Odtwarzacz na Androidzie do TV - jaki zakupić ?
Odtwarzacz na Androidzie do TV - jaki zakupić ?
Witam.
Poszukuję odtwarzacz na Androidzie do TV, na którym będę mógł odtwarzać filmy, głównie RMVB oraz AVI, choć w przypadku Andka pewnie to żaden problem. Szukam jednak odtwarzacz z wyjściem dźwięku 5.1, ale analogowym. Czy ktoś coś takiego widział ?
Poszukuję odtwarzacz na Androidzie do TV, na którym będę mógł odtwarzać filmy, głównie RMVB oraz AVI, choć w przypadku Andka pewnie to żaden problem. Szukam jednak odtwarzacz z wyjściem dźwięku 5.1, ale analogowym. Czy ktoś coś takiego widział ?
ILPT
Jam zły człowiek, który będzie usiłował Ci wpoić, że Andek to złe rozwiązanie w HTPC
Generalnie jestem zwolennikiem Androidla, ale na razie działa dobrze tylko na telefonach, tabletach, smartłaczach. Niestety dopóki Gógiel nie zabierze się za ten segment na poważnie to będzie licho (szkoda Nexus Q).
Jedyny "poważny plus" to, że mało zajmuje miejsca.
Ja obecnie odpalam xbmc dla ojca na http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900DC-ITX/index.pl.asp
dla mnie najważniejsze było:
- zdecydowanie bardziej rozwojowa platforma,
- gwarantowane wsparcie i aktualizacje przez dłuuuugi czas,
- mnogość wejść/wyjść (zwłaszcza LAN - co kabel to kabel),
- nie ma problemu z wypychaniem dźwięku 5.1
Na dzień dzisiejszy dla siebie bym wybrał:
- QC5000-ITX/PH (niestety jeszcze nie dostępna w naszym kraju, ale ogarnia 4K i ma display porta)
- pico psu,
- Chieftec HM-03SL,
- kostka ramu i dysk,
Generalnie jestem zwolennikiem Androidla, ale na razie działa dobrze tylko na telefonach, tabletach, smartłaczach. Niestety dopóki Gógiel nie zabierze się za ten segment na poważnie to będzie licho (szkoda Nexus Q).
Jedyny "poważny plus" to, że mało zajmuje miejsca.
Ja obecnie odpalam xbmc dla ojca na http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900DC-ITX/index.pl.asp
dla mnie najważniejsze było:
- zdecydowanie bardziej rozwojowa platforma,
- gwarantowane wsparcie i aktualizacje przez dłuuuugi czas,
- mnogość wejść/wyjść (zwłaszcza LAN - co kabel to kabel),
- nie ma problemu z wypychaniem dźwięku 5.1
Na dzień dzisiejszy dla siebie bym wybrał:
- QC5000-ITX/PH (niestety jeszcze nie dostępna w naszym kraju, ale ogarnia 4K i ma display porta)
- pico psu,
- Chieftec HM-03SL,
- kostka ramu i dysk,
Kolego mam do sprzedania TVIX SLIM S1 z dyskiem 500GB. W pełni sprawny. Jeśli jednak byś się zdecydował na coś innego niż na androidzie. Nie spotkałem materiału którego by nie odtworzył.
http://www.chip.pl/testy/akcesoria/odtw ... hd-slim-s1
http://www.chip.pl/testy/akcesoria/odtw ... hd-slim-s1
Zainteresuj się zagranicznym forum FreakTab. Poświęcone jest ono właśnie takim malutkim odtwarzaczom opartym na Androidzie. Ludzie tworzą na nie różne custom romy i zamieszczają na tym forum. Nikt ci tak nie doradzi, jak oni
Ile za to cudo?kisi pisze:Kolego mam do sprzedania TVIX SLIM S1 z dyskiem 500GB.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Najbardziej zależy mi na dźwięku dobrej jakości i możliwości wepchania tego w jakąś ładną obudowę aby postawić koło wzmacniacza i się tego nie wstydzić. Płynne odtwarzanie filmów 1080 i nic więcej mi nie potrzeba, także super wydajny procek to wydana kasa i nie wykorzystywany sprzęt. Tak samo nie wiadomo ile ramu, tyle ile potrzebuje np xbmc z jakimiś wodotryskami. Bezgłośna praca, energooszczędność.
Znalazłem CS918 w Chinach za 160zł (u nas 300) ale nie jestem przekonany że to zbyt dobry wybór, i choć istnieją customromy poprawiające niedociągnięcia Chińczyków, to nadal jest to zakup w ciemno. I wygląda to tak tandetnie że trzeba gdzieś ukrywać.
Znalazłem CS918 w Chinach za 160zł (u nas 300) ale nie jestem przekonany że to zbyt dobry wybór, i choć istnieją customromy poprawiające niedociągnięcia Chińczyków, to nadal jest to zakup w ciemno. I wygląda to tak tandetnie że trzeba gdzieś ukrywać.
Na gearbest jest mk808b za 30 dolarów z kodem. Do tego na Ali jest pilot mele dość fajny z żyroskopem i fakcją uczenia za 24$
Ostatnio zmieniony niedziela 28 gru 2014, 12:14 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.