Niestety zabawka jest bardzo droga. Można kupić tak jak kolega radzi wszystko chińskie i mieć nadzieję, że nic się nie zepsuje, są elementy, które mają bardzo dobrą reputację oraz są takie, które jej nie mają lub nawet mają złąPowiedzcie, że nie warto bo
Zbudowałem swojego quada, potem okazało się, że coś jest nie tak. Drgania na śmigłach i silnikach powodowały, że gyro głupiały i quad uciekał (dryfował). Kupiłem wyważarkę za parę USD, okazało się, że wyważarka jest tak podłej jakości, że sama nie jest wyważona.. Potem zmieniłem śmigła na HQprops i wyważanie i już prawe było dobrze pozostało: przeprogramowanie aparatury na soft bardziej profesjonalny, przeprogramowanie ESC na Simony, ustawienie GPS. Do tego potrzeba konwertery USB ASP, RS itp.
Jak chcesz szybko zbudować i latać po taniości to chiński zestaw jest ok. Jeżeli jesteś perfekcjonistą to zostaniesz zmuszony do zakupu części renomowanych producentów.. Na forum RC_FPV sam temat wsparcia dla popularnego autopilota polskiej konstrukcji to około 400stron, każdy ma problemy z kalibracja, pidowaniem, współpracą z OSD i GPS.
Może lepiej kupić gotowca?
Temat bez dna, a jedyna przeszkoda to gotówka i czas .
Quad to nie zabawka.. Quad klasy 500mm to duża odpowiedzialność, można sobie zrobić krzywdę. Chyba nikt nie chce, żeby na głowę spadło 2kg lub wsadzić rękę miedzy śmigła