Rozebranie żarówki led z IKEA
Rozebranie żarówki led z IKEA
Witam
Chciałem rozebrać żarówkę żeby poprawić jej chłodzenie ale nie mogę ściągnąć plastikowego klosza. Ktoś rozbite RAL już tą żarówkę?
Chciałem rozebrać żarówkę żeby poprawić jej chłodzenie ale nie mogę ściągnąć plastikowego klosza. Ktoś rozbite RAL już tą żarówkę?
Ostatnio zmieniony sobota 20 gru 2014, 11:47 przez vin324pl, łącznie zmieniany 1 raz.
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Klosz jest przyklejony na kleju. Jeśli się postarasz to ściągniesz go bez uszkodzeń. U mnie uszczerbił się delikatnie chociaż nie przeszkadza to w ponownym przyklejeniu. Pod kloszem jest plastikowa przekładka oraz 2 śrubki. MPCB opiera się na rancie korpusu... Przykręciłem do niego radiator od grafiki
Ostatnio zmieniony sobota 20 gru 2014, 10:54 przez Jacek318, łącznie zmieniany 1 raz.
Żeby dostać się do sterownika w Emosie, trzeba tylko zdjąć gwint.
Wczoraj zakupiłem Emos-a o mocy 16W. Na pokładzie 16 ledów o wyglądzie 5630, ale zasilanie 6V i struktura obejmująca 2/3 leda. Obudowa cała metalowa,dość mocno użebrowana. Po 20 minutach całość parzy i osiąga 65 st i temp wciąż rośnie.
Zastanawiam się jaką temperaturę ma ten Emos 10W i ta z Ikei.
PS-Ikea i Emos - jakie są w nich ledy ?
Wczoraj zakupiłem Emos-a o mocy 16W. Na pokładzie 16 ledów o wyglądzie 5630, ale zasilanie 6V i struktura obejmująca 2/3 leda. Obudowa cała metalowa,dość mocno użebrowana. Po 20 minutach całość parzy i osiąga 65 st i temp wciąż rośnie.
Zastanawiam się jaką temperaturę ma ten Emos 10W i ta z Ikei.
PS-Ikea i Emos - jakie są w nich ledy ?
ILPT