Jak to się rozbiera, by móc wymienić diodę ???
Widać ile te maleństwa potrafią znieść zanim padną, pewnie xm-l zalutowana do piguły na noctigon 2,1A przeżyje kilka sterowników/włączników po drodze zanim padnie
Zestaw rowerowy:
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Światła mijania/drogi publiczne - L2P 2,8A noctigon + daszek/ s2+ 3*xpl optyka owalna
Światła drogowe/teren - C8 3*xp-l 4,2A ledil 35mm
Koledzy jesli bym chcial wymienic na inny odblysnik w tej latareczce to, gdzie moge taki zakupic?
Ostatnio zmieniony piątek 19 gru 2014, 16:20 przez pyzdra00, łącznie zmieniany 1 raz.
- smokuxx1987
Najpierw musisz wyrównać miejsce do którego przylega podłoże diody.
Na podłożu widać okrągły krążek, to oznacza że dioda z podłożem dotykała latarki tylko na powierzchni tego krążka, reszta była w powietrzu.
Trzeba to wyrównać, potem dobra pasta termo i diode trzeba jakoś docisnąć, nie wiem jak w tej latarce, jeśli ref dociska diode to ok, jeśli nie to pasuje jakimiś śróbkami przykręcić.
Na podłożu widać okrągły krążek, to oznacza że dioda z podłożem dotykała latarki tylko na powierzchni tego krążka, reszta była w powietrzu.
Trzeba to wyrównać, potem dobra pasta termo i diode trzeba jakoś docisnąć, nie wiem jak w tej latarce, jeśli ref dociska diode to ok, jeśli nie to pasuje jakimiś śróbkami przykręcić.
Powiedzcie jeszcze, czy soczewke ktora jest na starej diodzie mam przelozyc do nowej? Ta szklana soczewka z metalowym pierscieniem.
Ostatnio zmieniony piątek 19 gru 2014, 16:21 przez pyzdra00, łącznie zmieniany 1 raz.
Dioda XP-G2 S3 3C wmontowana w mieszkaniu latarka świeci jak palnik, dużo lepiej od wcześniejszej diody R2. Wieczorem przetestuje na dworze, zobaczę jak z odległością, bo w mieszkaniu wydaje się, że bardziej rozprasza na boki niż z oryginalną diodą. Trochę dziwnie wygląda bez tej dużej soczewki co była przyklejona na oryginalnej diodzie.
- smokuxx1987