lumi3 pisze:Witajcie 15 Grudnia zamówiłem pierwszy raz na fastech 17 Grudnia niby wysyłali napisali mi email o wysyłce przez Shipped via Hong Kong Post Surface Mail Wiem że to jeszcze za wcześnie żeby śledzić ale na jakiej stronie mogę sprawdzić status wysyłki bo na żadnej stronie jaką znam nic nie znajduje
Nie chcę cię martwić, ale moje przesyłki z Chin zwykle dochodziły bardzo szybko (poniżej 15 dni). Dzisiaj doszedł list z fasttech wysłany za pomocą Hong Kong Post. Czas dostawy 84 dni Podejrzewam, że przesyłki zawierające ogniwa jadą/płyną drogą lądową/morską, bo Hong Kong nie obsługuje paczek z bateriami w poczcie lotniczej.
Z dx listy te z bateriami też szły około 30dni.A wysyłali niewiem czym ale przez holandie i szwajcarie.Mam nadzieje ze dojdą w miare szybko i latarka będzie fajna.
Strone R4v.pl znam ale tam jeszcze nie ma wiem że trzeba czekac pare dni na aktualizacje systemu.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 22 gru 2014, 15:57 przez lumi3, łącznie zmieniany 1 raz.
Destination Country-Poland 2015-01-01 00:00 Poland Arrive at Poland Airport-(Yanwen's Track End)
Original Country-Yanwen[KY231857726CN] To China Post Air Mail[KY231857726CN] 2014-12-30 00:00 BeiJing Handled by Airline,Flight No. LH721
2014-12-29 00:00 Beijing Internationg Mail Center Prepare to Dispatch
2014-12-28 00:00 BeiJing Arrived at Beijing Internationg Mail Center
2014-12-28 00:00 Beijing Internationg Mail Center Received
2014-12-26 20:00 ShenZhen Despatched from ShenZhen Yanwen Sorting Center
2014-12-26 18:00 ShenZhen Arrived at ShenZhen Yanwen Sorting Center
Moich innych 9ciu także nie widzi (17track na razie 5 znajduje ale wyżej wspomnianej jeszcze nie).
Zapłaciłem równe 0$ za przesyłkę, jak w 99% przypadków zresztą.
Mam dwa numery z chińskiej poczty i jeden z holenderskiej i żadnych nie widać w tym trackingu. Widocznie to jest jakiś specjalny chiński tracking. Bardzo specjalny.
Powiem szczerze, że nowy system Poczty Polskiej po "poprawkach" doprowadza mnie do szewskiej pasji. Paczka, na którą niecierpliwie czekam, ta jedna ( reszta ma czas), ale ta jedna, uzyskała status WER Warszawa 06.01.2015 o godz. 23:42 i od tamtej pory nic się nie zmieniło. Zamówienie było na aliexpress z 30.12.2014, z innymi drobiazgami i te drobiazgi już od środy mam i niby miały numer tracking, ale nie dało się śledzić. Znalazłem je w środę w skrzynce na listy. Przesyłka rejestrowana szwęda się po całej Polsce i nie wiem gdzie jest i dlaczego tak długo. Na śledzeniu w Chinach to nawet wiedziałem jakiej marki jest riksza co ją wiezie, z jaką jedzie szybkością i jaki numer buta ma rikszarz, a w Polsce kuśwa lotnisko i dostarczono.
Pisz do gamoni - uslugi.pocztowe@poczta-polska.pl. Tylko tak konkretnie bo normalnie to odpisują standardową odpowiedz BOK omijającą właściwe uwagi/pytanie.
Poproś o odpowiedz na uwagi prosto z działu realizującego system śledzenia.
U mnie już kilka paczek miało status Nadejście WER Warszawa, a potem za 2-3 dni już listonosz puka, a status na śledzeniu nadal taki sam.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Ja miałem już takie statusy ze paczka już dawno w domu a na stronie poczty plskiej WER warszawa i nadal taki status jest od 3 tygodni .Chciałem iść na poczte i udać głupka że paczka jeszcze nie przyszła.Ale dałem sobie spokój.Druga sprawa przedmiot kupiony na alledrogo paczka 48 a mija 4 dzień a paczki nie ma więc poszedłem na poczte a oni nic nie wiedzą gdzie jest paczka dopiero po 30minutach znależli paczke ze leży u nich od dwóch dni i mi ją wydali.
Ten monitoring polski jest do du.y lepiej cała poczta polska jest chu...kolejki jedno okienko czynne 4 pozostałe nie panie robią łaske ze cię obsługuje szkoda gadać
Polecam sprawdzać na r4v.pl, np pocztą nl podaje szczegółowy tracking w Polsce tyle że po angielsku, tam np mi pisało że paczka siedzi u celników a na stronie pp cisza, można sobie czekać.
fxxx pisze:Polecam sprawdzać na r4v.pl, np pocztą nl podaje szczegółowy tracking w Polsce tyle że po angielsku, tam np mi pisało że paczka siedzi u celników a na stronie pp cisza, można sobie czekać.
Polecam dobra strona czekam na przesyłkę z Gear Best wszystko ładnie opisane.
Poprzednio w trackingu było widać jak paczka pojawia się w Warszawie, wychodzi z niej, pojawia się w Zabrzu i z niego wychodzi, a później ląduje na mojej poczcie w Gliwicach. Teraz mam tylko informację o przybyciu do Warszawy i później tylko z gliwickiej poczty. Na szczęście od tej zmiany paczki są u mnie w dwa dni po lądowaniu w Warszawie, więc zbytnio narzekać nie mogę.
Na r4v.pl mam te same informacje co w 17tracku (i tym samym z poczty). A widziałem, że wiele numerów z holenderskiej poczty ma dodatkowe informacje jak np. imię i nazwisko odbiorcy, jego adres i wiele innych. Ja za każdym razem miałem informacje o rodzaju przesyłki i kraju pochodzenia. Skąd te różnice? Te dodatkowe informacje były właśnie dostępne na r4v.pl.