Taśma led a Lumeny ??? , + jaką wybrać Rgb 5050 150 czy 300
Dodatkowe doprowadzenie zasilania "minus" też będzie lepsze niż bez zmian oba bieguny. Wszak przeszkadza rezystancja zarówno ujemnego jak i dodatniego zasilania.
Karnisz chyba, a stal z pewnością to nie najlepsze przewodniki, ale sytuacja na pewno będzie lepsza niż bez nich, a skoro już to aluminium i tak jest, to dlaczego nie skorzystać?
Karnisz chyba, a stal z pewnością to nie najlepsze przewodniki, ale sytuacja na pewno będzie lepsza niż bez nich, a skoro już to aluminium i tak jest, to dlaczego nie skorzystać?
--
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
pozdrawiam,
Jarek Andrzejewski
Dziękuję za odpwiedzi , a więc napewno będę chciał bawić się z kablami , czyli połączę równolegle jeden odcinek 5 metrowy i kolejne kable też puszczę od zasilacza do drugiego odcinka 5 metrowego , ktoś pisał ,że trzeba połączyć każdy odcinek z dwóch stron(poczatek i koniec taśmy ) by świeciło równo na całym odcinku , czy to jest konieczne ? acha mam wizję by nanieść klej (Atlas bardzo mocny ,tubka jak z silikonem ) na miejsce gdzie będzie taśma ,a póżniej przykleję na to taśmę led i myślę nie ma siły by puściło , bo z tymi profilami i jakieś kombinajce z plusami i minusami + środki ,jakieś rezyzdencje to nie dla mnie temat acha jaką polecacie taśmę o jakich paramatetrach Rgb 5050 150 led
Tomaso81
Chyba nigdy nie miałeś w rękach taśmy i żadna u ciebie nie pracuje.
Taśmę się wybiera ALBO do oświetlenia codziennego (biały zimny/ciepły) ALBO do oświetlenia dekoracyjnego kolory/RGB. Przecież nie da się połączyć tych 2 zastosowań. Ja wiem, że fajnie wygląda na fotce cały pokój zalany zielonym światłem, ale nie da się psychicznie wysiedzieć przy monochromatycznym świetle dłużej niż 30 min... A są spece, co montują taśmy RGB np w kuchni nad blatem bo sobie mysłi, że będzie sobie pracować przy niebieskim oświetleniu i że to jest pro uber dobry i ładny pomysł.
Masz fajny detal do podświetlenia, zrób to dobrze. Kup 2 kawałki taśmy, od lewej strony w kierunku środka pomieszczenia daj taśmę jednkolorową zimną lub ciepłą 5050 300LED IP20/33. Od prawej strony w szczelinę między detalem, a ścianą daj taśmę rgb 5050 150led IP20/33 aby oświetlała ścianę. Efekt będzie doskonały, a ty upieczesz 2 pieczenie na 1 ogniu.
Serio serio, dobrą Ci radę daję
Taśmę się wybiera ALBO do oświetlenia codziennego (biały zimny/ciepły) ALBO do oświetlenia dekoracyjnego kolory/RGB. Przecież nie da się połączyć tych 2 zastosowań. Ja wiem, że fajnie wygląda na fotce cały pokój zalany zielonym światłem, ale nie da się psychicznie wysiedzieć przy monochromatycznym świetle dłużej niż 30 min... A są spece, co montują taśmy RGB np w kuchni nad blatem bo sobie mysłi, że będzie sobie pracować przy niebieskim oświetleniu i że to jest pro uber dobry i ładny pomysł.
Masz fajny detal do podświetlenia, zrób to dobrze. Kup 2 kawałki taśmy, od lewej strony w kierunku środka pomieszczenia daj taśmę jednkolorową zimną lub ciepłą 5050 300LED IP20/33. Od prawej strony w szczelinę między detalem, a ścianą daj taśmę rgb 5050 150led IP20/33 aby oświetlała ścianę. Efekt będzie doskonały, a ty upieczesz 2 pieczenie na 1 ogniu.
Serio serio, dobrą Ci radę daję
http://ebike.nexun.pl/ - mój blog o budowie rowerów elektrycznych