Driver JY023-20 co to?
Driver JY023-20 co to?
Szanowni forumowicze.
Czy ktoś może zna parametry drivera na którym jest napisane oznaczenie JY023-20 ?
Jest to driver ze zwykłej chińskiej latarki UltraFire E17 na diodzie XM-L2.
Dziękuję.
Czy ktoś może zna parametry drivera na którym jest napisane oznaczenie JY023-20 ?
Jest to driver ze zwykłej chińskiej latarki UltraFire E17 na diodzie XM-L2.
Dziękuję.
- pegasus_sis
Tak wygląda to, co nie wiem czym jest.
Ile to daje prądu?
Dziękuję za ewentualną pomoc.
Ile to daje prądu?
- Załączniki
-
- JY023-20_coTO.jpg (26.36 KiB) Przejrzano 405 razy
Ostatnio zmieniony wtorek 23 gru 2014, 18:09 przez Berdek, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm, jeśli dysponujesz miernikiem to można pokusić się o pomiar Amperomierzem, Najłatwiej poskładać latarkę, odkręcić część z włącznikiem i miernikiem pomierzyć poszczególne natężenia.Berdek pisze:Tak wygląda to, co nie wiem czym jest.
Ile to daje prądu?
pomiar wykonuje się tak :
http://www.swiatelka.pl/upload_img/obra ... b02096.jpg
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Zaślepka najlepsza (niskim kosztem) z mosiężnego spolerowanego pieniążka na wcisk itpBerdek pisze:Tak uczynię, czyli wymienię.
Oczywiście, że ma dziurę jak ta lala (w zasadzie to rurka aluminiowa) - zdjęcie robione po odchyleniu diody. Najpierw ją jakoś zaślepię, teraz tokarze szykują się do Wigilii, więc nic nie zrobię.
Dziękuję za zainteresowanie.
Zestaw rowerowy:
Racja. I spokojnych Świąt.fotorondo pisze:Berdek, zmniejsz zdjęcie, albo poprzez światełkowy skrypt wrzuć.
P.S. Miernik doszedł. Dioda dostaje na maksimum ok. 0,5 A.
Dziękuję za pomysł poniżej z zaślepkami c.o.
Ostatnio zmieniony środa 24 gru 2014, 23:16 przez Berdek, łącznie zmieniany 2 razy.
Kapselki dwa zakupiłem.DNF pisze:W takim razie jak masz ok 18mm wciśnij kapselek miedziany (zatyczka) od rur CO. W castoramie za ok 3zł.
Jeśli średnica będzie za mała, to dodaj jeden obrót lub dwa blaszką miedzianą o grubości 0.1mm.
Oczywiście dla dobrego styku, wszelkie wew ranty muszą być zdarte.
Pozdrawiam
Rozumiem, że muszę je przeszlifować.
Co myślicie szanowni koledzy o zastosowaniu jednocześnie kapselka z Castoramy i pieniążka?
Myślę o dodatkowym kontakcie pieniążka z brzegiem piguły, a pomiędzy pieniążek i kapsel - pasta? Kapsel wbijam na paście, a na krawędzi piguły pieniążek oparty na kapslu posmarowanym pastą?
Ma to sens? Czy przekombinowane?