jakie akumulatorki AA do EAGLETAC - P100A2
jakie akumulatorki AA do EAGLETAC - P100A2
Witam posiadam latarkę jak w temacie muszę zakupić nowe akumulatory ale nie wiem jakiej pojemności kupić i jakiej firmy myślałem nad eneloop czy to dobry wybór?? ładowarkę posiadam Energize model CHP42EU. Pozdrawiam i z gór dziękuje za pomoc
Eneloopy białe maja ~2000mAh, czarne 2450mAh wiadomo że im pojemność większa to lepiej, bo latarka będzie działać dłużej bez zmiany akku, jednak czarne eneloopy są też droższe, dlatego napisałem że jeżeli możesz sobie pozwolić na czarne to bierz je.
Eneloopy to najlepsze akku na rynku.
Eneloopy to najlepsze akku na rynku.
Nie wyrażam zgody na wykorzystywanie moich zdjęć w jakiejkolwiek formie bez mojej wiedzy, szczególnie nie życzę sobie czerpania za ich pomocą korzyści finansowych przez osoby trzecie.
Tutaj by się przydała ładowarka z funkcją refresh.
Czasem ta opcja pozwala przywrócić do życia stare akumulatorki.
Inna sprawa, że może chemia w środku swoje już wypracowała i po prostu czas na zmianę.
Czasem ta opcja pozwala przywrócić do życia stare akumulatorki.
Inna sprawa, że może chemia w środku swoje już wypracowała i po prostu czas na zmianę.
Ciemności rozświetlają mi:
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Convoy S2 XM-L2 T6 4C 2,1A, Convoy M1 XM-L2 U2 1A 2,8A, Convoy C8 XM-L2 U2 1A 2,8A,
UltraFire S5 XP-L V4 3D 2,1A, SolarStorm SC01 XM-L2, Tank007 E09 XP-E, Tank007 TK-701 SSC, Mactronic NIGHT HUNTER II, i inne
Możliwe że je zabiłeś kiepską ładowarką, jak jedna Pani u nas w pracy, naładowała ogniwa dziadostwem jeden raz i max prąd oddawany przez ogniwo spadł KILKUKROTNIE. Moi drodzy, jak chcecie by akumulatory były w używalnym stanie po kilku ładowaniach, to nie ładujcie ich gów... tzn. byle czym.kaszka207 pisze:jeszcze doda że mam białe eneloop od chyba 6, 7 lat ale w ogóle ich nie używałem dopiero ostatnio więcej i chyba ze starości juz się rozładowały bo gdy je naładuje to zaraz tracą moc i latarka słabo świeci takim bladym swiatlem
ps. widzę, że ten Energizer ma jeden kanał na dwa ogniwa - wywal ją na śmietnik i kup >ładowarkę<
Witam
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15330
Zerknij na ten wątek:kaszka207 pisze:muszę zakupić nowe akumulatory ale nie wiem jakiej pojemności kupić i jakiej firmy myślałem nad eneloop czy to dobry wybór??
http://www.swiatelka.pl/viewtopic.php?t=15330
pozdrawiam Tomek
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery
"Gdy jest bardzo smutno to kocha się zachody słońca."
Antoine de Saint-Exupery