Odtwarzacz na Androidzie do TV - jaki zakupić ?

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
Awatar użytkownika
skaktus

Odtwarzacz na Androidzie do TV - jaki zakupić ?

Post autor: skaktus »

Witam.

Poszukuję odtwarzacz na Androidzie do TV, na którym będę mógł odtwarzać filmy, głównie RMVB oraz AVI, choć w przypadku Andka pewnie to żaden problem. Szukam jednak odtwarzacz z wyjściem dźwięku 5.1, ale analogowym. Czy ktoś coś takiego widział ?
ILPT
studzin

Post autor: studzin »

Jam zły człowiek, który będzie usiłował Ci wpoić, że Andek to złe rozwiązanie w HTPC ;)

Generalnie jestem zwolennikiem Androidla, ale na razie działa dobrze tylko na telefonach, tabletach, smartłaczach. Niestety dopóki Gógiel nie zabierze się za ten segment na poważnie to będzie licho (szkoda Nexus Q).

Jedyny "poważny plus" to, że mało zajmuje miejsca.

Ja obecnie odpalam xbmc dla ojca na http://www.asrock.com/mb/Intel/Q1900DC-ITX/index.pl.asp

dla mnie najważniejsze było:
- zdecydowanie bardziej rozwojowa platforma,
- gwarantowane wsparcie i aktualizacje przez dłuuuugi czas,
- mnogość wejść/wyjść (zwłaszcza LAN - co kabel to kabel),
- nie ma problemu z wypychaniem dźwięku 5.1

Na dzień dzisiejszy dla siebie bym wybrał:
- QC5000-ITX/PH (niestety jeszcze nie dostępna w naszym kraju, ale ogarnia 4K i ma display porta)
- pico psu,
- Chieftec HM-03SL,
- kostka ramu i dysk,
Awatar użytkownika
skaktus

Właśnie chodzi o to że ma to być małe, tanie itd. Będzie używane może 2 - 3 razy w miesiącu. Ważne dla mnie jest to aby łapało filmy w HD i o wadze 2 GB i więcej i wyjście 5.1 Może być nawet bez andka itd :)
ILPT
Awatar użytkownika
krzycho_

Post autor: krzycho_ »

Analogowy dźwięk - zapomni. Wszystko teraz albo HDMI albo optyk.
elektroda.pl
Awatar użytkownika
skaktus

Mam pełen zestaw audio na 5.1 z wejściem analogowym + pociągnięte kable po pokoju... Chciałem to wykorzystać. Eh, na siłę zmuszają do zmiany sprzętu.
ILPT
Awatar użytkownika
Issac

Post autor: Issac »

Jedno słowo - malina
kisi

Post autor: kisi »

Kolego mam do sprzedania TVIX SLIM S1 z dyskiem 500GB. W pełni sprawny. Jeśli jednak byś się zdecydował na coś innego niż na androidzie. Nie spotkałem materiału którego by nie odtworzył.
http://www.chip.pl/testy/akcesoria/odtw ... hd-slim-s1
dziobnij

Post autor: dziobnij »

Zainteresuj się zagranicznym forum FreakTab. Poświęcone jest ono właśnie takim malutkim odtwarzaczom opartym na Androidzie. Ludzie tworzą na nie różne custom romy i zamieszczają na tym forum. Nikt ci tak nie doradzi, jak oni ;)
PawelG.

Post autor: PawelG. »

kisi pisze:Kolego mam do sprzedania TVIX SLIM S1 z dyskiem 500GB.
Ile za to cudo?
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne :)
kisi

Post autor: kisi »

PawelG., nie chcę zaśmiecać nie swojego wątku proszę o zapytanie na priv.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Post autor: Manekinen »

studzin, a coś bardziej budżetowego? Sama mobo to 300zł, a gdzie do tego jeszcze RAM, HDD, WIFI... Pokaż co tam składasz i jakie są koszta, bo rozglądam się właśnie albo za jakimś chińskim gotowcem na andku albo za czymś bardziej rozwojowym i ciężko mi wybrać.
Awatar użytkownika
skaktus

Najtaniej to chyba wyjdzie kupić jakiś kadłubek z urwaną matrycą...
ILPT
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

Najbardziej zależy mi na dźwięku dobrej jakości i możliwości wepchania tego w jakąś ładną obudowę aby postawić koło wzmacniacza i się tego nie wstydzić. Płynne odtwarzanie filmów 1080 i nic więcej mi nie potrzeba, także super wydajny procek to wydana kasa i nie wykorzystywany sprzęt. Tak samo nie wiadomo ile ramu, tyle ile potrzebuje np xbmc z jakimiś wodotryskami. Bezgłośna praca, energooszczędność.

Znalazłem CS918 w Chinach za 160zł (u nas 300) ale nie jestem przekonany że to zbyt dobry wybór, i choć istnieją customromy poprawiające niedociągnięcia Chińczyków, to nadal jest to zakup w ciemno. I wygląda to tak tandetnie że trzeba gdzieś ukrywać.
fxxx

Post autor: fxxx »

Na gearbest jest mk808b za 30 dolarów z kodem. Do tego na Ali jest pilot mele dość fajny z żyroskopem i fakcją uczenia za 24$
Ostatnio zmieniony niedziela 28 gru 2014, 12:14 przez fxxx, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Manekinen
Kontakt:

To jest prawie to samo co CS918 tylko że wygląda jak dziad, bardziej upośledzone bo nie ma żadnych wyjść dźwięku ani analogowego ani cyfrowego. CS918 jest za około 40$ z rabatem. Pilot kompletnie mnie nie interesuje chcę takim czymś sterować najlepiej z telefonu lub tabletu.
ODPOWIEDZ