Ładowarka BC-700
Najczęściej prądem 200-500mAh, sporadycznie 1A.Defcio pisze:A jakiego prądu ładowania najczęściej używałeś ?Lukalago pisze:Ja mam/miałem ładowarkę BC-900 Technoline, działała ok 2 lat i padła, siadały poszczególne kanaly, napis FULL na wyświetlaczu, brak działania przycisków. Trochę się zawiodłem, bo kiedy była sprawna to był ideał.
Trochę nad nią siedziałem i wszystko wskazuje, że proc poleciał
Jak ktoś chce to oddam na części.
-
Z tego co się orientuje kolejne wersje były oznaczane na tyle obudowy ładowarki.Kekacz pisze:Moja ma 4 lata, BC-700 z Technoline. Po włączeniu pokazuje wersję 700.36
W 99% przypadków używam 700mA. Wszystko działa nadal, nic nie wybuchło ani się nie stopiło.
Na samym początku jak pojawiły się one w Polsce kupiłem BC-700 i miała oznaczenie V 00.
Niestety ostatnio wyzionęła ducha ( nie można było przełączyć prądów ładowania i na wyświetlaczu poginęły niektóre napisy i cyfry) i kupiłem nową. nowa ma oznaczenie V 21.
Od samego początku użytkowania ładowarek zauważyłem, że podczas włączania ich do sieci na wyświetlaczu pojawiają się liczby.
W 3 celi 700, w 4 zaś 36. Za to w 1 i 2 za każdym razem liczby są inne.
Czy ktoś wie co dokładnie pokazuje w tym momencie ładowarka?
Ilość cykli ładowania, ostatni prąd ładowania
-
Ups.
Dwa razy wysłał się ten sam post.
Dwa razy wysłał się ten sam post.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 11 lis 2013, 22:49 przez robertgl17, łącznie zmieniany 1 raz.
Temperaturę zarejestrowaną przez czujniki dla banków 1-2 i 3-4. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo cyferki zmieniają się kiedy podgrzać je palcami.robertgl17 pisze: W 3 celi 700, w 4 zaś 36. Za to w 1 i 2 za każdym razem liczby są inne.
Czy ktoś wie co dokładnie pokazuje w tym momencie ładowarka?
Ilość cykli ładowania, ostatni prąd ładowania
Sprzęt czasem kapryśny, więc raczej dla ludzi, którzy wiedzą co robią.
Akumulatorki AAA ładuję prądem 200mA, AA o pojemności tak do 2400mAh ładuję 500mA, natomiast modele o pojemności ~2700mAh ładuję prądem 700mA.
Ładowarkę radzę przy ładowaniu stawiać na twardej, płaskiej powierzchni, a nie przysłowiowym "dywaniku".
Akumulatorki AAA ładuję prądem 200mA, AA o pojemności tak do 2400mAh ładuję 500mA, natomiast modele o pojemności ~2700mAh ładuję prądem 700mA.
Ładowarkę radzę przy ładowaniu stawiać na twardej, płaskiej powierzchni, a nie przysłowiowym "dywaniku".
Miałem BC-700 ale poszła z dymem po podłączeniu (moja nieuwaga) jakiegoś innego zasilacza.
Kupiłem w to miejsce BC-1000. Z obu jestem zadowolony.
Jedyny minus jest taki, że BC-1000 nie potrafi podnieść niektórych maksymalnie rozładowanych (zazwyczaj z dziecięcych zabawek) Lidlowych akumulatorów (TRONIC) - po prostu po włożeniu BC jej nie widzi
Muszę taki aku wrzucić do jakiejś najprostszej ładowarki, podładować trochę i dopiero wtedy BC wykrywa i ładuje ten aku.
Kupiłem w to miejsce BC-1000. Z obu jestem zadowolony.
Jedyny minus jest taki, że BC-1000 nie potrafi podnieść niektórych maksymalnie rozładowanych (zazwyczaj z dziecięcych zabawek) Lidlowych akumulatorów (TRONIC) - po prostu po włożeniu BC jej nie widzi
Muszę taki aku wrzucić do jakiejś najprostszej ładowarki, podładować trochę i dopiero wtedy BC wykrywa i ładuje ten aku.
BC wykrywa napięcie, nie ma napięcia, nie ma ładowania bo "odczytuje" to jako brak włożonego akumulatora. Inna ładowarka jest w stanie je naładować, tylko dlatego że jest to najprostsza ładowarka która cały czas "daje" napięcie na stykach, bez względu czy jest tam akumulator czy nie.
Gdyby ktoś chciał wymienić BC700 i łądować też 18650 to tylko Opus BT-C3100.
Gdyby ktoś chciał wymienić BC700 i łądować też 18650 to tylko Opus BT-C3100.
ILPT