Quadcoptery z Chin

....nie pasujące gdzie indziej...
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Myślę, że potrzbuje dokładnie coś takiego x6, a nie 1000, do kupienia w PL. :mrgreen:
Tylko znaleźć nie mogę, a dotarłem już do końca internetu i z powrotem. :-|
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

Ja chyba mam te same złącza w hubsanie. Użyłem zwykłych goldpinów, normalnie wchodzą bardzo ciasno przez co rozpychają blaszki i potem jest słaby kontakt w modelu, więc można je lekko spiłować na płasko i jest gitara. Do tego wyraźnie oznaczyć bieguny i sprawdzać po 3 razy przed podłączeniem.
Awatar użytkownika
piciex

Jak uda mi się dopaść potrzebne złączki to wystarczy raz a dobrze to zbudować, a wtedy musiałbym się już mocno postarać, żeby to źle podłączyć. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

To było od razu zamówić ten kabelek za 4zł z modelem, a teraz to wydasz z wysyłką ze 20zł na te złączki i jeszcze się napracujesz przy tym :D
Awatar użytkownika
piciex

Ja kabelek w zestawie miałem. Tylko taki. A złącza są zalutowane na płytce w herbatniku. Nie dość, że muszę je po kolei przepinać, żeby je ładować to jeszcze nie da się w tym samym czasie latać. :sad:
Mi chodzi o wykombinowanie zestawu do ładowania 6 szt. na raz, poza qadrokopterem. Na Banggood takich nie mieli jak zamamawiałem batrie.

[ Dodano: 25 Grudzień 2014, 16:08 ]
Cieplej... http://www.ebay.com/itm/RC-Spare-Part-C ... 2c911b3bef
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Bo to chyba jest to samo http://www.banggood.com/Wholesale-Walke ... 68437.html Ja sam to zrobiłem tylko że na zwykłych goldpinach.
fxxx

Post autor: fxxx »

Awatar użytkownika
piciex

fxxx, na Banggood jest za 54,99$.

Manekinen, jak wiesz ja mam dwie lewe więc wolę coś wstępnie gotowego do przeróbek. :mrgreen: Poza tym pisałeś, że goldpiny lekko rozpychają.
Te co podałeś oglądałem, ale na zbiżeniu nie wyglądają tak samo jak te z ebaya.
ObrazekObrazek

[ Dodano: 25 Grudzień 2014, 16:58 ]
To wygląda bardzo podobnie i za tą cenę, chyba zamówię i sprawdzę. :mrgreen:
http://radio-modele.pl/przedluzacz-mini ... 25666.html
Awatar użytkownika
skaktus

Post autor: skaktus »

Takie wtyczki są w wentylatorach, płytach głównych i masie innych urządzeń. Można też zrobić samemu przerabiając z wentylatora itd.
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Faktycznie, to jest mini jst. Ja mam trochę inne. Goldpiny spiłowałem. Ale że jako i tak miałem problem z niełączącymi wtyczkami (przy dwóch bateriach przy ostrzejszym przyziemieniu zasilanie na chwile się rozłączało i trzeba było od nowa parować z aparaturką) to naniosłem sobie trochę cyny na złącze w hubsanie i jest ok.
Awatar użytkownika
piciex

Najlepiej jak bym zabrał te baterie i poszedł z nimi do jakiegoś sklepu z takimi złączkami. Wtedy byłoby 100% pewności, że kupie dobre. Ma ktoś sprawdzony sklep w Poznaniu z takimi drobiazgami? Myślałem o Speckable, ale nie wiem czy oni zajmują się taką drobnicą.
Lampek

Post autor: Lampek »

skaktus pisze:Takie wtyczki są w wentylatorach, płytach głównych.
Na żadnej płycie takiej nie znalazłem. Są tylko na tych gdzie jest bateria zegara na kabelku.
fxxx

Post autor: fxxx »

@piciex

nie pytam o cenę, bo na gearbest jest za 52$ ( z kodem; swoją drogą ceny u nich to loteria :D). Interesuje mnie najbardziej czy są dostępne do niego części i czy nie ma jakiś wad dyskwalifikujących go :) już doczytałem o wymianie tulei na łożyska i chyba tyle.

zresztą, z uwagi na chory kurs dolara i tak poczekam chwilę z zamówieniem :)
Tedi

Post autor: Tedi »

Właśnie zakupiłem dwa modele:
http://allegro.pl/quadrocopter-syma-x5c ... 54901.html
i ten o którym piszesz fxxx
http://www.ebay.pl/itm/251753425892?ssP ... 1497.l2649
X5C doszedł i lata całkiem spoko dosyć stabilnie, filmy też całkiem dobre są jednak na razie to testy były tylko w mieszkaniu. Natomiast H8C na święta nie doszedł, mam nadzieję że wkrótce dojdzie to się podzielę jak i co. O tych tulejach niestety nie czytałem możesz zapodać linka?
Cena wyższa ale z opisu wynikało że ma lepszą baterię zresztą już w krótce zobaczymy;)
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Panowie, czy ktoś jest zainteresowany składaniem własnego quada od podstaw? Ponoć nic strasznego, tu śrubka tam kabelek i lata :mrgreen: Już sobie upatrzyłem i będzie to na ramie ZMR250 z włókna węglowego. Szybkie, zwrotne, FPV, 10-15 minut lotu. Na razie bez FPV mam wagę ~460g z baterią 2200 na pokładzie, więc miodzio :mrgreen:
ODPOWIEDZ