Jakiś czas temu na Allegro kupiłem latarkę "chinamać" z diodą LUXEON 1W ale wada konstrukcyjna latarki spowodowała zgilotynowanie połączeń elektrycznych diody, poprzez za mocne dokręcenie głowicy, otwór w odbłyśniku był za mały i zmasakrowało diodę ...
Hmm, myślę sobie szkoda latarkę miałem zaledwie parę dni i taki problem wyniknął ... Kupiłem wiec diodę Cree XLamp dokładnego oznaczenia nie pamiętam i na samej diodzie tez nic nie jest napisane zamontowałem ja do latarki i tak działa do dzisiaj, żadnej elektroniki nie ma zasilana jest z bateri 3xAAA,
Ostatnio pękła mi szybka delikatnie ale jednak jest uszkodzona i chciałem ja wymienić. Podczas poszukiwań w sieci trafiłem tu i powiem Wam szczerze kopara mi opadła czytając co wyprawiacie z latarkami "wielki szacun"
I teraz nie mogę pozostawić mojego światełka jak jest musi zostać trochę pozmieniane na pierwszy ogień idzie "driver światełkowy" i zmiana zasilania na Li-Ion 18650
Później chce wymienić szybkę i odbłyśnik ale na jaki i jak to nie mam pojęcia ... Może ktoś coś podpowie ... odbłyśnik jest chyba wklejony
Tak to wygląda:
![Obrazek](http://www.legnica.neostrada.pl/latarka.jpg)