Latarka uniwersalna EDC X1 | LED XM-L2 1050lm 3x XP-L 1800lm
Moderator: greg
Fotografie i opisy korpusów znajdziesz na stronie producenta Solarforce.
Odnośnie optyki, i ile mi wiadomo, nikt nie produkuje reflektora pod 3x XP-L o takiej średnicy (poniżej 26,5mm). Jest za to optyka TIR wąska i szeroka. Wymienna we własnym zakresie nie jest, chyba, że po upływie gwarancji na sprzęt.
Odnośnie optyki, i ile mi wiadomo, nikt nie produkuje reflektora pod 3x XP-L o takiej średnicy (poniżej 26,5mm). Jest za to optyka TIR wąska i szeroka. Wymienna we własnym zakresie nie jest, chyba, że po upływie gwarancji na sprzęt.
Sterownik extended v3.5 HE <klik>
Instrukcje sterowników w PDF <klik>
kontakt: info(at)krypton(dot)pl
(podstawić @ i . w stosowne miejsca)
A to z jakiego powodu? Mam w ofercie L2E, moje moduły pracują tam bez problemu.
A co ma piernik, tfu, gwint do modułu d26...
L2E całkiem fajna, oglądałem niedawno.
Wszystko łatwo się rozkręca, łatwo wymienia. Nawet przedłużkę na ogniwa można dokręcić.
Jednak jest to olbrzym jak na kątówkę - blisko 40 mm dłuższa od Wizarda i 3x cięższa. Budżetowy Skilhunt H02 również jest mniejszy.
Brakuje mi w niej gwintów trapezowych i mikroprzełącznika, najlepiej w głowicy, aczkolwiek to mniej istotne.
Oczywiście w wielu zastosowaniach się sprawdzi, czasami duże wymiary będą zaletą, a przedłużka na ogniwo może być nieocenioną "pomocą".
Wszystko łatwo się rozkręca, łatwo wymienia. Nawet przedłużkę na ogniwa można dokręcić.
Jednak jest to olbrzym jak na kątówkę - blisko 40 mm dłuższa od Wizarda i 3x cięższa. Budżetowy Skilhunt H02 również jest mniejszy.
Brakuje mi w niej gwintów trapezowych i mikroprzełącznika, najlepiej w głowicy, aczkolwiek to mniej istotne.
Oczywiście w wielu zastosowaniach się sprawdzi, czasami duże wymiary będą zaletą, a przedłużka na ogniwo może być nieocenioną "pomocą".
Poniżej zestawienie parametrów poszczególnych trybów pracy dla X1 3x XP-L V6 extended v3.0 HE 4,2A.
Podana wydajność LED uwzględnia wzrost temperatury latarki w wysokich trybach.
Czas pracy dla Panasonic NCR18650B 3350mAh.
Podana wydajność LED uwzględnia wzrost temperatury latarki w wysokich trybach.
Czas pracy dla Panasonic NCR18650B 3350mAh.
Ostatnio zmieniony piątek 13 lut 2015, 15:59 przez greg, łącznie zmieniany 2 razy.
Moja też już w ręku. Ilość światła naprawdę ogromna. Robiłem dziś porównanie z L2 kupioną 3 tygodnie temu od Grega, która była dla mnie wzorem, była...
Chyba dziewczyny mają rację, że nie rozmiar się liczy a technika.
Przepraszam za rubaszny styl ale gęba się cieszy na tyle światła z tak małej latarki.
Feliz navidad
Chyba dziewczyny mają rację, że nie rozmiar się liczy a technika.
Przepraszam za rubaszny styl ale gęba się cieszy na tyle światła z tak małej latarki.
Feliz navidad