Ja wiem co widziałem na własne oczy, a nie na ruskim filmiku, więc mam swoje zdanie na ten temat.
Latarka ma swoje plusy i minusy, minusem dla mnie było sterowanie, włączanie i wyłączanie mikroswitchem, bo nke da się jej włączyć w ułamku sekundy.
Zalety, duza ilość światła, ta którą miałem w ręku była na zimnych diodach xml2. Naprawdę fajnie to świeciło, zupełnie inaczej niż to wygląda na tym filmiku.
dbx, myślę, że najbardziej podpasowała by Ci AceBeam K40M, która świeci daleko, boki też doświetli, światło ma przyjemną barwę (nie zimną jak w TK75), K40M posiada mnogość trybów, stroboskop (3000lm) jest oddzielony ślepym trybem "stand by" co zapobiega przypadkowemu uruchomieniu migacza, jest nawet tryb "moon" (0,9lm), który w takich potworach jest rzadkością, fajną opcją jest też możliwość wybrania trybu jeszcze przed odpaleniem latarki za pomocą wygodnego pierścienia.
PS Jeżeli jesteś gotowy na latarkę wydać około 400zł to wstaw w forumowym sklepiku w dziale [K]kupię swoje ogłoszenie, może któremuś z forumowiczów zbywa taka lampka i odsprzeda.
Vigo pisze:
PS Jeżeli jesteś gotowy na latarkę wydać około 400zł to wstaw w forumowym sklepiku w dziale [K]kupię swoje ogłoszenie, może któremuś z forumowiczów zbywa taka lampka i odsprzeda.
Vigo pisze:
hm...chcę nową.
jest i taka: EagTac MX25L3C, ale nie w Polsce.
Z pięciu XP-G2 w tak mikrych reflektorkach będzie dużo lumenów, ale zasięg lichy.
A propos zasięgu i EagleTac to np. :
Nie chodzi o wydajność tylko o moc.
XM-L2 około 10W
MT-G2 około 20W
To dla prądów zalecanych przez producenta czyli 3A.
Wydajność jest na podobnym poziomie.
baka pisze:Czy jest możliwość wsadzenia MT-G2 do C8
Teoretycznie tak, ale trzeba by mieć tubę na drugie ogniwo, sterownik dający na wyjściu ponad 6V i pigułę do której ten sterownik wejdzie. Poza tym trzeba by chyba minimalnie powiększyć otwór w reflektorze, ale nie jestem pewny.
Da się. Potrzebna przedłużka - MT-G2 wymaga zasilania 6V.
Driver 17mm do zasilania 2S (np dereelight oparty na AX2003)
Reflektor który zmieści soczewkę MT-G2 najlepiej z podstawą (pod 13mm otwór).
Tu jest C10 z reflektorem SMO od Tiablo A9. Podcięty ref pasuje do MT-G2.
Po niewielkich przeróbkach ref Tiablo A9 wejdzie do C8.