Nietypowa latarka led

gdzie i jak kupować oraz nasze o tym opinie
misiu36100

Nietypowa latarka led

Post autor: misiu36100 »

Witam wszystkich serdecznie, posiadam latarkę TK-737 która obecnie przełącza wszystkie tryby świecenia na jaki popadnie.Chodzi o latarkę z dobrą diodą i jeden tryb świecenia czyli maksymalna moc.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

To ma być EDC, szperacz, rowerowa, nurkowa, czołowa, myśliwska, taktyczna czy jeszcze coś innego, bo Twoje wymagania, a raczej ich brak nie ułatwiają nam podania jakiejkolwiek propozycji. Jeśli to ma być coś analogicznego do tego Tanka 737, to zooma raczej nie polecam. Określ w przybliżeniu zastosowanie, rodzaj zasilania, przybliżony budżet, na latarkę, ewentualnie na latarkę z ogniwem i ładowarką, chyba że to już masz.
misiu36100

Post autor: misiu36100 »

Normalna latarka do oświetlenia sobie trasy podczas chodzenia,żadnych zbędnych wodotrysków.Co do kasy to 150/200 zl max.
Awatar użytkownika
Zbychur

Post autor: Zbychur »

misiu36100 pisze:Normalna latarka do oświetlenia sobie trasy podczas chodzenia,żadnych zbędnych wodotrysków.Co do kasy to 150/200 zl max.
Poszperaj w forumowym sklepiku za Convoy S2, S2+, S3, M1 lub M2 z diodą o neutralnej barwie (XM-L2 3C, 3D, 4C). W budżecie spokojnie zmieścisz się z ładowarką i zasilaniem li-ion 18650. Jeśli wolisz coś bardziej kompaktowego to polecam
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15214
zieloczek100

Post autor: zieloczek100 »

Albo coś na 18650 (te ogniwa są bardziej popularne) np: http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=14000
Awatar użytkownika
Ebola

Post autor: Ebola »

A konieczny jest tylko jeden tryb? Na jakim czasie działania na ogniwie Ci zależy? W Tanku pewnie przeszkadzała Ci "mądrze" zrobiona pamięć trybów, czyli np wyłączasz w najsłabszym trybie, włączasz w strobo itp? Na szczęście latarki oferowane przez kolegów wyżej są pozbawione tej cechy, i w jakim trybie latarkę zgasisz, to w takim ją później włączysz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
piciex

Post autor: piciex »

Ja też chciałem latarkę z jednym trybem i zamówiłem sobie coś takiego. Przyciskiem w latarce programujesz sobie najpierw jak ona ma świecić i ile ma mieć trybów (opis programowania masz w pierszym poście). Jak masz fantazje to możesz sobie samemu ustawić kilkanaście trybów, albo tak ja w swojej- jeden tryb "full power". Rozumiem cię bo też mnie wnerwiały tryby w niektórych latarkach i chciałem mieć jedną z trybem typu: wduszam przycisk=jest światło, wduszam drugi raz= nie ma światła. I w 90% normalnych życiowych sytuacji do tego właśnie służy latarka, a w razie jak byś potrzebował inne wodotryski to zawsze możesz je sobe sam zaprogramować w latarce, którą podałem. :mrgreen:
ODPOWIEDZ