Reflektor Ledim i MT-G2 na 22mm
Oki czas odświeżyć kotleta .
Blaszki już wiem gdzie mogę ,,odkupić " ewentualnie jak dorobić .
teraz pada decyzja dotycząca STEROWNIKA ....
Rozmawiałem z MRekektronikiem i mnie trochę ostudza w zapędach , chce zapakować MR2007V50 ale już dostałem info ,że to może popalić ledy itd. itd. a potem na forum będę płakał ... Otóż piszę oficjalnie , że nie będę płakał jak mi pare setek pójdzie z dymkiem .
Oki na poważnie , jak myślicie pędzić to 5A czy lepiej dać sobie spokój i 3A
Moim zdaniem szkoda ,,kastorwać" 3Amperami , jak wszędzie czytam ,że optymalnie to można dać 5amper .
Co do chłodzenia i budowy lampy to mam już wizję rozrysowaną na papierze i przypomnę ,że to zastosowanie samochodowe i używane będzie w ruchu.
Inna inność to podobno sterowniki posiadają zabezpieczenie termiczne.
jakie jest wasze zdanie ?
Dokładam zdjęcie Ledów MT-G2 , bo mało zdjęć na forum .
Blaszki już wiem gdzie mogę ,,odkupić " ewentualnie jak dorobić .
teraz pada decyzja dotycząca STEROWNIKA ....
Rozmawiałem z MRekektronikiem i mnie trochę ostudza w zapędach , chce zapakować MR2007V50 ale już dostałem info ,że to może popalić ledy itd. itd. a potem na forum będę płakał ... Otóż piszę oficjalnie , że nie będę płakał jak mi pare setek pójdzie z dymkiem .
Oki na poważnie , jak myślicie pędzić to 5A czy lepiej dać sobie spokój i 3A
Moim zdaniem szkoda ,,kastorwać" 3Amperami , jak wszędzie czytam ,że optymalnie to można dać 5amper .
Co do chłodzenia i budowy lampy to mam już wizję rozrysowaną na papierze i przypomnę ,że to zastosowanie samochodowe i używane będzie w ruchu.
Inna inność to podobno sterowniki posiadają zabezpieczenie termiczne.
jakie jest wasze zdanie ?
Dokładam zdjęcie Ledów MT-G2 , bo mało zdjęć na forum .
Czarna magia....
- smokuxx1987
Któreś z tych podłóż z Maritexu też miało bezpośredni pad termalny, jakiś taki nawiercany. Ktoś tutaj na forum je chwalił. Jeżeli je masz właśnie, to też powinno być OK. O, o tym mówili:RafałN pisze:Podłoża z maritexu używał Dariusz gdzie zapodaj chwilowego maxa 5A.
https://www.maritex.com.pl/pl/shop/item ... 9293/16031
Pozdrawiam.
PS. Co do podłoży SinkPad <> Noctigon do MT-G2, to jakoś SinkPad do mnie nie przemawia, bo pod całym padem termalnym ma dziurę, a przy tej diodzie, to już duża ta dziura się wydaje, nie to co przy XM-L i mniejszych, tak, że z tych dwóch to lepiej mi wygląda Noctigon.
Tekst podpisu:
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255
Podpis - dozwolona ilość znaków: 255