem że na forum są osoby które ją też mają, może jakieś spostrzeżenia?
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Witam,
zanabyłem swoją w wersji U2-3C w ramach zakupu grupowego na BLF,dziś dotarła.
Pierwsze wrażenia: bardzo gustowne pudełko,jakość wykonania latarki wydaje się być bardzo przyzwoita,
dioda dobrze wycentrowana ,reflektor czysty,bez paproszków i kurzu.Zgrabna i poręczna. W trybie II i III delikatnie piszczy sterownik .Różnica jasności międzu trybem III a IV( turbo) wyraźna,ale nie powalająca.Ładny, wyraźny ,regularny spot i szeroki spill. Barwa ciepła,przyjemna.Jeszcze nie porównywałem jej z Wizardem Warm,który jest moim mistrzem jeśli chodzi o barwę światła.Zasięg i jasność lepsza niż w posiadanym modzie Skyray na xml u3.
Tyle pierwsze wrażenia.
zanabyłem swoją w wersji U2-3C w ramach zakupu grupowego na BLF,dziś dotarła.
Pierwsze wrażenia: bardzo gustowne pudełko,jakość wykonania latarki wydaje się być bardzo przyzwoita,
dioda dobrze wycentrowana ,reflektor czysty,bez paproszków i kurzu.Zgrabna i poręczna. W trybie II i III delikatnie piszczy sterownik .Różnica jasności międzu trybem III a IV( turbo) wyraźna,ale nie powalająca.Ładny, wyraźny ,regularny spot i szeroki spill. Barwa ciepła,przyjemna.Jeszcze nie porównywałem jej z Wizardem Warm,który jest moim mistrzem jeśli chodzi o barwę światła.Zasięg i jasność lepsza niż w posiadanym modzie Skyray na xml u3.
Tyle pierwsze wrażenia.
Moja kolekcja:Xeno E03 NW,Skyray XM-L U3 mod by Teonio,Olight M30 Triton,Armytek Wizard Warm ,Armytek Tiara Warm,Eagle Eye X6 BLF Special Edition, Firefoxes FF4 65w
Przypomnę że ta latarka nie ma mocy 3.3A, bardziej ok 2.6-2.8A z pomiarów które znalazłem na stronie BLF, było dosyć sporo osób oburzonych tym - sam chciałbym żeby miała 3.3A, ale chociaż dłużej poświeci kosztem niewielkiej zmiany jasności. Ludzie polecali zmostkować w niej sprężyny.
Ja mam dwie latarki: U2-3C i U2-1A, trafiłem na jakąś dziwną diodę 3C bo jest ciepła/zółtawa w miejscu spotu, już 4C w Convoyu S2 jest bardziej neutralne A jeszcze dziwniejsze jest to, że jasnością dorównuje wersji U2-1A
Podsumowując: jak na zestaw za 19.99$ jest to fantastyczna latarka, wykonanie i jakoś elementów na wysokim poziomie, nie mam się do czego przyczepić. Stosunek ceny do jakości chyba nie do pobicia
@up Moje latarki nie piszczą, przyczyną piszczenia może być miejsce styku sprężyny z baterią.
Ja mam dwie latarki: U2-3C i U2-1A, trafiłem na jakąś dziwną diodę 3C bo jest ciepła/zółtawa w miejscu spotu, już 4C w Convoyu S2 jest bardziej neutralne A jeszcze dziwniejsze jest to, że jasnością dorównuje wersji U2-1A
Podsumowując: jak na zestaw za 19.99$ jest to fantastyczna latarka, wykonanie i jakoś elementów na wysokim poziomie, nie mam się do czego przyczepić. Stosunek ceny do jakości chyba nie do pobicia
@up Moje latarki nie piszczą, przyczyną piszczenia może być miejsce styku sprężyny z baterią.
-
Nie pamiętam, tyle tam postów ludzie nabili że trudno coś znaleźć.FreeMagenta pisze:@Wojto: Czy ktoś sprawdzał jak wygląda prąd na ogniwie IMR?... sam nie posiadam takowego jeszcze, u mnie w diodę idzie 2,5A.
Co do piszczenia, u mnie najlepiej słychać je od w osi latarki (przytykając szybkę do ucha), na 2 i 3 trybie...
Przypomniało mi się że zdaniem niektórych to nowe partie diod XM-L2 mają podwyższone Vf (w celu zwiększenia efektywności) i sterownik mniej prądu pobiera. Nie wiem na czym polega ten proces, ale ktoś wymienił diodę na XM-L2 z poprzedniego roku i uzyskał wynik 3 albo 3.2 ampera.
-
Mówiąc szczerze, różnica między 2,5A a 3,5A nie jest specjalnie widzialna, przynajmniej dla mnie (nawet między 1,4 a 2,4 A w trybie High i Turbo taka wielka wizualnie nie jest) więc dla mnie to zaleta. Powinni jednak bardziej zadbać o zgodność ze specyfikacją (choć ponownie, za 20$/sztukę cudów oczekiwać nie można...)
Od lewej:
UF-980L
SA-22 od kolegi maciex93 po wymianie diody na 4C
Eagle Eye X6 U2-3C
Eagle Eye X6 T6-4C
Wszystkie latarki na maksymalnym możliwym trybie, baterie około 80% całkowitego ładunku.
Stosunek spota do dystansu na 20m to około 1:7,5 dla U2-3C, 1:6,5 dla T6-4C (licząc tylko spot, bez korony)
Od lewej:
UF-980L
SA-22 od kolegi maciex93 po wymianie diody na 4C
Eagle Eye X6 U2-3C
Eagle Eye X6 T6-4C
Wszystkie latarki na maksymalnym możliwym trybie, baterie około 80% całkowitego ładunku.
Stosunek spota do dystansu na 20m to około 1:7,5 dla U2-3C, 1:6,5 dla T6-4C (licząc tylko spot, bez korony)
Na zdjęciu są dwie latarki z barwą 4C, a jak widać znacznie się od siebie różnią. Mam latarkę z XM-L T6-4C i świeci jak ostatnia z pokazanych. Kilka sztuk z XM-L2 T6-4C, które przewinęło mi się przez ręce, świeciły zawsze jak ta druga. Z czego to wynika? Czy to normalny rozrzut w granicach jednej barwy, czy może w rzeczywistości pomyłka w oznaczeniu diody?
- smokuxx1987
Zależy skąd pochodzi dioda.
Niektóre sklepy są bardziej a inne mniej rzetelne.
Zdarza się też że Barwa światła się zgadza, ale bin już nie.
Przykładowo mam 2 sztuki diod XM-L2 T6 3C i 4C.
Teoretycznie w tych samych obudowach, refach i z tymi samymi sterownikami pomiary luxomierzem powinny być takie same, a różnią się o 9%, co odpowiadało by niższemu binowi.
Na barwe też wpływa prąd jakim pędzona jest dioda, typ reflektora i szkiełko.
Te najtańsze ( kiedyś dostępne na FT ostro zmieniały barwe na zimniejszą )
Niektóre sklepy są bardziej a inne mniej rzetelne.
Zdarza się też że Barwa światła się zgadza, ale bin już nie.
Przykładowo mam 2 sztuki diod XM-L2 T6 3C i 4C.
Teoretycznie w tych samych obudowach, refach i z tymi samymi sterownikami pomiary luxomierzem powinny być takie same, a różnią się o 9%, co odpowiadało by niższemu binowi.
Na barwe też wpływa prąd jakim pędzona jest dioda, typ reflektora i szkiełko.
Te najtańsze ( kiedyś dostępne na FT ostro zmieniały barwe na zimniejszą )
Barwa 4C w tej Eagle Eye jest rzeczywiście jakby bardziej żółta, inne 4C z np intl-outdor nie są takie, są bardziej jakby kremowe.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Producent podaje też pewien zakres barwy dla danego tintu np. 4750-5000K, a to w bezpośrednim porównaniu już widać. Np. diody XP-L V6 2C z illumn.com vs. Intl-outdoor.com różnią się minimalnie, ale po skalpie te z illumn mniej biją żółcią, ale nie wszystkie, miałem tak w 8 na 11 przypadków. 3 diody z illumn miały po skalpie identyczną barwę jak te z intl, i to były właśnie egzemplarze z ostatniego zamówienia. Więc ważna jest też chyba partia danego produktu.
Jaka identyczna?
Ta z wątku ma szybkę AR, sterownik z 4 trybami bez migaczy, podłoże z bezpośrednim padem termalnym.
W zakupie grupowym kosztowała 20$.
Ta z wątku ma szybkę AR, sterownik z 4 trybami bez migaczy, podłoże z bezpośrednim padem termalnym.
W zakupie grupowym kosztowała 20$.
Witam
Usunęło mi posta napisanego wieczorem...
Maciex93
Zerknij na ten link:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14200
Ta z banggood ma również pigułę wytoczoną z całości, przy sterowniku jak dobrze wyczytałem coś dłubałeś więc go nie liczę. Pozostaje tylko szybka i kosztuje 18,89$.
Usunęło mi posta napisanego wieczorem...
Maciex93
Zerknij na ten link:
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14200
Ta z banggood ma również pigułę wytoczoną z całości, przy sterowniku jak dobrze wyczytałem coś dłubałeś więc go nie liczę. Pozostaje tylko szybka i kosztuje 18,89$.
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
Nie tylko inna szybka z powłoką AR:
tu ta "normalna: za 18,89 $ http://www.banggood.com/Eagle-Eyes-X6-C ... 29537.html
a tu "specjal" za 28,50 $ http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
i jakość wykonania przy zakupie grupowym dla forum BLF też inna. Mam takie dwie BLF SE (3C i 4C) i za takie pieniądze (po 69,45 zł) są super.
Jedna czeka na elementy do moda na 3 x XP-L na takim podłożu:
http://intl-outdoor.com/noctigon-xp32-a ... p-808.html
z taką optyką: http://intl-outdoor.com/ledil-cute3ss-t ... p-851.html
Pozdrawiam.
tu ta "normalna: za 18,89 $ http://www.banggood.com/Eagle-Eyes-X6-C ... 29537.html
a tu "specjal" za 28,50 $ http://www.banggood.com/BLF-Special-Edi ... 43198.html
i jakość wykonania przy zakupie grupowym dla forum BLF też inna. Mam takie dwie BLF SE (3C i 4C) i za takie pieniądze (po 69,45 zł) są super.
Jedna czeka na elementy do moda na 3 x XP-L na takim podłożu:
http://intl-outdoor.com/noctigon-xp32-a ... p-808.html
z taką optyką: http://intl-outdoor.com/ledil-cute3ss-t ... p-851.html
Pozdrawiam.