Panowie, może się nie rozumiemy. Ja nie chcę podkręcać ich mocy ale poprawić ich jasność, aby dawały te 22 lumeny z diody. O chłodzenie bym się nie martwił, ponieważ będzie siedziała w piwnicy gdzie jest raczej chłodno i włącza się na krótko.
Ta "żarówka" już nie ma prawa bytu.
Ja rozumię że według wielu z was takie produkty nie mają racji bytu, jednak sklepy je sprzedają z 2 letnią gwarancją. Ostatnio kupiłem w markecie 30x2835 12W podobno 1050lm, też w plastiku i działają. Powiem więcej sprawują się zadziwiająco dobrze. Tam gdzie siedzi była wcześniej tradycyjna 60W i użytkownicy twierdzą, że ta LEDówka daje więcej światła.
Gdybyśmy patrzyli na teorię to 90% żarówek LED będących w handlu nie ma racji bytu i powinniśmy zakładać naświetlacze z radiatorami.
Co chcesz w niej jeszcze podkręcać?
Patrz na zdjęcie. Po lewej żarówka 20x2835 7W. Po prawej żarówka o której mowa. Ta ma 35x2835 więc powinna dawać więcej światła. Ja pytam jak poprawić układ zasilania aby tak było.
W fabrycznym układzie te żarówki zamiast 12W pobierają około 7W
Ja nie wiem ile one obecnie pobierają bo nie mam czy zmierzyć. Mam taki tani podstawowy miernik. To ze chińczyk pisze 12W to nie znaczy, że taki mają pobór. Jeśli umiecie określić ich pobór na podstawie zastosowanych podzespołów to byłbym wdzięczny. Na zdjęciach widać wszystkie podzespoły.
Co do ilości diod to wg dostępnych danych taka dioda powinna być zasilana prądem 0,2W. Przeliczając na ilość 35szt to powinno być 7W. I może właśnie o to chodzi aby tyle dostały.