Właśnie idzie do mnie drukarka laserowa ML-1665 która zastąpi 16 letnią atramentówkę w której wysypał się ROM. [Aktualizacja] Drukarka już u mnie strona w 3 sekundy
A dodatkowo nabyłem 3 przejściówki CTIA<>OMTP i słuchawki CM STORM Resonar które zastąpiły zużyte 5 letnie z zestawu telefonicznego.
Ostatnio zmieniony wtorek 16 gru 2014, 15:52 przez Rysiu., łącznie zmieniany 1 raz.
rafalzaq pisze:Dostałem i przetestowałem moduły wifi. Faktycznie to jest takie proste.
do arduino czy czegoś innego podłączyłeś? Z jakiego kodu skorzystałeś? jutro chyba spróbuję to uruchomić.
Do arduino jeszcze nie. Podłączyłem to do taniej przejściówki USB UART, która ma sygnał 3.3 V. W tej najnowszej wersji (którą mam) trzeba jeszcze podciągnąć jeden pin do 3.3 V żeby to w ogóle zadziałało.
Na razie bawiłem się tylko komendami AT. Program realterm pozwala łatwo wysyłać takie komendy dwoma kliknięciami (wybór z listy i kliknięcie wyślij). Oczywiście trzeba najpierw wszystkie komendy wpisać na listę.
A do mnie doszedł palnik HID 55W i przetwornica, jeszcze tylko Cyclop Thor Colossus i zabezpieczenie na 4S. . Kolosa znalazłem na razie najtaniej za 53$, ale nie dawno gdzieś mi mignął za czterdzieści kilka zielonych, tylko nie wiem gdzie i czy wysyłka była free. Zdecydowałem, ze buduję HID'a sam
maciex93 pisze:FreeMagenta, jak ją już masz to pokaż jak wygląda piguła, a jak jeszcze nie masz to pokaż jak już dojdzie. Ja obstawiam badziew
Niestety wygląda na zaklejoną... a nie mam narzędzi. żeby się tym zająć na poważnie. Drastycznych zmian światła po włączeniu nie widać, ok. 8A na 4X Xtar 2600 (równolegle ustawione; po włożeniu w pełni naładowanych i ok. 90 min świecenia napięcie spoczynkowe 3,6V...)
Nie ma niestety zabezpieczenia przeciw rozładowaniu. Na oko z 2200-2400 lumenów, choć pomiar dokonany "na oko" dosłownie.
Żadne cudo, ale do przyświecania sobie w lesie może być
Generalnie to celuję w Cyclop Thor Colossus, ale na razie musi mi to wystarczyć, bo mam inne wydatki. Ta ze zdjęcia już zapłacona, więc i tak będę ją miał. Po co mi, po prostu chcę sobie zbudować latarkę HID o ekstremalnym zasięgu.