Solarforce L2P z allegro

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Pawcio

Solarforce L2P z allegro

Post autor: Pawcio »

Jako pierwsze, witam wszystkich z podwarszawsko-podotwockich lasów!

Postanowiłem zakupić pierwsze porządne światełko o zastosowaniu rowerowo-spacerowym i mój wybór coraz bardziej skłania się w kierunku modowanego Solarforce L2P.
Wybór już ograniczyłem i praktycznie rozbija się on o wytwory Grega lub sprzęt sprzedawany na allegro przez użytkownika aguuu11. Czy mieliście może okazję sprawdzić oferowane przez tego użytkownika światełka? Czy macie jakieś opinie na temat tego sprzedawcy? (puki co nic nie znalazłem na forum)

Przykład aukcji użytkownika aguuu11 które mnie zainteresowały:
http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 66971.html
http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 40024.html

Drugie pytanie to jaką barwę światła najlepiej wybrać? Zależy mi na naturalnej, ewentualnie lekko wpadającej w ciepłą. Czy jest jakaś znaczna różnica między XM-L2 T6 3C a T6 4C? I którą spośród tych dwóch byście polecali?

Z góry dziękuję za pomoc, oraz życzę wszystkim Wesołych Świąt!
michal1

Post autor: michal1 »

Witam nie znam tego sprzedawcy ale szczerze mogę polecić Grega ;) . Ja wybrałbym 3C :D
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Może to ci pomoże w wyborze barwy http://www.imperator1st.republika.pl/cree.jpg
michal1

Post autor: michal1 »

Tu masz ze sterownikiem programowalnym : http://allegro.pl/latarka-solarforce-l2 ... 12373.html
Pawcio

Post autor: Pawcio »

Z Gregowych wytworów swój typ już mam, jedynie waham się nad tym jak ciepłą diodę wziąć.
Bardziej zaintrygował mnie wspomniany sprzedawca aguuu11, a dokładniej konkurencyjność jego ofert. Tylko jak jest z jakością oferowanego sprzętu? Ktoś może ma jakieś doświadczenia?
cwancisz

Post autor: cwancisz »

Tak, ja mam doświadczenia z użytkownikiem aguuu11, jakość ta sama co u wspomnianego grega a cena bardziej konkurencyjna, bardzo dobry kontakt, generalnie szczerze polecam, mam od jednego i drugiego sprzedawcy po latarce i różnic poza ceną nie widzę.
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Od siebie dodam, że nigdy nie kupowałem nic od Grega z forum, ale moim zdaniem jeżeli kupisz coś od kogoś z forum poza allegro to możesz liczyć na mały rabat i ewentualną pomoc w razie awarii po gwarancji, kupując na allegro nie masz tej pewności.
cwancisz

O to jeszcze dodam od siebie że ten aguuu11 ma calkiem fajna stronkę internetową na której też jest troche taniej niż na allegro, ale nie będę jej tu podawał bo zaraz jakiś admin forum mnie posądzi o reklamę :-).
Lampek

Post autor: Lampek »

zieloczek100 pisze:moim zdaniem jeżeli kupisz coś od kogoś z forum .
Nikt też nie powiedział że ten gość nie jest z forum, może jest, tylko się nie przyznaje.
cwancisz

Tak na marginesie, czy to ważne czy gość jest z forum czy nie, skoro oferuje dobry produkt, za dobre pieniądze? Do łóżka nikt chyba z nim nie chce iść, tylko mieć niezłą latareczkę :-)

Jeszcze dodam, żeby to nie był całkowity OT, różnica między 3C, a 4C, dla mnie osobiście, jest praktycznie niezauważalna.
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

A ten Pan/Pani "aguuu11" posiada własny autorki soft do sterownika, czy korzysta z jakiegoś gotowca?
cwancisz

Najlepiej to do niego/niej zadzwonic i zapytać, ale patrząc na funkcje jego latarek żaden gotowiec to nie jest, nie spotkałem w sieci żadnego udostępnionego gotowca który miałby takie funkcje jak wybór grupy trybów, czy ochrone termiczną.
Awatar użytkownika
Ebola

cwancisz,
Rozumiem że posiadasz latarki oby "moderów" mógłbyś opisać podobieństwa i różnice? Bo dziwne że ktoś bawi się w takie rzeczy, i nie chwali się tym tutaj. Na tym forum znalazłby sporo potencjalnych klientów, a bezpośrednia konkurencja z Gregiem na pewno przyspieszyłaby rozwój obu produktów.
cwancisz

Poza sterowaniem, czyli funkcjami sterownika, który jest zbudowany w oparciu o taki sam układ elektryczny, czyli popularny sterownik 8xAMC, i troche inną sprężynką włącznika to różnic nie zauważyłem. W obu wypadkach czyste ładne luty, dobre wsparcie przed i po zakupie. No może jedyna różnica to taka że w latarce od aguuu11, przewody do połączenia sterownika z diodą były modelarskie w silikonowej izolacji, w latarce od cafel, byly (były, bo sam je zmieniłem) znacznie cieńsze i nie był to przewód a drucik w izolacji. Ale to akurat przy takim prądzie i takiej długości tych przewodów, nie ma wpływu na funkcjonalność latarki. Tyle z moich obserwacji.
Awatar użytkownika
Ebola

Chodzi mi bardziej o funkcjonalność obu softów. Czy potrafisz wskazać który jest "lepszy". Bo skoro mówisz że wykonanie na podobnym poziomie, to szkoda aby ten produkt był nieznany na forum.
ODPOWIEDZ