prośba o radę w sprawie latarki
prośba o radę w sprawie latarki
Witam wszystkich.
Potrzebna mi jest latarka do oświetlenia/pilnowania podwórka. Odległość pomiędzy ogrodzeniem to ok. 250m w maksymalnym miejscu. Teren zalesiony i otwarty. Wg. mnie powinna dawać szerokie światło. Punktowe mnie męczy i nie daje właściwej orientacji.
Mam faworyta: Olight X6, ale jest drogi. Czy są inne latarki dające podobny efekt za mniejszą kasę ?
Potrzebna mi jest latarka do oświetlenia/pilnowania podwórka. Odległość pomiędzy ogrodzeniem to ok. 250m w maksymalnym miejscu. Teren zalesiony i otwarty. Wg. mnie powinna dawać szerokie światło. Punktowe mnie męczy i nie daje właściwej orientacji.
Mam faworyta: Olight X6, ale jest drogi. Czy są inne latarki dające podobny efekt za mniejszą kasę ?
250m to dużo i podejrzewam że taki Olight X6 zrobi piękną ścianę światła i przy lekkim zamgleniu na te 250m nic nie zobaczysz. Jeśli potrzebujesz żeby było szeroko dużo światła i przyzwoicie daleko (człowieka powinieneś dostrzec z 250m jeśli nie wtopi się w otoczenie) to ACEBeam K40M, powinien wystarczyć
http://www.banggood.com/AceBeam-K40M-Cr ... 37181.html
Generalnie coś na MT-G2 w dużym reflektorze.
http://www.banggood.com/AceBeam-K40M-Cr ... 37181.html
Generalnie coś na MT-G2 w dużym reflektorze.
Na liście latarek mam K40M i owszem widziałem zdjęcia jak świeci. Ale w Polsce nie ma go w sklepach a chcę kupić "tak normalnie" i najchętniej podjechać osobiście, pomacać popatrzeć i dopiero wyłożyć kasę. Jest też SOLARFORCE S2200 ale jedyny sklep który mógłby to mieć nie odpowiada na @.
Myslałem o Fenix TK75 lecz są głosy iż nie jest wart ceny jaką sobie winszują sklepy.
Gdyby K40M był dostępny pewnie było by bliżej końca poszukiwań. Podoba mi się ta duża dioda
Myslałem o Fenix TK75 lecz są głosy iż nie jest wart ceny jaką sobie winszują sklepy.
Gdyby K40M był dostępny pewnie było by bliżej końca poszukiwań. Podoba mi się ta duża dioda
Acebeam byłby dobry, tylko póki co to nie pomacasz go w Polsce. Na pewno coś na jednej diodzie i bardziej skupione, ten olight Ci się nie sprawdzi (a jak już coś takiego chcesz to zagadaj do Dariusza70 czy nie ma jakiegoś SRK do sprzedania-będziesz miał połowę kasy w kieszeni i taką samą jak nie lepszą latarkę ewentualnie wysłałem Ci PW
BTW nie napalaj się na lumeny. Różnica między 2000 a 3000lm jest praktycznie żadna, znacznie ważniejszy jest rozkład światła. Ja np miałem chwilę K40M, ale poza trybami i sterowaniem to mi d..y nie urwał-SRK jest bardzo podobny
BTW nie napalaj się na lumeny. Różnica między 2000 a 3000lm jest praktycznie żadna, znacznie ważniejszy jest rozkład światła. Ja np miałem chwilę K40M, ale poza trybami i sterowaniem to mi d..y nie urwał-SRK jest bardzo podobny
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 gru 2014, 21:33 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
A w tym sklepie sprawdzałeś?dbx pisze: Jest też SOLARFORCE S2200 ale jedyny sklep który mógłby to mieć nie odpowiada na @
http://allegro.pl/latarka-solarforce-s2 ... 02539.html.
Miałem tylko jedną latarkę tej firmy (E40) i nie wiem, jak inne modele, ale była ona świetnie dopracowana i porządnie wykonana. Regulacja świetnie zrobiona (prądowa, bardzo stabilna, lepsza moim zdaniem stabilizacja od PWM). Tak że Fenix zrobił na mnie wrażenie firmy której można zaufać.dbx pisze: Myslałem o Fenix TK75
Witam
Pozdrawiam
Eeee tam, do jednego musiałem dorobić cały sterownik (czołówka), a drugi leży i czeka na elementy zastępcze do driverka...Kyle pisze:...Tak że Fenix zrobił na mnie wrażenie firmy której można zaufać.
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?
Piszmy po polsku, wszak jesteśmy Polakami.
Pyra Ty mnie rozbrajasz Jak nie LED Lenser w naprawie (jeśli mnie pamięć nie myli, to naprawiałeś jakiegoś LED Lensera) to Fenix.
ps. dla czego musiałeś robić cały sterownik ? ... poprzedni się spalił, czy jak? Podobno Fenix ma taką gw. że płaci się tylko za część po tych 2-ch latach, więc po co robiłeś cały sterownik?
ps. dla czego musiałeś robić cały sterownik ? ... poprzedni się spalił, czy jak? Podobno Fenix ma taką gw. że płaci się tylko za część po tych 2-ch latach, więc po co robiłeś cały sterownik?
Ostatnio zmieniony poniedziałek 29 gru 2014, 22:37 przez Kyle, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Pozdrawiam
No niestety, nie ma nic pewnego....Kyle pisze:Pyra Ty mnie rozbrajasz Jak nie LED Lenser w naprawie (jeśli mnie pamięć nie myli, to naprawiałeś jakiegoś LED Lensera) to Fenix.
Bo skoro padł, to właściciel chciał inne sterowanie i tryby. Przy okazji sterowanie jasnością przez regulację prądu, a nie PWM.Kyle pisze:ps. dla czego musiałeś robić cały sterownik ? ... poprzedni się spalił, czy jak?
Pozdrawiam
Izali miecz godniejszy niżli topór w boju?