Ładowarka uniwersalna z Lidla- Tronic
Ładowarka uniwersalna z Lidla- Tronic
Witam, czy posiada ktoś z was wiedzę czy ładowarka z Lidla- tronic nadaje się do ładowania ogniw 18650? https://www.youtube.com/watch?v=_ytTyB7-Yik
Teoretycznie w opisie jest napisane że:" Ładuje standardowe akumulatory litowo-jonowe i Ni-Mh (3,6 V/3,7 V i 7,2 V/7,4 V akumulatorów)"
Natomiast nie ma podanego napięcia 4,2V, oraz nie wiem czy taki akumulator zmieści się fizycznie w tej ładowarce.
Teoretycznie w opisie jest napisane że:" Ładuje standardowe akumulatory litowo-jonowe i Ni-Mh (3,6 V/3,7 V i 7,2 V/7,4 V akumulatorów)"
Natomiast nie ma podanego napięcia 4,2V, oraz nie wiem czy taki akumulator zmieści się fizycznie w tej ładowarce.
Ktoś wkleił opis od innej ładowarki, przecież tam nie ma żadnego USB. Ta ładowarka nie ładuje li-ion. http://fanlidla.pl/gazetka/2011.08.01.d ... mulatorkow
Po drugie, R20 ma 60mm a 18650 65mm więc raczej nie wejdzie skoro R20 się ledwie mieści. Po trzecie po co typowemu Kowalskiemu kupującemu w lidlu ładowarka ze wsparciem 18650
Po drugie, R20 ma 60mm a 18650 65mm więc raczej nie wejdzie skoro R20 się ledwie mieści. Po trzecie po co typowemu Kowalskiemu kupującemu w lidlu ładowarka ze wsparciem 18650
Dziękuje za wyjaśnienie.
Sympatycznie się złożyło, bo ten wspomniany kolega ma na nazwisko Kowalski.
Taką ładowarkę chce kupić mój kolega,zapytał mnie co o niej sądze. Jako że nie miałem o niej żadnego zdania to postanowiłem dopytać na tym forum.Manekinen pisze: Po trzecie po co typowemu Kowalskiemu kupującemu w lidlu ładowarka ze wsparciem 18650
Chyba zaszło nieporozumienie, ja nie wnikam po co komu jaka ładowarka, chciałem tylko podkreślić że ładowarka z lidla na pewno nie ma wsparcia dla 18650 bo na co to przeciętnemu klientowi lidla? To kolegę pozdrówwolfram pisze:Taką ładowarkę chce kupić mój kolega,zapytał mnie co o niej sądze. Jako że nie miałem o niej żadnego zdania to postanowiłem dopytać na tym forum.
Może producent nie przewidział że ktoś dopuści się ładowania innych aku niż Tronic ?drucik4 pisze:Witam mam taką kupiłem akumulatorki AA Philipsa i je ugotowała aż folia popękała na nich akumulatorki gorące,żę nie można było w rękę złapać.
Kolejna sytuacja w której sprawdza się powiedzenie: "Co jest do wszystkiego to jest do niczego".
Ja nie mam jej i nie noszę się z zamiarem zakupu ale widziałem ją w gazetce.
Ma przesuwane piny do ładowania różnych baterii Li-Ion (z telefonów, aparatów itp) ale nie do 18650 mimo że na pewno by go naładowała. Pytanie czy zatrzyma się na 4.2V .
Do tego zabiegu potrzeba przewody z krokodylkami i koszyk 18650.
Nie lepiej zakupić BC-700/900 do AA/AAA i któregoś millera do 18650?
Jak każde powiedzenie, w części się sprawdza. I też do ładowarek modelarskich. Przynajmniej u mnie...Browar pisze:To samo powiesz o ładowarkach modelarskich?jarroq pisze: Kolejna sytuacja w której sprawdza się powiedzenie: "Co jest do wszystkiego to jest do niczego".
Jak miałem rozstawiać sprzętu na pół biurka, by naładować 1,2,3,4 akumulatory, to mnie szlak trafiał, bo przewody, zasilacz, koszyczki, kabelki, balansowanie itd...
Teraz, gdy mam dodatkowo Nitecore i4, na półce szafy, to tylko włączam listwę i wkładam ogniwa - bajka, jaka wygoda
Reasumując, powiedzenia jak zasady, "wyjątki potwierdzają zasadę"
Pozdrawiam.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255